Haberler

Tesla Model S ile Boeing 737 yarışıyor!




Avustralyalı havayolu şirketi Qantas yüksek hızlı düello için Boening 737s’in karşısına Tesla Model S i çıkartmaya karar verdi.

Online dünya son zamanlarda piyasaya çıkan Tesla Model 3 hakkında konuşmayı bırakmasa da, aslında 2012 yılında tanıtılan Model S ile beraber insanların elektrikli araçlar hakkındaki algıları değişti. Zamanın en iyi makineleri arasında olduğunu kanıtlamak için Avustralya’lı hava yolu şirketi Quantas tarafından yayınlanan bu videoda, Boeing 737 ile yarışıyor.

Avustralya Melbourne güneybatısındaki Avalon havalimanında yapılan düelloda, iki jet motorlu Boeing 737-800s, 0-100 km/h hıza 3 saniyede ulaşan Model S’in en güçlü versiyonu P90D ile karşı karşıya geliyor.

Qantas, yarışın öneminin aslında sadece kimin daha hızlı olduğunu göstermek değil, ayrıca Californian EV ile Avustralyalı şirket arasındaki işbirliğini tanıtmak olduğunu söylüyor. Bu yarış sayesinde Qantas, daimi müşterilerinin yeni Tesla araçlarını ve teknolojilerini deneyimlemesine izin verecek. Model S sahipleri ise Qantas Club üyeliğini elde edecekler.

 

ANIL BULUT

Trakya Üniversitesinde Mak Müh okumaktayım.1997'de arka koltukta dikilerek babamı gözlemlemek, ne olduğunu anlamakla başladı bu tutku.Şimdilerde ise kendi aracım olan Opel Corsa ile şoför koltuğunda devam ediyor:)

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. İki cihaz arasındaki en büyük ortak özellik nedir diye sorsam, herkes cevap verebilir mi acaba.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu