Fusso coat 99 haric hocam. Uzerinde 12 ay yaziyor gerci ama benim 6 ayi gecti hala devam. 6 ay benim icin cok iyi bir sure. Yeniledim simdi kisa hazirlik icin.Merhaba.
Teorik olarak, cilaların yani wax ürünlerin hepsi mumludur. Carnauba denen bir mum içeriğine sahiplerdir. Würth'ün kendi sitesindeki kataloğunda dahi içeriğine rastlayamadım. Bu sebeple kesin konuşmak doğru olmaz. Bu tarz ürünlerin temizleme özelliklerine güvenmek doğru bir bakış açısı değil. Zira yüzeye sürüldüğünde bir süre kuruması, sonrasında çizik oluşturmadan yüzeyden kaldırılması gerekiyor. Ancak ürün açıklamaları, bunun tam aksini söylüyor. Kaporta yüzeyindeki kirleri kaldırmak için ovalamayı tavsiye ediyor.
Bu bizim kesinlikle önermediğimiz yöntemlerden biri. Boya koruma yapılacak yüzeye agresif baskı yapılmaması gerekiyor. Sırf bu yüzden kuruyan wax katmanını su ile yüzeyden ayırmayı dahi tercih edebiliyorlar. Bu sebeple yukarıda paylaştığınız ürünü tavsiye edemeyeceğim.
Bu ürünü boya koruma ürünü olarak kullanacaksanız, yüzeye ince bir katman halinde sürün, ardından çok yumuşak kenarsız,dikişsiz bir bez ile ürün kalıntısını temizleyin. Temizleme özelliğini kesinlikle kullanmayın.
Herhangi bir polimer ile güçlendirilmediği için kısa ömürlü bir ürün olduğunu düşünüyorum. Carnauba oldukça kısa ömürler vadeden bir üründür. Bunu da eklemek lazım.
Fusso coat 99 haric hocam. Uzerinde 12 ay yaziyor gerci ama benim 6 ayi gecti hala devam. 6 ay benim icin cok iyi bir sure. Yeniledim simdi kisa hazirlik icin.
Bu seramik olaylari balon gibi patlayinca baktilar millet kaziklanmis ne tas izine dayanikli ne firca ile yikamaya, avantaji boyada derinlik ve kus pisligine biraz daha dayanim vb geri donusleri yazdilar forumlarda milletde gordugum kadariyla seramige iyice fahis fiyatlar istenmeye baslayinca elini ayagini cekti.
Simdi ilgi 100 de 1 fiyatina wax alim arada yenilerim su iticiligim boyayi canli tutsun uyanmasini yasiyorlar su aneskiden bulunmasi kolaydi f/p yuksek waxlar piyasada bulunmaz nimet su an.
Peki seramik tas izlerine karsi korumuyor.fircayla yikamaya direnc gostermiyor. Cumlelerden anladigim kadariyla cift kova yontemiyle yikamak gerekiyor. O zaman seramik olayinin avantaji nelerdir ? Acikcasi kurlesmesi dogru yapilmasi vs uygulandigi zaman araba kazandirdigi gorsel etki ve su iticilik haric bi avantajini goremedim ben.Söylediklerinize katılmıyorum. Seramik kaplamanın avantajları yadsınamayacak kadar fazla.
Belirttiğiniz faktörlere karşı "altın kaplama" yaptırsanız dahi dayanmaz. Örneğin fırçayla yıkama... Taş izlerine de dayanım için PPF öneriliyor, seramik kaplama değil.
Bu söylediğiniz yanlış anlaşılmalar malesef Youtube'da saçma sapan çakmak testi yapan işletmeler sebebiyle yaşandı. Fakat şu anda detay stüdyomuzda bilinçli müşteri kitlesini yakaladık. Bu uygulama yapılırken kullanılan malzeme, uygulama öncesi polisaj işlemleri, sonrasında seramik kaplamaya yapılacak bakım uygulamaları.... Bütün bunlar hakkında bilgi sahibi olmayan, zaten seramik kaplama yaptırmamalı. Ne idüğü belirsiz ellerde, garip ürünlerle yapılan korkunç işçiliği yaptırıp memnun kalabilirler zira.
Fusso Coat, yukarıda bahsettiğim gibi polimerlerle desteklenmiş bir wax. Ben de çok beğeniyorum. 1 seneye varan ömrüne Türkiye şartlarında ulaşmak pek zor. Yenilemeniz yerinde bir karar olmuş. Fusso Coat üzerine düzenli aralıklarla Gtechniq C2v3 uygularsanız (Hızlı cila tipi bir ürün) ciddi faydasını görürsünüz.
Ürün linkini de bırakıyorum : https://www.boyakoruma.com/magaza/gtechniq-c2v3-liquid-crystal-100ml/
Peki seramik tas izlerine karsi korumuyor.fircayla yikamaya direnc gostermiyor. Cumlelerden anladigim kadariyla cift kova yontemiyle yikamak gerekiyor. O zaman seramik olayinin avantaji nelerdir ? Acikcasi kurlesmesi dogru yapilmasi vs uygulandigi zaman araba kazandirdigi gorsel etki ve su iticilik haric bi avantajini goremedim ben.
Fusso fikriniz icin tesekkurler. İstanbulda oturdugumdan burada kar kis kiyamet pek fazla yok.birde kopuklu yikamaya karsi biri olarak cift kova yikayip sonax bsd gectigim zaman omrune omur katiliyor sanki.
Kusura bakmayin gec donebildim mesajiniza. Dediklerinizde hemfikirim ama ben wax i yenilerken 6 ayda bir fiyattanda tasarruf ediyorum.wax 200 lira iken seramik 2 milyar. Ustelik wax uygulamak hic zor degil. Acikcasi ben kendi adima en kalitelisi 500 600 lira olan seramik urunlerine 2 milyar 3 milyar fiyat cekenleri anlamiyorum. Lafim tabiki size degil bu konu baska benimki serzenis sadece aslinda. İsinin ehli insanlarin istedikleri paralara birsey diyemem. İnce detaylarina kadar anlatmissiniz sonucta. Bir yerden sonra iscilik degeri isin icine girdimi bu biraz kisisel konular buna kimse birsey diyemez elbette.Biraz uzun olacak ama, şöyle bir altını çizmek isterim.
Seramik kaplama ürünleri, SiO2 içerikli ürünlerdir, yani silisyum dioksit içerirler. Bildiğiniz quartz, yani kum, camın üretildiği malzeme. Sıvı olarak yüzeye tatbik edildikten sonra yüzeyde kürleşiyor ve camsı bir tabaka oluşturuyor. Bahsettiğiniz görsel kontrastın ve yüksek derecede su iticiliğin yanında, başlangıç ömrü 2 yıl olan yeni bir tabakadan bahsediyoruz.
Siz korumasız, ya da wax korumalı bir aracı fırçayla yıkadığınız zaman vernik katmanını çiziyorsunuz. Seramik kaplamalı araçta ise oluşan çizikler seramik kaplama yüzeyinde oluşuyor, ve vernik katmanına oranla bu çizikleri gidermek çok daha kolay. Üstelik polisaj işlemlerinde yaşanan 3-4 mikronluk vernik katmanı incelmesini yaşamadan, bu tarz kılcal çizikleri gidermek mümkün.
Taş izlerine karşı koruma iddiası ancak seramik kaplamanın oluşturduğu kaygan yüzey sebebiyle meşrulaştırılabilir. Kaputa gelen taşın yüzeydeki pürüzsüz tabakaya çarpıp, taş izi bırakmadan geçtiğini söylemek imkansız. Ancak bir etkisi olduğu da muhakkak. İşletme etiği olarak müşterilerini kandırmaya ya da yanlış bilgilere sevk etmeye alışkın değiliz. Bu sebeple biz her zaman PPF tavsiye ediyoruz taş izleri için. Fakat söylediğiniz gibi, piyasada fazlasıyla bu husus dillendirildi ve kullanıcıların şevki kırıldı.
Örneğin siz 6 ayda 1 wax yenilemek zorunda kalırken, seramik kaplamalı araç sahipleri seramik bakımlarını senede 1, hızlı cila tipi ürünlerle yapıyorlar. Bunda da genellikle Gyeon Q2 Cure kullanıyorlar. Bazı çevresel faktörlerin yoğun olarak nüfuz ettiği araçlarda Gyeon Q2 Booster ile tekrar canlandırma yapabiliyoruz. Fakat çoğu zaman gerekmiyor.
Uzun ömründen bahsetmiştim, kullanılan ürünler ortalama 2 yıl kadar yüzeye tutunabilecek kadar dayanıklı. Tabii ki bu benim bildiğim, bizim kullandığımız markalar için geçerli ve referans olabileceğim bir durum. Örneğin Nanolex Si3D, 2 yılı aşan sürelerle hala müşterilerimizin araçlarını süsleyebiliyor. Bir üst versiyonu olan, sadece yetkilendirilmiş detay stüdyolarında kullanılan Nanolex Si3D HD ise 3 yılı aşan süreler yakalayabiliyor. Gtechniq Crystal Serum Black yurtdışında 7 sene ömrü olduğu vaadedilen bir ürün fakat biz 5 yılı aşkın olarak nitelendiriyoruz, 5 yıl önce uygulama yaptığımız araçta hala etkilerini gözlemleyebildik.
Daha vahim bir tablo çizelim. Güneş yanığı başlangıcı olan araçların tavanında polisaj işlemlerini tamamladıktan sonra yüzeyde çok kritik seviyede vernik katmanı kalıyor. Zaten güneşin tahrip ettiği verniği, bir de biz aşındırarak inceltiyoruz. Düzgün bir görüntü elde ediyoruz fakat dayanım konusunda beklentilerimizi karşılamak adına, seramik kaplama uygulaması yapıyoruz. Bu hem bölgede kritik olarak incelen vernik katmanına destekte bulunuyor, hem de UV koruması anlamında belki de aracı boyanmaktan kurtarıyor.
Boya korumalı otomobillerle seramik kaplama uygulanmış otomobiller arasında yaşanacak temizlik süresi farkını da mutlaka eklemeliyiz. Standart ürünlerin seramik kaplama ile su ve kir iticilik konusunda yarışması imkansız. Bu da daha uzun sürede kirlenme, çok daha kısa sürede temizlik anlamına geliyor ki, aracını kendisi yıkayanlar için bunun kıymeti paha biçilemez.
Kusura bakmayin gec donebildim mesajiniza. Dediklerinizde hemfikirim ama ben wax i yenilerken 6 ayda bir fiyattanda tasarruf ediyorum.wax 200 lira iken seramik 2 milyar. Ustelik wax uygulamak hic zor degil. Acikcasi ben kendi adima en kalitelisi 500 600 lira olan seramik urunlerine 2 milyar 3 milyar fiyat cekenleri anlamiyorum. Lafim tabiki size degil bu konu baska benimki serzenis sadece aslinda. İsinin ehli insanlarin istedikleri paralara birsey diyemem. İnce detaylarina kadar anlatmissiniz sonucta. Bir yerden sonra iscilik degeri isin icine girdimi bu biraz kisisel konular buna kimse birsey diyemez elbette.
Benim kendi izlenimim su iticilik konusunda seramikler bir tik daha iyi. Ama fark cok buyukmu bana gore hayir. Ben bazen foam ile yikama yapiyorum tabiki ph notr ile veya cift kova. Seramik olsada ayni seyleri yapardim.
Dedikleriniz bencede dogru mikron degeri dusuk araclara seramik yaptirmak daha fazla mantikli. Ama yeni araclara veya boya durumu iyi olanlara daha ucuza cozumlerde yapilabilir o yuzdende seramik isini biraz fantezi olarak goruyorum. Tabi bunun bir ust noktasi jantlara seramik yapanlar. Kaldirma surtunce sanki etkilenmiyormus gibi balata tozunu engellemek adi altinda istenilen astronomik ucretler durumu isin icinden cikilmaz hale sokuyor.
Kendi adima 600 tl istenmisti benden. Onceki arabamda 100 bin kmde balata tozu dolan jantlarima 5 tl ye tuz ruhu su firca ile tertemiz hale getirip demir tozu spreyi ile son dokunusla ilk gunku hale getirmistim.dedigim gibi fahis fiyatlar durumu biraz daha garip hale burunduruyor .
Nedenim cok basit aslinda. Jant seramigine verecegim para ile tum jantlari boyatabilecegimi fark ettigim andan itibaren gozden cikardim. Aracin boyasina kullanmam ama jantlara denedim. Sonuc cok cok iyi oldu aslinda.olmasaydida ayirdigim butce ile kumlama ile temeline inip mumkunse metal macun vs eksik tamamlayip firin boya ile bitiris olabilirdi bunlar baska konular tabi.Katılmamaya devam ediyorum. Seramik kaplama ürünlerinin yüzeyde oluşturduğu tabakanın sertliği ve kalınlığıyla, wax'ın yüzeyde oluşturduğu katman arasında uçurumlar var. Bunu karşılaştıramazsınız. Tercih etmeme sebeplerinizi idrak etmek güç değil, bütçe meselesi elbette. Fakat iki ürünün karşılaştırılması BMW ile Citroen'in trim kalitesini tartışmak gibi bir yanılgıya sebep olur.
En kalitelisi 500-600 lira olan seramik kaplamayı uygulamadan önce aracın sadece ön hazırlık işlemleri ortalama olarak 1 tam gün sürüyor. Buna ön yıkama, demir tozu temizliği, kil temizliği, yapışkan ve zift temizliği dahil. Bu aşamada belki de 300 liralık malzeme harcanıyor. Ardından da en az 3 aşamalı bir polisaj işlemi yapılıyor. Bu da aracın baştan sona en az 3 kere polisaj işleminden geçtiği anlamına geliyor ki, bu aşamalarda kullanılan aşındırıcıların ve pedlerin litre fiyatlarını internet sitelerinden incelemenizi öneririm. Sonrasında ancak seramik kaplama uygulanabiliyor ve bu ürünlerin kürleşmeleri için, özellikle kış aylarında IRT denen Infrared ile kurutma işlemlerini yapıyoruz. Uygulama sonunda seramik jant kaplama, seramik trim koruyucu kaplama, cam su itici ve uzun ömürlü lastik parlatıcılarla işlemi sonlandırıyoruz. Bu detaylı uygulamaları yapmak için oldukça düzgün tasarlanmış bir ışık sistemine, kaliteli polisaj makinelerine, yüksek amper çeken aydınlatmaları çalıştırabilecek bir elektrik altyapısına, kalifiye yetiştirilmiş elemanlara. Dolayısıyla faal ve profesyonel olarak işleyen bir detay stüdyosuna ihtiyacınız var.
Bir işi eleştirmek başkadır, o ürünü tercih etmemek başkadır. Siz lütfen bu ürünü tercih etmeyen tarafta kalın. Zira butik detay stüdyolarında yapılan işçiliği, malzeme sarfiyatını, günümüz ekonomik şartlarında bir işletme açık tutmayı size burada anlatsam 3 sayfa yazı çıkar.
Balata tozunu sadece yüzeyde karartı yaratan bir toz olarak görmek doğru değil. Zira bu tozları uzun süre yüzeyden ayırmazsanız, vernik katmanına gömülerek ışık altında rahatlıkla görebileceğiniz nokta nokta deformasyonlara yol açıyor. Yüksek ısıyla birlikte jantların vernik katmanları çok daha hızlı inceliyor, dolayısıyla matlaşmalar başlıyor. Seramik jant kaplamanın faydası da burada devreye giriyor. Balata tozları, kaygan ve pürüzsüz yüzey sayesinde tutunabilecek bir yüzey bulamıyor. Sadece tazyikli su tutularak temizlenebilecek hale geliyor. Bu sayede ilerleyen dönemlerde temizlik aşamasında kolaylıklar yaşıyorsunuz.
Aracınızda tuz ruhu asla, asla kullanmamalısınız. Yüksek derecede asit içeren bir ürünü nasıl bir mantıkla aracınızın üzerinde kullanabilirsiniz, ben anlayamadım. Aracınızın boyasında PH nötr şampuanlar kullanıp jantlarınızda tuz ruhu tercih etmek. Gerçekten enteresan. Lütfen bir daha yapmayın![]()
Nedenim cok basit aslinda. Jant seramigine verecegim para ile tum jantlari boyatabilecegimi fark ettigim andan itibaren gozden cikardim. Aracin boyasina kullanmam ama jantlara denedim. Sonuc cok cok iyi oldu aslinda.olmasaydida ayirdigim butce ile kumlama ile temeline inip mumkunse metal macun vs eksik tamamlayip firin boya ile bitiris olabilirdi bunlar baska konular tabi.
İsletme konusunda az cok bilgim var. Gtechnic olmasa bile piyasada kaliteli denilen bir markanin ismini kullanan kaliteli bir dukkana bir sure yardim ettim.az cok ne kadar kazandirdiklarini biliyorumbu yuzden her yerde butik detail bayileri gunumuzdeki hand made burger veya 3. Nesil kahveciler veya lokmacilar gibi turemeye basladilar. Ama sanirim gorunuse gore o pik nokta coktan asildi. Yavas yavas kar marjini dusuren isinin ehli yani sizin gibi neyin ne ise yaradigini bilenler ayakta kalabilecek gibi gorunuyor.