Haberler

Bentley Mulsanne Convertible




Wolfgang Duerheimer, Bentley’deyken drop-top Mulsanne projesi üzerine çalışılıyordu. Ancak VW Grup onu Audi’nin AR-GE departmanının başına ve VW Motorsports Koordinatörlüğüne geçirince Duerheimer’in koltuğunu dolduran Wolfgang Schreiber projeden vazgeçmişti. Şimdi Duerheimer tekrar Bentley ve Bugatti’nin başına döndü.

Ay başında Pebble Beach Concours d’Elegance’da Automotive News’e verdiği ropörtajda Mulsanne Convertible’ın tekrar gündemde olduğunu söyledi. 2 sene önce aynı şovda aracın sınırlı sayıda üretileceğini söylemişti ancak VW Grup bu açıklamadan kısa bir süre sonra Duerheimer’in pozisyonunu değiştirmişti. Duerheimer aynı röportajda “2 yıl boyunca bu proje üzerine hiç çalışılmamış olması can sıkıcı.” ifadesini de kullandı.

Araç üretildiği takdirde Bentley’in eline Rolls-Royce Phantom Drophead ve Mercedes-Benz S-Class Cabriolet’e (yakın zamanda Mercedes’in duyurması bekleniyor) karşı mükemmel bir koz geçmiş oluyor. Mulsanne Convertible soft-top’ın Bentley Azure’in bıraktığı boşluğu doldurması bekleniyor. Bütün bu sözlere rağmen bu modelin üretime girmesi ve müşterilerin aracı almalarına en azından bir kaç yıl daha var gibi gözüküyor.

Araç, zengin sahipleri ile sokaklara çıkmadan önce halihazırda var olan 6.75 litrelik 505 bhplik (377kW) motorunun da 550 bhp’ye (410kW) güçlendirilmesi bekleniyor.

Erdem Erkin Erdoğan

Kendimi bildim bileli var olan otomobil tutkum otopark.com ile yarı amatör hale dönüştü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu