Yakıt Alırken Yanlış Plaka Girilmesi / Yakıt Alırken Yanlış Plaka Girildi Sorun Olur mu ?

figo102009

Elit Apaçi
68
39
Marka
Renault
Herkese merhabalar.

2 gün önce ailemle tatile giderken yol üzerinde gece 1 sularında Denizli'de bir Shell istasyonundan benzin almaya durmuştum.

Fakat pompacı arkadaş benzini doldururken dalgınlığına gelse gerek plakayı sisteme işlerken son rakamı farkli yazdı. (Örneğin plaka 05xxx987 olsun diyelim. Görevli arkadaş sonunu 978 olarak girdi.)

'Abi yanlışlıkla oldu. Bir sorun olmaz.' dedi. Ben de akabinde kasadaki görevli arkadaşa gittim. Durumu izah edip o da fişin üstüne 'hatalı plaka girilmiştir' yazıp imzasını atarak oradan ayrıldım.

Ertesi gün Shell müşteri hizmetlerini aradım ve konuyla ilgili durumu anlatıp dosya açtırdım. Falanca numaralı dosyanız oluşturulmuş olup ilgili istasyona gerekli uyarı yapılmıştır şeklinde sms geldi.

Şimdi merak ettiğim husus; bu durum bir sorun teşkil eder mi? Hiç böyle bir şey başına gelen oldu mu?

Teşekkürler...

Son düzenleme:
trabzonda opetten yakıt almıştık, genelde yakıt konulduğu esnada doğru koyuldu mu diye kontrol edip o şekilde kasaya geçerim.

çalışan arkadaş aynı sizde olduğu gibi bizim plakanın il kodunu ters yazmış (16 yerine 61), doğru yakıt koyulduğu için sorun etmedim ama eğer benzin koymaya çalışsaydı uyarırdım.

yanlış yakıt koyulmadığı sürece sıkıntı yok.

Yanlış yakıt koyulması gibi bir durum yok. Araçta galiba taşıt tanıma sistemi de yok. O yüzden herhangi bir sorun olmaz.

Yok yok yanlış yakıt koyma değil, aracım benzinli ve benzin konuldu. Sadece ilkin sisteme girerken plakamın son iki rakamını yanlış girdi.

Araçta taşıt tanıma da yok. Şahsi aracım. Yani bir sorun olur mu acaba veya daha önce böyle bir şey başına gelen var mı gibisinden merak etmiştim.

Madem öyle teşekkür ederim.

trabzonda opetten yakıt almıştık, genelde yakıt konulduğu esnada doğru koyuldu mu diye kontrol edip o şekilde kasaya geçerim.

çalışan arkadaş aynı sizde olduğu gibi bizim plakanın il kodunu ters yazmış (16 yerine 61), doğru yakıt koyulduğu için sorun etmedim ama eğer benzin koymaya çalışsaydı uyarırdım.

yanlış yakıt koyulmadığı sürece sıkıntı yok.
Yukarıda da yazdığım gibi yanlış yakıt koyma değildi, aracım benzinlidir ve benzin konuldu. Sadece görevli arkadaş ilkin sisteme girerken plakamın son iki rakamını yanlış girmişti.

O zaman madem öyle çok teşekkür ederim.
Kazasız sürüşler dilerim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aynı durum 2 gün önce teyzemin aracına Shell'den mazot aldığımızda oldu. Plakayı sisteme farklı girdiğinde sistem izin vermemişti depoyu doldurmasına hatta pompacı dalgınlığının verdiği etkiyle pompaya sövüyordu bi dk boyunca.., bu konularda pek bilgim yok bana pek dalgın pompacı denk gelmediği için.

eğer bir yerlerde masraf olarak gösterme işleriniz yoksa sizlik bir sıkıntı olmaz. sıkıntı olursa işletmeye olabilir. hep diyorlar ya "aağbi bidona benzin veremeyiz, sonra bizim başımızı ağrır", o şekil bi baş ağrısı yaşayabilirler. sizlik bir şey olmaz

eğer bir yerlerde masraf olarak gösterme işleriniz yoksa sizlik bir sıkıntı olmaz. sıkıntı olursa işletmeye olabilir. hep diyorlar ya "aağbi bidona benzin veremeyiz, sonra bizim başımızı ağrır", o şekil bi baş ağrısı yaşayabilirler. sizlik bir şey olmaz
Yok yok masraf olarak gösterme gibi bir şey.. Klasik, şahsi aracımla benzin almaya giden bir vatandaşım :)

Madem öyle çok teşekkür ederim, sağ olun...

Eğer fiş/fatura konusu yoksa, yakıtta doğru ise problem olmaz.

Amaaa..Geçen aylarda pompacı bir arkadaş, arabanın önüne geçip plakaya bakması var diye direk yan pompadaki aracın plakasını yazdı. Bende içeriye şikayette bulundum, kasadaki arkadaş düzeltelim isterseniz vs. dedi. Ama zamanım sıkışık olduğu için dikkat edilsin lütfen diyerek çıktım.

Çıkarkan pompacıya da aynısı söyledim gevşek gevşek cevap verdi. Yanlış olmuş falan filan.. Harf hatası, sayı hatası olsa anlarım. Gevşek bey(kendisine artık gevşek diye hitap edilecektir) üşendiği için hemen gözünün gördüğü plakayı yazması yanlışlık falan değil. İşini doğru yapmamaktır. Ufak bi hadi be ordan vs. gibi söylendim ve ayrıldım. Zamanım olsaydı gerçekten uğraşırdım. Ardından markanın merkezine mail yazmayı düşündüm. Bayağı bilendim çünkü hala daha üste çıkmaya çalışmasına. Hata olmadığını, bilerek kasti olarak plakanın yanlış yazıldığını, ya üşenildiğini ya da başka bir durum olduğunu anlatan maili kafamda yazmaya başladım. Şirket aracı olsaydı sorun yaşayacağımı, bu tarz art niyetli sebepler ile zaman kaybetmek istemediğimi vs. Aynı plakaya 5 dakika içinde toplam 100 litre yakıtın nasıl konulamayacağını falan bayağı kanıtlı taslak oluşturdum.

Biraz sakinleşince ama gevşek beyin işine son verilebilme ihtimali kafamda canlandı. Zaten genç bir gevşek beyfendiydi. Devir dedim zor, es geçtim. Ama hala aklıma gelince sinirleniyorum. Her iş gibi bunda da belli başlı dikkat edilmesi gereken şeyler var. Senin işinde de doğru yakıt ve doğru plaka kardeş ya. Neyse..

Velhasıl kelam, sizde bir sıkıntı olmaz. Ama yine de yakıtın türüne dikkat edin doldurmaya başlamadan önce..

Son düzenleme:
Ben yakıt alırken Aytemiz Vaay uygulamasını kullanıyorum. Hem indirimli almış oluyorum, hem plaka girmeye gerek kalmıyor. Hem de içeriden kart çekmeye gerek kalmıyor.
(Bazı istasyonlarda tabela fiyatından veriyor)

Eğer fiş/fatura konusu yoksa, yakıtta doğru ise problem olmaz.

Amaaa..Geçen aylarda pompacı bir arkadaş, arabanın önüne geçip plakaya bakması var diye direk yan pompadaki aracın plakasını yazdı. Bende içeriye şikayette bulundum, kasadaki arkadaş düzeltelim isterseniz vs. dedi. Ama zamanım sıkışık olduğu için dikkat edilsin lütfen diyerek çıktım.

Çıkarkan pompacıya da aynısı söyledim gevşek gevşek cevap verdi. Yanlış olmuş falan filan.. Harf hatası, sayı hatası olsa anlarım. Gevşek bey(kendisine artık gevşek diye hitap edilecektir) üşendiği için hemen gözünün gördüğü plakayı yazması yanlışlık falan değil. İşini doğru yapmamaktır. Ufak bi hadi be ordan vs. gibi söylendim ve ayrıldım. Zamanım olsaydı gerçekten uğraşırdım. Ardından markanın merkezine mail yazmayı düşündüm. Bayağı bilendim çünkü hala daha üste çıkmaya çalışmasına. Hata olmadığını, bilerek kasti olarak plakanın yanlış yazıldığını, ya üşenildiğini ya da başka bir durum olduğunu anlatan maili kafamda yazmaya başladım. Şirket aracı olsaydı sorun yaşayacağımı, bu tarz arz niyetli sebepler ile zaman kaybetmek istemediğimi vs. Aynı plakaya 5 dakika içinde toplam 100 litre yakıtın nasıl konulamayacağını falan bayağı kanıtlı taslak oluşturdum.

Biraz sakinleşince ama gevşek beyin işine son verilebilme ihtimali kafamda canlandı. Zaten genç bir gevşek beyfendiydi. Devir dedim zor, es geçtim. Ama hala aklıma gelince sinirleniyorum. Her iş gibi bunda da belli başlı dikkat edilmesi gereken şeyler var. Senin işinde de doğru yakıt ve doğru plaka kardeş ya. Neyse..

Velhasıl kelam, sizde bir sıkıntı olmaz. Ama yine de yakıtın türüne dikkat edin doldurmaya başlamadan önce..
Size de geçmiş olsun.
Fiş konusu derken fişi aldım ama üzerinde yazan plaka dediğim gibi son iki rakamı
farklı yazılmış şekilde idi. İçeriden kasiyer fişin üstüne doğru plakayı yazıp 'yanlış yazılmıştır' deyip imzasını atmıştı.
Doldurulan yakıt ise doğru... Allah'tan o dogru :) Yani benzinli aracım ve benzin konuldu. Öyle yani...)

Ben yakıt alırken Aytemiz Vaay uygulamasını kullanıyorum. Hem indirimli almış oluyorum, hem plaka girmeye gerek kalmıyor. Hem de içeriden kart çekmeye gerek kalmıyor.
(Bazı istasyonlarda tabela fiyatından veriyor)
Nedense ekseri Shell kullanıyorum. Onu bulamazsam Opet oluyor tercihim...
Acaba diğer markalar nasıldır bilemiyorum.

Peki merak ettim de indirimli nasıl alıyorsunuz?

Arkadaşların da dediği gibi yakıt doğruysa sıkıntı yok. Bambaşka plaka yazanlar oluyordu eskiden onlarla uğraşıyordum benim aldığım yakıtı başkası gider gösterip vergiden düşüyor diye ama onun da az çok önüne geçildi zaten herhalde artık o kadar çip mip taktırdık