Haberler

F1 Monako GP: Vettel lider, Ferrari duble yaptı!




Formula 1‘de sezonun 6. yarışı olan Monako GP’yi Ferrari’nin Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı. Heyecanlı yarışın bütün detayları haberimizde!

Ferrari, 16 yıllık Monaco hasretini sona erdirdi!

Ferrari’nin pole pozisyonunda başlayan pilotu Kimi Raikkonen, pit stoplara kadar takım arkadaşı Vettel’in önünde olmayı başardı. Takın arkadaşından daha geç pite giren Sebastian Vettel, pitten Fin pilotun önünde çıktı ve yarışı birinci bitirmeyi başardı. Alman pilot böylece Ferrari’nin 16 yıllık birincilik hasretini de sona erdirmiş oldu.

Yarışa beşinci sırada başlayan Red Bull’dan Daniel Ricciardo, pite geç girerek avantaj sağladı ve podyumun son basamağına yerleşmeyi başardı. Mercedes’ten Valtteri Bottas dördüncü olarak podyum dışında kaldı. Bu sonuçla Mercedes, 2015 Macaristan GP’den bu yana ilk kez iki pilot ile finiş gördüğü bir yarışta podyum göremedi.

Mercedes uzun süre sonra podyumdan uzak!

Red Bull’un genç pilotu Max Verstappen beşinci sırada yer alırken, Toro Rosso’dan Carlos Sainz Jr. altıncı olarak takımı adına önemli puanlar kazandı. Mercedes’in şampiyonluk mücadelesi veren pilotu Lewis Hamilton, 13. sırada başladığı yarışı yedinci sırada tamamlamayı başardı. Haas’tan Romain Grosjean sekizinci sırada finiş görürken, Williams pilotu Felipe Massa ve Haas pilotu Kevin Magnussen son puanları kazanan pilotlar oldular.

Sauber pilotları Marcus Ericsson ve Pascal Wehrlein, Renault’tan Nico Hulkenberg, Williams’tan Lance Stroll ve Toro Rosso’dan Daniil Kvyat yarışı tamamlayamadı. McLaren’den Stoffel Vandoorne uzun süre puan barajında gittiği yarışa kaza yaparak veda ederken, Jenson Button ise Wehrlein ile yaşadığı tehlikeli kazanın ardından yarış dışı kaldı.

Monako GP’nin ardından Sebastian Vettel puanını 129’a çıkarırken, Ferrari de 196 puan ile liderlikteki yerini iyice sağlamlaştırdı. Sezonun 7. yarışı olan Kanada GP 11 Haziran’da düzenlenecek.

Poz. Pilot Takım Fark
1 Sebastian Vettel Ferrari 1:44’44.340
2 Kimi Raikkonen Ferrari +3.145 s
3 Daniel Ricciardo Red Bull – TAG Heuer +3.745 s
4 Valtteri Bottas Mercedes +5.517 s
5 Max Verstappen Red Bull – TAG Heuer +6.199 s
6 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso – Renault +12.038 s
7 Lewis Hamilton Mercedes +15.801 s
8 Romain Grosjean Haas – Ferrari +18.150 s
9 Felipe Massa Williams – Mercedes +19.445 s
10 Kevin Magnussen Haas – Ferrari +21.443 s
11 Jolyon Palmer Renault +22.737 s
12 Esteban Ocon Force India – Mercedes +23.725 s
13 Sergio Perez Force India – Mercedes +39.089 s
Daniil Kvyat Toro Rosso – Renault
Lance Stroll Williams – Mercedes
Stoffel Vandoorne McLaren Honda
Marcus Ericsson Sauber – Ferrari
Jenson Button McLaren Honda
Pascal Wehrlein Sauber – Ferrari
Nico Hulkenberg Renault

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu