Haberler

Bottas üst üste beşinci kez podyumda, Mercedes yine zirvede!




2017 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 11. yarışı olan Macaristan Grand Prix’de Mercedes AMG Petronas’ın Fin pilotu Valtteri Bottas üçüncülüğü elde etti. Bottas’ın takım arkadaşı Lewis Hamilton ise Hungaroring’de dördüncü sıranın sahibi oldu. Pilotlarının elde ettiği puanlar sayesinde Mercedes AMG Petronas, yaz arasına markalar sıralamasında liderliğini koruyarak girdi.

Valtteri Bottas üst üste beşinci kez podyumda!

Macaristan’daki mücadeleye üçüncü cepten başlayan Bottas, pit-stoplar dahil olmak üzere yerini korumayı başardı. Son 15 turda takım kararıyla yerini takım arkadaşı Hamilton’a devreden Fin pilot, ilk iki sırada bir değişiklik olmayınca yeniden takım arkadaşında yerini aldı ve yarışı podyumda bitirdi. Fin pilot böylece yaz arası öncesindeki son 5 yarışta da podyuma çıkmış oldu. Mücadeleye 5. cepten başlayan Hamilton ise pit-stoplar sayesinde bir sıra kazandı ve yarışı dördüncü olarak bitirdi.

Bu sonuçların ardından Hamilton 188 puana erişip, sürücüler sıralamasında ikinciliğini korudu. Bottas ise puanını 169’a yükselterek zirve takibine devam etti. Macaristan’a takımlar sıralamasında lider gelen Mercedes AMG Petronas 357 puanla yaz arasına da lider girdi.

Formula 1’de 2017 sezonunun 12. yarışı 27 Ağustos 2017 tarihinde Belçika’da gerçekleştirilecek. Mercedes AMG Petronas, Spa pistinde iki sene önce duble yaparken, geçen sene de zirveye çıkmayı başarmıştı.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu