Haberler

VW’den yeni hibrid : Passat GTE




Paris Motor Show’a sayılı günler kala VW yeni bir hybrid modeli olan Passat GTE’yi tanıttı.

Passat GTE 8. jenerasyon Passat platformunu paylaşıyor. Araç XL1 ve Golf GTE’den sonra Volkswagen’in ürettiği üçüncü hybrid otomobil olma özelliğini taşıyor. Aracın satışları 2015 yılının ikinci yarısından sonra başlayacak. Passat GTE’nin sedan ve station wagon karoseri seçenekleri ile satışa sunulması bekleniyor.

GTE’yi diğer Passat’lardan ayıran başlıca farklılıklara bakacak olursak GTE’nin dışında ilk dikkati geçen ön ızgarada yer alan mavi şeritler oluyor. Bununla beraber yeni çamurluklar, C şeklindeki Led farlar ve daha büyük alaşım jantlar aracı diğer Passat’lardan farklı kılmaya yetmiş. İçine göz atınca ise mavi ambiyans aydınlatması, yeni vites topuzu ve yeni deri direksiyon simidi göze çarpıyor.

GTE’ye benzin – elektrik kombinasyonlu bir ünitenin güç vermesi bekleniyor. Benzinli ünitenin modifiye edilmiş bir 1.4 TSI olacağı ve 156 beygir güç üreteceği açıklandı. Benzinli üniteyi 115 beygirlik bir elektrik motoru destekleyecek. Elektrik motoru 400 Nm’lik bir tork değeri sunacak. İki motor toplamda 218 beygirlik bir güç üretecek ve 6 ileri çift kavrama şanzıman ile hareket sağlanacak.

Volkswagen’in söylemine göre GTE’nin yakıt tüketimi 100 kilometrede 2 litre benzin ve 13 kwh olacak. Bu sayede aracın karbondioksit salınımı kilometrede 45 gramdan az olacak. 50 litrelik yakıt tankı ve tamamen şarj edilmiş bataryalar ile aracın menzili 1000 km olacak.

GTE 0-100 km/h hızlanmasını 8 saniyenin altında tamamlıyor ve maksimum 220 km/h hıza ulaşabiliyor.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Golfe istedikleri fiyattan sonra bu passata hayatta yanaşılmaz. İncir ağacı tasarruf edilecek bütün benzin parasını peşin olarak arabaya vermek koyar biraz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu