Yeni Mitsubishi Lancer Evolution 2019’da geliyor

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan ulas79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni Mitsubishi Lancer Evolution geliyor. Ralli parkurlarında Subaru ile kıyasıya rekabet eden Mitsubishi’nin Evolution serisi 2019 yılında geri dönüyor. Bu kez önceki farklı olarak sedan yerine HB karoserle üretilecek otomobilde turbo besleme ve dört tekerlekten çekiş sistemi yine sunulacak.

Ralli parkurlarında başlayan ve sonrasında uzun süre devam eden Subaru- Mitsubishi rekabeti 2018 yılında yeni bir boyutta devam edecek. Mitsubishi Evolution serisini yeniden üretmeye hazırlanıyor. Ancak bu kez araç öncülerinden farkı olarak HB karosere sahip olacak.

Automedia’nın çizilerine göre Yeni Mitsubishi Lancer Evolution , süper spor otomobilleri andıran detaylarıyla fark yaratacak. Aracın motor kaputunda ve çamurluklardaki havalandırma kanalları hem güzel görünüme katkı sağlayacak hem de motorla frenlerin hep maksimum performansta olmalarına yardım edecek.

Aracın genel tasarımına baktığımızda bir başka Japon Honda Civic Type R’dan izler görülmesi ise modelin kendisine rakip olarak Honda’yı da aldığını ispatlıyor.

Henüz teknik verileri açıklanmamış olsa da yeni modelde de 2.0 litrelik benzinli motorun görev yapması bekleniyor. Rakiplerin çoğunda 4 silindirli 2.0 litrelik motor olmasından ötürü Mitsubishi de riske girmeyip bu hacmi kullanacaktır. Daha önceki nesillerde manuel veya otomatik şanzımanlarla alınabilen Evolution model ailesi yeni neslinde sadece otomatik şanzımanla alınabilecek. Aracın güç aktarımı ise sürekli dört tekerlekten çekiş sistemiyle yola aktarılacak.


Yeni Mitsubishi Lancer Evolution
http://www.otostil.com/yeni-mitsubishi-lancer-evolution/
 
  • Beğeni
Tepkiler: Mt.Akina
Ben de SUV şeklinde dönecek diye bir duyum almıştım, hatchback karoser daha uygun olur zannımca.Tasarım buysa biraz fazla uçuk, ilk nesillerden izler taşımalı bence.Umarım biz petrolheadler için manuel şanzıman opsiyonunu da hor görmezler.Kişisel ağır eleştirim ise eğer Mitsubishi geçmişiyle böyle garip bir şekilde(bkz.Mitsubishi Eclipse) oynamaya devam edecekse geçmiş geçmişte kalsın daha iyi.
 
Son düzenleme:
Evo ismini hem SUVda hem HB de yaşatma planı var ise pek mantıklı durmuyor. Görselde ki araç ise HB civic :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...