Haberler

Fiat’ın ticari yıldızı Doblo yenilendi




Fiat, Professional Hannover Ticari Araç Fuarı’ nda 2015 Doblo Cargo’ yu tanıttı. Otomobilin yenileme işlemleri 2016 sonunda bitmiş olacak. 2009 yılında piyasaya giriş yapan ikinci nesil Doblo üzerinden yapılan yenilemeler ile üçüncü nesil gelecek. Aslında Fiat dördüncü nesil olarak bahsediyor ancak değişiklikler sadece kozmetik olarak yapılıyor. Avrupa’ da 2015 başında satışa çıkması planlanlanan modelde şasi ve temelleri aynı kalırken aracın içi ve dışı makyajdan nasibini almış durumda. Otomobildeki güncellemeler ile ön tarafta çok fonksiyonlu üç kişilik oturma alanı mevcut. Tepkisi %40 oranında geliştirilen yeni 1.3 litre EcoJet dizel motor ile yakıt tüketimini düşürüyor.

Altı yeni Doblo tanıtan Fiat, 4 adet kamyonet, 1 adet ekip kamyoneti ve 1 adet açık kasa kamyonet üretecek. 2 tanesi 1.3 litre 75 Hp güç üreten L1H1 olarak üretilecek ve çok fonkisyonlu koltuk özellikleri ile ön yolcu koltuğu da katlanabilirken aynı zamanda Uconnect navigasyonu ile 5 inç dokunmatik ekran, multimedya sistemi, elektirikli katlanabilen yan aynalar mecvut. 1.6 litre 100 Hp güç üreten L2H1 Maxi ve 1.6 litre 90 Hp güç üreten L2H2 XL versiyonlarını otomatikleştirilmiş manuel vites ve mobil atöyle seçenekleri ile almak mümkün. Açık kasa kamyonet versiyonunda 2.0 litre motoru ile 135 Hp güç üretirken yanı zamanda ön tarafta 3 koltuk bulunuduruyor ve 4.2 m2 yükleme alanına sahip ayrıca kontrplak kaplı zemini mevcut. Dizayn ve üretim Fiat Professional tarafından garantili. Son olarak 1.4 litre 120 Hp Natural Power yani benzin ve metan çift yakıt kullanan Combi versiyonu Uconnect sistem, ısıtmalı elektirikli aynalar ve 16 inç alaşım jantlar ile alınabiliyor.

Volkan Hasköy

1995 İstanbul doğumluyum. Çocukken yan koltukta yaşadığım heyecanımı şimdilerde hem direksiyonda hem de Otopark.com ailesinde yaşıyorum.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. kesinlikle daha iyi duruyor 1.3 herzamanki gibi performans yerine aracı yürüten motor olarak yaşamaya devam ediyor

    1. ben de beğenmedim, aracın ön tasarımı tavsan ,fare suratı gibi.suanda satılan doblo ilk cıktıgı zamanlarda askerlik için gemlikteydım. 331 ksd jandarma 09-2010. yenı dobloyu bı taksı durağı almış, karakola çarsı izninden dönerken ben bunu beklerımdı-durakta başka taksı var ama bu nasıl olsa gelir diye- karakola gelince karakol komutanı ” paşama bak yeni dobloya geliyor deyıp sakadan olsa da arkadan bı tane kafaya vurmuştu:) güven taksi durağıydı gemlikte 🙂

      1. Ooo Güzelim Bursa 😀 Allah bana da nasip etsin öyle güzel yerleri 😀 İlk doblolar yine sadeydi. Ben sade tasarımı seviyorum mesela Volvo . On numara araç yapıyor abi hastasıyım 😀

  2. iğrenç bi debriyajı vardı duzeltmişlerdir umarım millet dunya yol yapıyo bunlarla

  3. Bu tasarım Opel Combo olmalı. Yeni corsa’nın ve adam’ın tasarımına daha çok benzediğini düşünüyorum

  4. Bu bildiğin çizgi filmlerdeki kötü karakterlere benzemiş 🙂 multijet yetiyordu bakalım ecojet üzerine ne koyacak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu