KAPALI VW Passat mı, Renault Talisman mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Charmer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Charmer

Asfalt Kurutucu
3
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar,

Bu yılın sonuna kadar mevcut aracımızı yenilemeyi düşünüyoruz. Başlıkta belirttiğim 2 araç arasında kararsız kaldık. İkisinin de 1.6 Motor, Dizel ve otomatik vitesli olan paketini düşünüyoruz. İstediğimiz pakette Talisman, Passat'tan aşağı yukarı 7-10 bin TL arası daha pahalı. Genel bir bakış açısıyla bakarsanız hangisini önerirsiniz, bu konudaki düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Otopark yetkilileri de yorum yaparlarsa çok memnun olurum :)

Passat'ı öncelikle ikini elde daha rahat satarsınız :) Talisman'ın tasarımını baya beyeniyorum Passatta guzel ama Talisman daha güzel duruyor. Renaultta zaten dizel motorlar genel olarak başarılı. Pasaataki motorda tatmin edici ama yakıt konusunda bilmiyorum ikisinede bakmak lazım. Passat baya iyi yol tutuyor. DSG ayrı güzel zaten. Ben Passat diyorum. Hem ikinci elde satması daha rahat. Pasaata hangi paketi düşünüyorsunuz ?

Son düzenleme:
Yorumların için çok teşekkür ederim kardeşim. Passat'ta Comfortline paketini düşünüyorum, Renault'da aynı fiyat aralığında Icon paketi var zaten. İki aracında beğendiğim birçok özelliği var ama kullanan arkadaşların yorumlarını da almak isterim.

Hocam bence ilk olarak burda marka algısı devreye girer. Bu konuda da malum passat iyi. İç mekan deseniz Passat kat kat daha iyi bence hem tasarım hem kullanılan materyaller açısından. Konfor olarakda daha iyi olduğu söyleniyor yaltımım konusnda denkler diye biliyorum. İkinci el de passat cepesinde en az artı 10 puan. Eğer donanım ve tasarım istiyorsanız talisman ama paket olarak bir arba istiyorsanız Passat. Ama bana kalsa Superb bakardım. Hayırlı forumlar.

Son düzenleme:
renault genelde d segmenti çok güzel araçlar üretiyor ama pek tutturamıyor(safran-laguna-fluance-latitute) bunun sonucunda da yeni isinmle yeni araç geliyor ve aracın değeri ve piyasası düşüyor...talismanı da bu sonu yaşayacak gibi...passat ve golf yıllar geçtikce değer kazanıyor...mantıksal bakıldığında passat öneririm..

Hocam merhabalar, güzel kıyaslama lakin sizin beklentiniz daha önemli bence ;
Bende bir passat sahibi kullanıcısı olarak bir iki kendi fikrimi paylasmak isterim...

Passat dedik piyasa arabası neticede. Durumu iyi olan her insanın sahip olabildigi araba. Gerek konfor gerek motor gerek yakıt gerek tasarım...
Passata binmek için bi sebebinizin olmasına gerek yok bence. Karışım gibi bi araba. Hele birde dsg oldumu tadından yenilmez...
Servis konusuna gelince 3 yıl uzatılmıs garanti şarttır. Yetkili serviste bakıma girilmesi farzdır. İyi niyet garantisi vw firmasının vazgecilmezi.
İkinci elde hiçbir zaman pişman etmez. Bugün sıfır al yarın malum sitede 5-10 bin fazlasına sat..
En dagınık pert halini bile alacak bi alıcı bulabilirsin fiyatı öldürmeden satarsın

Donanım Olarak :
Trendline = vwnin en boş modeli ama gerekli olan herşey vardır içinde (istenen donanım eklenilebilir)
Comfortline = orta model,trende göre biraz daha dolu hem dış görünüş oalrak hemde elektronik özellik olarak(istenen donanım eklenebilir)
Highline = en dolu versiyon,herşey mevcuttur araçta esp, yol bilgisayarı, hız sabitleyici vb.(istege baglı cam tavan,dsg sanzuman,navigasyon)
Motor Olarak :
fsi=passatların atmosferik olan versiyonu benzinli,araçta turbo supercharger yoktur bu araçlarda lpg takılabilir
tsi=benzinli ama turbo ve supercharger ile desteklenmiş olan versiyonudur,yani egzozdan çıkan hava 2 sefer hızlandırıldıktan sonra motora geri döner vwlerde 1.4 motor olarak bulurusnuz 122 ve 160hp dir
tdi=vwnin dizel motorudur 1.4 , 1.6 ve 2.0 dizel olarak bulabilirsiniz

dsg=vwnin otomatik viteslerinin adıdır(bence bin yılın buluşudur)

Talisman hakkında
Talisman hakkında pek bir bilgiye sahip degilim ama renault piyasasına bakarsak
Tasarım, konfor, motor, donanım, teknolojik özellikler cok güncel. Bakımları ucuz yedek parça kolay bulunur.
Model eskitmeyip sürekli farklı farklı arac cıkarıyorlar. Buda ikinci el pazarında büyük kayıplar teşkil ediyor.

Son düzenleme:
Mahir bey şu anda maalesef Passat da 160 beygir hem turbo hemde kompresörün olduğu motor satılmıyor. bizde vardı sesi muhteşemdi ve baya iyi gidiyordu ama yakıyordu da. Şimdi 160 yerine 150 bg turbo ünite var FSI da artık sıfır modellerde yok.

Bende bir passat sahibi kullanıcısı olarak bir iki kendi fikrimi paylasmak isterim...

Passat dedik piyasa arabası neticede. Durumu iyi olan her insanın sahip olabildigi araba. Gerek konfor gerek motor gerek yakıt gerek tasarım...
Passata binmek için bi sebebinizin olmasına gerek yok bence. Karışım gibi bi araba. Hele birde dsg oldumu tadından yenilmez...
Servis konusuna gelince 3 yıl uzatılmıs garanti şarttır. Yetkili serviste bakıma girilmesi farzdır. İyi niyet garantisi vw firmasının vazgecilmezi.
İkinci elde hiçbir zaman pişman etmez. Bugün sıfır al yarın malum sitede 5-10 bin fazlasına sat..
En dagınık pert halini bile alacak bi alıcı bulabilirsin fiyatı öldürmeden satarsın

Donanım Olarak :
Trendline = vwnin en boş modeli ama gerekli olan herşey vardır içinde (istenen donanım eklenilebilir)
Comfortline = orta model,trende göre biraz daha dolu hem dış görünüş oalrak hemde elektronik özellik olarak(istenen donanım eklenebilir)
Highline = en dolu versiyon,herşey mevcuttur araçta esp, yol bilgisayarı, hız sabitleyici vb.(istege baglı cam tavan,dsg sanzuman,navigasyon)
Motor Olarak :
fsi=passatların atmosferik olan versiyonu benzinli,araçta turbo supercharger yoktur bu araçlarda lpg takılabilir
tsi=benzinli ama turbo ve supercharger ile desteklenmiş olan versiyonudur,yani egzozdan çıkan hava 2 sefer hızlandırıldıktan sonra motora geri döner vwlerde 1.4 motor olarak bulurusnuz 122 ve 160hp dir

Talisman hakkında
Tasarım, konfor, motor, donanım, teknolojik özellikler cok güncel. Bakımları ucuz yedek parça kolay bulunur.
Model eskitmeyip sürekli farklı farklı arac cıkarıyorlar. Buda ikinci el pazarında büyük kayıplar teşkil ediyor.
Bir iki düzeltme yapayım sizin için. FSİ motor üretilmiyor ve TSİ motorlar 122 yerine 125, 160 yerine 150 ps geliyor.

Hocam bence ilk olarak burda marka algısı devreye girer. Bu konuda da malum passat iyi. İç mekan deseniz Passat kat kat daha iyi bence hem tasarım hem kullanılan materyaller açısından. Konfor olarakda daha iyi olduğu söyleniyor yaltımım konusnda denkler diye biliyorum. İkinci el de passat cepesinde en az artı 10 puan. Eğer donanım ve tasarım istiyorsanız talisman ama paket olarak bir arba istiyorsanız Passat. Ama bana kalsa Superb bakardım. Hayırlı forumlar.
renault genelde d segmenti çok güzel araçlar üretiyor ama pek tutturamıyor(safran-laguna-fluance-latitute) bunun sonucunda da yeni isinmle yeni araç geliyor ve aracın değeri ve piyasası düşüyor...talismanı da bu sonu yaşayacak gibi...passat ve golf yıllar geçtikce değer kazanıyor...mantıksal bakıldığında passat öneririm..

Donanım Olarak :
Motor Olarak :

Talisman hakkında

Hocam hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Anlaşılan birçok faktörde Passat öne geçiyor Talisman karşısında.

Ayrıca Skoda Superb'i öneren çok kardeşimiz var. Passat'la Superb arasında da bir değerlendirme yapmak lazım bu tablo sonrası. Malum ikiside VW grubunun aracı. Yine bu araçları kullanan ya da bilgisi olan arkadaşların değerli yorumlarını bekliyorum. Hayırlı forumlar..

Ben yine yorum yapayım o zaman. Passat bence yine superb den daha premium görünen bir iç mekana sahip ve daha iyi yol tutuyor. Superb e gelirsek burda bizleri çok az da olsa daha iyi konfor, daha iyi yalıtım seviyesi ve daha fazla donanım karşılıyor. Fiyat konusunda passat ile superb arasında yaklaşık 15 20 bin TL var bence kesinlikle bu fiyata değmez. Superb tercih edilir. Skoda nin marka algısı yavaş yavaş yükseliyor artık. Ben o yüzden bu bağlamda da pek bi farklılık göremiyorum.

@gtepro'nun dediği gibi Passat daha premium görünen bir araç ve iç mekanı daha iyi ama dağlar kadar fark yok. Marka algısıda var tabi. Donanım olarak Superb daha iyi. En iyi diz mesafesi Superb'de. Bencede aradaki farkı cebine koyup Superb'e binmeni tavsiye ederim :).

Talisman'ın 1.6 dci 130 manuel versiyonuna sahip olarak söyleyebilirimki araç çok konforsuz ve ikinci eli satılmasi zor olucak o kesin fakat arabayi en az 10 sene daha kullanacagim icin o önemli değil yakıt tüketimi ,yol tutuşu ,yalıtımı,genisligi,motoru harika ha bi de 200 km yolda 2 cevirme ve 4 kisi durdurdu arabayi sordu :)bu da insani şimartiyo işte passat konusunda da passat işte.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...