Haberler

Dodge Charger SRT Hellcat




Dodge, sır gibi saklanan, 2015 Charger SRT Hellcat’in üzerindeki örtüyü kaldırdı.

Dünya’nın en hızlı, en çabuk ve en güçlü sedanı olarak tanıtılan Charger SRT Hellcat, 6.2 Litrelik V8 motoruyla 707 bhp güç ve 880 Nm tork üretiyor. 8 ileri otomatik şanzıman ile gücünü yere aktaran araç, 1/4 mil (yaklaşık 400 metre)  hızlanmasını 11 saniyede gerçekleştiriyor ve 328.3 km/h maksimum hıza ulaşıyor. 0-100-0 mil hızlanmasını ve yavaşlanamasını ise 13 saniyeden daha az bir sürede gerçekleştiriyor.

Bu çıldırmış motorun yanında, tasarımcılar, yeni ve agresif bir ön yüz,  yeni bir ızgara ve Led aydınlatmalı ön farlara yer vermişler. Ayrıca ısınan havanın dışarı atılışı ve soğuk hava girişi için, aliminyum kaputa gücünü belli eden bir çıkıntı yapılmış. Diğer göze çarpan detaylar arasında, yeniden tasarlanan arka tampon, bagaja bütünleşik spoiler ve Pirelli P Zero ile tutunan 20 inçlik aliminyum jantlar var.

Sportif şıklık iç mekanda da devam ediyor. Altı düz direksiyon simidi, ısıtmalı ve havalandırmalı Nappa deri ve Alcantara kumaş kombinli koltukların yanı sıra, dijital gösterge paneli, 18 hoparlörlü Harman/Kardon ses sistemi, 8.4 inç ekrana sahip Uconnect multimedia sistemi kabinde yerini alıyor.

2015 Dodge Charger SRT Hellcat, önümüzdeki yıl üretime girecek ve fiyatı satışa yakın bir tarihte belli olacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu