Haberler

Renault Eolab Konsept




Fransız tasarımcıların, otomobil tasarımları konusundaki yenilikçi fikirleri Eolab’da da görülüyor. Çağının ötesindeki tasarımının yanı sıra Eolab, “yakıtı kokluyor abi” sınıfında kendine yer edinmek için sahne aldı. 3 silindirli 1.0 litre 75 beygir be 95 Nm tork değeri sunan benzinli motorunun yanına 68 beygir ve 200 Nm tork veren bir elektrikli motor konulmuş. Ayrıca araçta bulunan 6.7 kilovat saatlik lityum iyon pilleri ise aracın menzilini elektrikli kullanımda 66 km’ye kadar çıkarma imkanı sunuyor.

Güncel olarak sunulan Clio modelinden 400 kg daha hafif olarak tasarlanan Eolab, yakıt ekonomisi üzerine tasarlanan bir araç olduğunu 0,235 değerindeki sürtünme katsayısı ile de bizlere göstermiş oluyor. 400 kg ağırlık atmak tabii ki o kadar kolay olmamış olsa gerek. Renault açıklamasına göre aracın toplam ağırlığı sadece 955 kg.

Renault tüm bu uğraşları sonucunda, aracın 100 km’de 1 lt benzin tüketeceğini iddia ediyor. Eolab geleceğin çevre dostu motorlarının ve tasarımlarının şimdiden gözler önüne serilmesi için yapılmış bir konsept otomobil. Renault yaptığı açıklamada, şu an için Eolab konseptine benzer bir aracın üretime geçmeyeceği yönünde.

Kaynak: Renault

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu