Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Mustafa Varank’dan Türk otomobil fabrikaları hakkında açıklama




Koronavirüs sebebi ile duran otomobil fabrikaları hakkında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank önemli açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı fabrikalardaki üretim durdurma sona eriyor. Normalleşme çalışmaları kapsamında 11 Mayıs’tan itibaren Türkiye’deki tüm otomotiv fabrikaları yeniden üretime başlayacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konu ile ilgili, “ Biliyorsunuz üretim cephesinde önemli gelişmeler var. Otomotiv fabrikalarının büyük bölümü yeniden üretime geçti. 11 Mayıs itibarıyla, ülkemizde tüm otomotiv ana fabrikalar tekrar faaliyetlerine başlamış olacak. Bazı tekstil firmalarının da açılmaya başladığını biliyoruz. AVM’lerin ve ihracat kanallarının normalleşmesiyle, sektör hızlıca toparlanacak. Başta da ifade ettiğim gibi, evet zor bir dönemden geçiyoruz. Ama bu dönemin risklerine hazırlıklı olmak kadar, fırsatlarını da değerlendirmek gerekiyor. Burada da en büyük görev üreticilerimize düşüyor. ‘Yeni normale hazırlıklı olmak’ diyoruz. Ama bence asıl başarı, şimdiden bu yeni normali şekillendirmekten geçiyor.” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu