FeaturedHaberler

FCA, Tesla ile ortak emisyon havuzu oluşturuyor!




2021 yılından itibaren sıkı emisyon değerleri bakımından otomobil üreticilerini zorlu bir süreç bekliyor. Sorun yaşamamak adına hazırlık yapan FCA, elektrikli otomobil devi Tesla ile önemli bir anlaşma sağladı!

FCA emisyon sınırını delmek için Tesla’ya para ödeyecek!

Avrupa Komisyonu’nun aldığı karar gereğince, otomobil üreticileri karbondioksit emisyonu konusunda 95 gr/km ortalamayı tutturmak zorunda. Sınıra uymayan üreticiler ise 2021 yılından itibaren milyarlarca Euro para cezası ile karşı karşıya kalacak. Bu kuraldan en fazla etkilenen üretici ise Fiat/Chrysler grubu. 123 gr/km’lik ortalaması bulunan grubun değerlerini bu kadar kısa sürede aşağı çekemeyeceği öngörülüyor.

Financial Times’ın iddiasına göre, grup bu sınırı aşağı çekebilmek adına Tesla ile anlaşma sağladı. Anlaşma kapsamında Tesla’nın Avrupa modelleri emisyon testlerinde FCA çatısı altında gösterilecek. Oluşturulacak havuz sayesinde Fiat/Chrysler yıllık 2 milyar Euro değerindeki cezadan da kurtulacak. Anlaşmanın değerinin yüz milyonlarca dolar olduğu ifade ediliyor.

Fiat/Chrysler grubu bu alanda çalışma yapan tek şirket değil. Amerika pazarında ortak çalışmalar yürüten Toyota ve Mazda’nın da Avrupa’da benzer bir girişime imza atabileceği konuşuluyor. Öte yanda Avrupa Komisyonu’nun bu adım ile ilgili nasıl bir görüş belirteceği ise merak ediliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu