Haberler

Honda Civic Type R Concept II




Honda, Paris Motor Show öncesi Civic Type R Concept II modelini duyurdu.

Yeni konseptin en az 280 PS (206 kW) gücünde 2,0 litrelik dört silindirli turbo motora sahip olması beklenirken, sunacağı eşsiz performansı merak uyandırıyor.

Açıklanan bilgilere göre direksiyon üzerinde bulunacak olan + R düğmesiyle Adaptive Damper System teknolojisinin kullanıldığı konseptin kullanılan bu modla daha fazla direksiyon ve motor tepkisi sunacağı açıklandı.

Yeni Civic Type R’ın proje lideri Suehiro Hasshi’nin yaptığı açıklamayla aracın + R modu ile standart modu arasında karakter farkının oldukça büyük olduğu belirtilirken, +R modunun daha dinamik ve çevik olduğunu söyleyerek gerçek spor sürüş tutkunları tarafından takdir edileceğini belirtti.

Honda Civic Type R, gelecek yıl Avrupa’da satışa sunulacak ve İngiltere’de üretilecek.

 

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Japon otomobil üreticileri 90’lardaki başarılarının üzerine çok yattılar. Aradan geçen onca zamanda da şase, motor, şanzıman gibi nihayi kullanıcı kararını direkt etkileyen unsurları geliştirmeye yeterince odaklanılamadılar. Tabi bu durumun oluşmasında Almaya etrafında kümelenen Avrupa Birliği Mekanizmasının çok hızlı değiştirdiği standartlar da etkili oldu. Japonlar bu çok hızlı değişim rüzgarına kapılmadılar, kapılmak istemediler. Çünkü Avrupa Birliği pazarı (buna Türkiye de dahil) dünyanın geri kalanına göre küçük bir pazar. Diğer bir unsur da Japonların genlerinden gelen, sadece kendi içlerinde yaşadıkları rekabet hissi. Bir Japon ancak diğer bir Japon’un yaptığı ürünü rakip olarak görüyor. Böylece kısır bir çekişmeye girişiyorlar. Gelelim bana göre can alıcı hataya; Japonların maalesef motor sporlarının ürün gelişimindeki önemini ve müşteri üzerindeki etkisini tam idrak edemiyor oluşları. 90’lardaki sonuçlar Japon Markaların WRC başarıları ile paralel oluşmuştu. Toyota F1’i denedi ve çıktı. Halbuki, Avrupalı üreticiler motorsporları ile iç içe bir hayatı yaşıyor ve kendini bunu yapmak zorunda hissetmiyor. Çünkü bu aslında insanın doğasında bulunan yarışma ve rekabet hisleri ile direkt ilgili. Son söz; günümüzde şu çok net, müşteri artık kimseyi beklemez, hangi üretici müşteri beklentilerinin önünde koşarsa siparişi o kapar.

  2. Kasa değiştirme zamanı geldi hala Type-R piyasaya çıkmadı 🙁 Honda geç kaldı bunda.

  3. Yakında haberi gelir hodna cr-v 1.6 dizel 9 ılerı evet yalnıs görmedınız 9 ileri otomatik ve 160 beygır 350 tork evet o da doğru avrupaya makyajlı halıyle giriş yapıcak 🙂 honda geri donuyorm sanki.sadece 4*4 versıyonlarda sunulacak.önde cekıslı versıyon gene 1.6 manuel vıtes 120 beygır haliyle devam edicek ahanda ülker link
    http://www.worldcarfans.com/114100182044/honda-introduces-euro-spec-cr-v-facelift-with-160-hp-16-liter

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu