FeaturedHaberler

Renault-Nissan-Mitsubishi gelecek planlarını açıkladı




Önde gelen otomotiv ittifaklarından birinin üyeleri olarak Groupe Renault, Nissan ve Mitsubishi , üç ortak şirketin iş birliğini temel alan İttifakın rekabetçiliğini ve kârlılığını artıracak yeni iş birliği modelinin parçası olan girişimleri açıkladı.

Üye şirketler, ortaklarının ticari gelişimlerini desteklemek için kendi liderlik pozisyonlarını ve coğrafi güçlerini kullanarak ortak satın alma gibi alanlarda mevcut İttifak avantajlarını geliştirecek. Lider – takipçi stratejisinin , bu ilke kapsamındaki araçların model yatırım maliyetini %40’a kadar düşürmesi öngörülüyor. Bu faydaların, bugün halihazırda uygulamada olan mevcut sinerjilere ek olarak sağlanması bekleniyor. Bu yeni iş modeli, İttifak’ın, kökten değişen küresel otomotiv ortamında, üyeleri bir bütün olarak güçlendirmek için uzmanlıklarının ve rekabet güçlerinin çoğunu ortaya çıkarmasını sağlayacak.

İşte ona çıkan başlıklar

  • 2025 sonrasında C-SUV segmentinin yenilenmesi Nissan liderliğinde yapılırken Avrupa’da B-SUV segmentinin yenilenmesine Renault liderlik edecektir.
  • Latin Amerika’da B segment ürün platformları rasyonel hale getirilerek, Renault ve Nissan ürünleri dört çeşitten yalnızca bir ürüne düşürülecektir. Bu platformun üretimi iki tesiste hem Renault hem de Nissan için gerçekleştirilecektir.
  • İttifak üyeleri Güneydoğu Asya ve Japonya’da, ultra mini (kei car) araçlarda olduğu gibi Nissan ile Mitsubishi Motors arasındaki iş birliği fırsatlarını değerlendirecektir.
  • Otonom sürüş: Nissan
  • İnternet bağlantılı araç teknolojileri: Android tabanlı platformlar için Renault, Çin’de Nissan
  • Elektrik-elektronik mimarisinin temel sistemi olan e-gövde: Renault
  • e-PowerTrain (ePT): CMF-A/B ePT – Renault; CMF-EV ePT – Nissan
  • PHEV’nin C/D segmenti için: Mitsubishi

İttifak’ın Operasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı ve Renault Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Dominique Senard, yeni iş modeli hakkında şunları söyledi: Otomotiv dünyasında eşsiz bir stratejik ve operasyonel ortaklık olan İttifak, sürekli değişen küresel otomotiv dünyasında bize güçlü bir rekabet avantajı sağlıyor. Yeni iş modeli, İttifak’ın her bir ortak şirketin varlıklarından ve iş kapasitesinden en iyi şekilde faydalanmasını ve aynı zamanda faaliyetlerini bu şirketlerin kendi kültür ve geçmişlerinden gelen değerleri üzerine inşa etmesini sağlayacak. İttifak’ın üç ortağı, her müşterinin yararına tüm coğrafyalarda, tüm araç segmentlerini ve teknolojilerini kapsarken, İttifak üyesi şirketlerin rekabetçiliğini, sürdürülebilir kârlılığını ve sosyal ve çevresel sorumluluğunu artırmak için çalışacaktır.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu