Haberler

Renault’nun 2020 hedefi




Her ne kadar eko-otomobiller hak ettiklerince nam salamasalar dahi, işin esasında onlar sıradan otomobillere göre çok daha fazla ince hesap isteyen ve tasarım aşamasında çok daha fazla zorlayan makinelerdir.

Autocar yaptığı haberde Renault’un Paris Motor Show’a katılmasındaki asıl sebebin hazırladığı aşırı tutumlu konsept ile dünya arenasında boy göstermek olduğuna vurgu yaptı. 2020’de üretim bandına çıkması düşünülen modelin 100 kilometrede sadece 2 litre yakıt tüketeceği iddia ediliyor.

Köklü markanın tasarım biriminnin başındaki kişi Laurens van den Acker konuyla ilgili olarak “Gerçekten çok farklı bir tasarımla karşınıza çıkacağız.” dedi.

Hatchback, crossover ve spor otomobil çizgilerini tek bir çatı altında toplayarak dahiyane bir püf noktası yakalayan Renault’a rakip olarak sadece Peugeot 208 FE gösteriliyor.  Geçtiğimiz sene içerisinde, verimliliğiyle öne çıkan Pug’ın 100 kilometredeki yakıt tüketimi (ortalama) 2.7 litre şeklinde açıklanmıştı.Renault-Concept-0 Renault-Concept-1 Renault-Concept-2 Renault-Concept-3 Renault-Concept-4

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu