Haberler

Yeni Porsche Panamera görüntülendi




Yeni Porsche Panamera yeni gövdesiyle test sırasında ilk kez görüntülendi. Daha havalı bir gövdeye sahip yeni Panamera’da değişim rahatça farkediliyor. Otomobilin tavan bölgesi biraz daha basık hale getirilmiş ve daha akıcı bir tasarım yaratılmış. Arka tasarımda 911’i andıran bir görüntü elde edilirken ön tarafta daha açılı yerleştirilmiş farlar ve hava girişleri LED aydınlatmalarla tamamlanmış.

Porsche, Panamera’nın içini yaparken 918 Spyder’dan ilham almış gibi. 918’de kullandığı touch-sensitive merkez konsol teknolojisini Panamera için de tercih etmiş. Görünüşe bakılırsa Porsche önümüzdeki yıllarda diğer modellerinde de bu teknolojiyi uygulayacak.

Dış görünüşün altında da Panamera değişiklikler içeriyor. VW grup tarafından yeni kullanılmaya başlanan ve Audi ve Bentley tarafından kullanılan MSB platformunu Panamera’da da görüyoruz. Bu yüksek dayanıklılığa sahip şasi Panamera’yı daha katı fakat daha hafif bir hale getirmiş. Standart üretimin yanında bir de Çin için üretilecek olacak kısa versiyon da bulunuyor.

Motor için ise pek bir değişiklik yapılmamış. Daha önceden aşina olduğumuz Panamera S, diesel ve turbo versiyonları piyasaya sürülecek. Ekstra olarak bir de hidrid model yer alıyor.

 

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu