Haberler

2015 Nissan Pulsar ve Pulsar Nismo Concept




Nissan, Paris Otomobil Fuarı’ nda iki yeni modelini birden görücüye sundu; Pulsar ve Pulsar Nismo Concept. Şirket özellikle Avrupa’ da popüler olan C segmenti savaşlarında güçlü rakipleri olan Volkswagen Golf ve Ford Focus gibi modellere büyük darbe indirmeyi amaçlıyor ama bunun yanında Pulsar’ ın şeytani tarafı olan Pulsar Nismo Concept hothatch sınıfında rekabeti epey kızıştıracağa benziyor.

Standart Pulsar’ ın C segmentine hitap edeceğini söylemiştik. Altyapı olarak Nissan Qashqai’ nin altyapısını kullanacak olan Pulsar rakiplerinden biraz daha uzun olacak gibi duruyor. Pulsar’ ın kalbinde ise 3 adet farklı motor olacak. Bunlardan ikisi 1.2 ve 1.6 litrelik turboşarjlı, sırasıyla 113 PS ve 187 PS güç üreten benzinli motorlar, sonuncusu ise 1.5 litre hacminde 108 PS güç üreten dizel. Pulsar için sevindirici haberlerden birtanesi CVT şanzımanın bütün modellere sunulacak olması. Ayrıca acil fren sistemi, şeritten ayrılma uyarı sistemi, kör nokta uyarı sistemi gibi birçok güvenlik teknolojisini de içinde barındıracak.

Nismo tarafına eğilecek olursak, Nissan bu taraftaki çalışmalarını sadece bir tasarım çalışması olarak açıklıyor. Aracın üzerinde yapılan şuanki değişiklikler ön tampon, merkezi egzozlar ile arka difüzör, büyük hava girişleri bulunan çamurluklar ve geleneksel renklere sadık kalarak aracı süsleyen karbon fiber trim parçaları.

Nismo’ nun motoru hakkında henüz bir bilgi yok ama ilerleyen günlerde büyük bir sürpriz ile karşımıza çıkabilir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu