KAPALI VOLVO S40 & PEUGEOT 407

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan SuperB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SuperB

Elit Apaçi
56
Bu iki araç arasında kaldım ikisindede 2005 model civarı bütçem 35 bin tl volvo 1.6 benzin pejo ise 1.6 dizel bu ikisinden hangisini tercih etmeliyim + veya - ne vardır bilen varsa ya bu fiyatlara bu segmentlerde alabilecegim başka ne araç vardır Herkese şimdiden teşekkürler...
 
İkisine de binmedim, bilmiyorum ama ben şahsen Türkiye şartlarında 10 yıldan fazla kullanılmış bir araba seçerken genelde kafamda (eğer sahibini tanımıyorsam ya da kendine has bir model değilse) dizel ve LPG'li araçları eliyorum. Tabiki genel bir kanı bu, her otomobili kendi içinde değerlendirmek gerekir. Sadece Türkiye şartları ve genel otomobil kullanım stillerini baz alarak konuşuyorum ki bu tarz otomobiller de genelde 2 ya da 3. elden sonra ortadireğin eline düşüyor, bakımsız kalıyor. Temkinli davranmak gerekir.
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt ve Mt.Akina
407'ler için ön takım süspansiyon vs fazla hassas demişlerdi. Nedir ne değildir bilmiyorum. 35 bin bütçeye 2005 civarı s40 yok diye biliyorum ama var ise eğer bakım masrafı parça maliyeti olarak volvonun çok daha ağır olacağını söyleyebilirim
 
  • Beğeni
Tepkiler: Mt.Akina
407'nin ön düzeni Türkiye yolları için pek uygun değildir. Ek olarak, burun tasarımı hiç uygun değildir. Biraz zorlama tasarlanmış otoparklarda ve yüksek eğimli yerleşim yerlerinde, dik inişlerden düz yola çıkarken tamponu oturtmak kaçınılmaz.
S40 ise c sınıfı standartlarında bir genişliğe sahiptir. Kol dayamanın da olduğu orta konsolda zamanla trim sesleri oluşur. Benim bildiğim başka kronik sorunu yok. Altyapıyı Ford ile paylaşır ve gayet sağlamdır.
Tüm bu konuların dışında, o bütçeye inildiyse baş ağrıtmayacak araba bulmanın tek çaresi benzinli araçlara bakmaktır. Lpg, zaman içerisinde aracı yıpratarak kaçınılmaz olarak sorun çıkaracak bir sistemdir, dizel motorlar ise kullanıcı alışkanlıklarına bağlı olarak farklı ve maliyetli arızalar çıkaracak yapıdadır.
 
  • Beğeni
Tepkiler: DouglasAdams
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...