Haberler

Aston Martin Lagonda’ya çöl işkencesi




Aston Martin’in bir ay önce Oman’a sıcak iklim testi için gönderilirken kameralara yansıyan modeli Lagonda’nın yeni fotoğrafları gelmeye devam ediyor. Açıkçası Aston Martin’in geçmişindeki, 1990’da üretimi durdurulan sedan ve 2009’da konsept olarak ortaya çıkan crossover Lagonda modellerinden çok daha fazla göze hitap eden yeni Lagonda’yı çölde sıcak ve zor günler beklemekte.

Gelen ilk bilgilere göre Sultanate’deki 4 hafta sürecek olan testler sırasında günde 805 km yapacak olan Lagonda’nın toplamda 22.530 km yapması bekleniyor. Toplam mesafe kulağa çok gelmeyebilir fakat Lagonda’nın yüzleşeceği esas zorluk 49 santigrat derece gibi yüksek sıcaklıklar altında bu görevi yerine getirecek olması. Tam ismi gerçekte Aston Martin Lagonda Ltd. olan İngiliz şirket prototipin rengini özellikle ısıyı emerek şartları zorlaştırması için siyah seçtiklerini söylerken otomobilin kabinindeki trim parçalarının yüzeylerininde 80 santigrat derece gibi yüksek sıcaklıklara ulaştığını da belirtti.

Her ne kadar Aston, Lagonda Konsepti hakkında çok fazla bilgi vermese de tahminler sedanda Aston Martinin haşmetli 6.0 litrelik V12 ünitesinin ya da AMG kaynaklı yeni turbo V8 bir üniteye yer verebileceği yönünde. Lagonda hakkındaki kesin bir bilgi ise satışının Orta Asya pazarı ile sınırlı, bölgeye özel bir model olacağı.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu