Focus Mk2 Titanium donanım ve tdci motor çok iyi bir seçenek. Arabanın yol tutuşu çok iyi, motor sesi garip şekilde 1.6 benzinli düşük donanımına göre daha az (ikisini de tecrübe ettim oradan biliyorum), ama konforu çok çok iyi değildir. Eski Ford imajına sahip gergin yapıda arabadır. Ama uzun yol kullanımı çok iyidir. Uzun ömürlüdür. Koltukları rahattır, iç hacim olarak yeterince geniştir.
Benim bildiğim handikapları şunlar: Havalandırma ızgaralarının plastikleri kaliteli değildir, telefon tutucu vb. aksesuarlar yüklerseniz kırabilirsiniz. Nedendir bilmiyorum, farlar, kedi gözleri, stop lambaları gibi dış aydınlatmalar biraz daha sık yanıp patlar. Bizde 2003 Fiesta vardı, o da öyleydi. Dönüş çapı pek iyi değildir, hidrolik direksiyonu da genel olarak sert yapıdadır. Orta konsol geniş tutulduğu için ön tarafta oturma alanı, rakiplerine göre enine biraz dar kalıyor. Çok fazla km yapmış olanlarda (150.000km üstü) GEM modülü arıza yapabiliyor. Bu arıza genelde ilk başta göstergelere vuruyor. İleri aşamalarda sensörü olan her birime vurabiliyor, komple beynini durdurmaya kadar yolu var. Masraflı bir parçadır, ama sanayide iyi oto elektronikçilerde yarı fiyatına onarımı yapılabiliyor. Yüksek km'lisini alacak olursanız değişip değişmediğini kontrol ettirin derim. Değiştiyse sıkıntı yok demektir
Araba hakkında bildiğim kadarı bunlar. Tavsiye ederim.
Edit: Alternatif tavsiyem Astra H 1.3 cdti. Focus kadar seri değildir ama çok ekonomiktir. Genel olarak kaliteli ve sorunsuzdur. Dönüş çapı Focus'a göre biraz daha iyidir. Yol tutuşu ve direksiyon sertliği ise Focus'a benzer. Olumsuz tarafı iç hacmi ve geri görüşüdür. Binip deneyip görerek değerlendirilecek konular yani.