Fabrika eğer 5W 'da 0W 'da uygun diyorsa Ankara için 0W gereksiz olur.
5w30'da performanslı kullanım gibi daha zor koşulları daha rahat sönümleyecek yağ çeşidi çokken, 0W30 çeşitli yağlar genelde yakıt ekonomisi sağlamak amaçlı ürünlerden oluşur.
0w30 size ve aracınıza soğuk çalıştırmada hissedilebilecek ve/veya motorun içinde gözle görülecek bir koruma sağlamayacak, sıcak motorda da 5w30'un en üst seviye yağları gibi koruma sağlayamayacak ancak 5w30'un üst serisi yağları (Motul X-Clean EFE, Motul X Clean+, Liqui Moly Toptec 4600, Liqui Moly Toptec 4200 vs) uzun vadede motorunuzun yüksek sıcaklıklarda korumasını arttıracağından size çok çok daha iyi geri dönüşle cevap verecektir.
Liqui Moly Alfa'mda deneyeceğim, aldım hazırda duruyor. Bu sebeple yağlarına yorum yapamam şuanlık.
BMW 320D aracıma yaklaşık 100.000 km'dir Motul X-Clean EFE kullanıyorum, motorun sessizliğinden ve bıraktığı (daha doğrusu bırakmadığı) kurum miktarından çok memnunum.
Dizel gibi soğuk havayı hiç sevmeyen bir yakıt teknolojisine rağmen -15 derece Ankara soğuğunda bir kere bile ''keşke 0w30 koysaydım, yetersiz kaldı'' demedim. Eğer onu diyecek bir ortam oluşsa burada bilgisayar başındaki bizler yerine fabrikadaki o motoru A'dan Z'ye tasarlayan mühendis ''Kesinlikle 0w30 koyun, 5w30 yetersiz kalır'' derdi.
Stajımı Mobil-1'in fabrikasında yapmış bir endüstri mühendisliği öğrencisi ve senelerdir ailesinde BMW 320D ve Alfa Romeo 156 barındıran bir kişi olarak size tavsiyelerim bunlardır.