FeaturedHaberler

Makyajlı Bentley Mulsanne resmen tanıtıldı




Bentley, makyajlanmakla kalmayıp uzun dingil mesafesine sahip özel bir versiyona da kavuşan 2017 Mulsanne ailesini tanıttı.

Yenilikleri anlatmaya tasarımla, tasarımı anlatmaya ön yüzde yapılan yeniliklerle başlayalım. Yapılan küçük ama etkili değişiklikler modelin yüzünü gençleştirmekte oldukça başarılı. Biri büyük biri küçük iki farklı yuvarlak parçadan oluşan ön farların selefinin aksine aynı hizada oluşu bile simetri algısına büyük katkı sağlamış. Daha geniş boyutlu ızgaranın parlak paslanmaz çelik kanatlarının dikey oluşu da kaslı görünümü pekiştiriyor.

Çok daha modern ve dinamik görünen yeni ön tampondaki hava girişleri de krom kaplanmış. Ön çamurluğun alt kısmında konumlandırılan B harfi şeklindeki havalandırma ızgaraları da harika bir detay. Arka tarafa ilerlediğimizde B harfi temasının stop grubuna da yedirildiğini görüyoruz. Arka kısımdaki yenilikler bunun ilerisine gitmiyor.

Kabinde her köşede karşımıza çıkan deri kaplamalar artık 24 farklı seçenekle sunuluyor. Buna ek olarak 10’dan fazla dikiş rengi arasından seçim yapılabiliyor. Otomotiv endüstrisinde standart haline gelen piano black kaplamayı beğenmeyenlere de iyi haberlerimiz var. İçlerinde bazı doğal taş kaplama seçeneklerinin de bulunduğu iç kaplama opsiyonu listesinde tam 13 farklı parça var.

Bilgi/eğlence sistemiyle de günümüz teknolojisini yakalamayı amaçlayan Bentley, 8 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekranla birlikte çalışması için 60 GB kapasiteli bir SSD’yi sisteme eklemiş. Apple CarPlay ve Android Auto’yu destekleyen yeni bilgi/eğlence sistemi toplam gücü 2200 watt’a ulaşan tam 20 hoparlörlük bir ses sistemi ile birlikte görev yapıyor. Bununla da bitmedi; arkada seyahat eden yolcular için her iki koltuğun arkasına 10.2 inç boyutunda Android işletim sistemiyle çalışan tabletler konumlandırılmış.

Mulsanne Speed ise tüm bu yenilikere ek olarak S moduna sahip yeniden kalibre edilmiş bir şanzıman ile geliyor. Bentley mühendisleri sürücü ve yol arasındaki bağı kuvvetlendirmek adına direksiyon ve havalı süspansiyon sisteminde de iyileştirmeler yapmış. Bütün yeni Mulsanne modelleri, aktif motor bağlantı noktaları, elden geçirilmiş süspansiyon burçları ve kabindeki lastik sesi üzerinde büyük etki yaptığı iddia edilen köpük dolgulu Dunlop lastiklerle gelecek.

Uploaded by graham_stacey

Ailenin yeni üyesi Mulsanne Extended Wheelbase ise adından anlaşılacağı üzere uzatılmış dingil mesafesine sahip. 250 mm’lik (10 inç) bu fark direkt olarak arka koltuktaki yolcuların diz mesafesine büyük bir katkı sağlıyor. Bentley ayrıca arka koltuktaki yolcular için opsiyonel olarak katlanabilir tepsiler sunuyor. Her biri 600 farklı parçadan üretilen bu tepsilerin fiyatını duymak istemezsiniz. Mulsanne Extended Wheelbase versiyonunda arka orta konsol da değiştirilmiş, ayrıca sunroofun boyutu da büyütülmüş.

Gelelim performans kısmına. Standart Mulsanne ve Extended Wheelbase versiyonu, 6.75 litrelik biturbo V8 motor ile 505 HP (377 kW) maksimum güç ve 1020 Nm (752 lb-ft) maksimum tork üretiyor. Mulsanne Speed versiyonunda ise aynı motordan alınan güç 530 HP’ye (395 kW) çıkarken maksimum tork 1100 Nm’ye (811 lb-ft) ulaşıyor. Her iki seçenekte de güç 8 ileri ZF otomatik şanzımandan geçip arka aksa iletiliyor.

Standart Mulsanne, 0-96 km/h (0-60 mph) hızlanmasını 5.1 saniyede tamamlayıp 296 km/h (184 mph) maksimum hıza çıkarken, Speed versiyonunda bu rakamlar 4.8 saniyeye 305 km/h (190 mph) şeklinde.

Yenilenen Mulsanne ailesi, 1 Mart’ta kapılarını basına açacak Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni Flying Spur V8 S ile birlikte podyumda olacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu