Haberler

2015 Porsche 911 Carrera GTS geliyor




Porsche, standart Carrera ve Carrera S’ye göre daha sportif modeller isteyenler için Carrera GTS Coupe ve Carrera GTS Cabriolet’i hazırlayarak 911 ailesini genişletti. Her ne kadar Carrera GTS ikinci kez pazara çıkıyor olsa dahi 911 yelpazesinin asıl dayanağının GTS olmaması bekleniyor.

Yeni Carrera GTS’nin coupe ve cabriolet versiyonları yıl sonunda 2015 model olarak alıcılarını beklemeye başlayacakken, peki ya Carrera GTS’yi Carrera’dan farklı kılan özellikler neler olacak?

Görsel olarak GTS modeli standart olana göre dört çeker yada arkadan itişli olmasına bakılmaksızın daha geniş bir gövdeyle sunuluyor. 20 inç ebatlarında siyah parlak jantlar üzerinde ilerleyen yeni Porsche, özel kaplama elemanları ve bi-xenon farlarıyla önden oldukça dikkat çekici bir görünüme kavuşurken, arka kısımda ise motor kapağının üzerindeki siyah çizgiler ile krom egzoz borularının yardımıyla büyüleyici bir hal almış. İç mekanda ise yoğun miktarda kullanılan Alcantara, alışılagelen Porsche GTS ruhunu yansıtmaya devam ediyor.

GTS’nin biraz da motorundan bahsetmek gerekirse, Carrera S’de kullanılan 3.8 litre hacmindeki 6 silindirli motorun GTS’de de kendine yer bulduğunu söylemek gerekir. Yalnız bu motorun GTS’ye uyarlanma aşamasında 30 beygir daha güçlenip toplamda 400 yerine 430 beygir güç üretmesi sağlanmış. Kaputun altındaki kudretten verimli bir şekilde faydalanmak isteyen Porsche bazı donanımları da bünyesine katmış (Sport Chrono paketi ve Sport Exhaust sistemi gibi). Süratli Alman otomobiline yapılan son performans odaklı dokunuş ise GTS’nin Carrera S’e göre 10 mm alçalabilmesini sağlayan PASM adlı aktif amortisör sistemi olmuş.

Fabrikadan 7 kademeli manuel vitesle çıkan Carrera GTS, çift kavramalı PDK ile donatıldığında 0-100 km/h hızlanmasını Carrera S’e göre 0.1 saniye daha çabuk davranarak 3.8 saniyede tamamlıyor (Cabriolet versiyon ise 4.0 saniyede tamamlıyor). Arabaların göstergelerinde sergilediği son rakamlar ise güç aktarma sistemleri ve şanzıman tiplerine bağlı olarak 300 km/h ve 306 km/s olarak değişiyor. Bunların haricinde ekonomi kısmından kısaca bahsedecek olursak, Carrera S’nin harcadığı yakıt miktarının GTS’inkiyle aynı olduğunu söylemek mümkün gözüküyor.

2015 model Porsche 911 Carrera GTS, dünya çapında gerçekleştireceği prömiyerini gelecek ay Los Angeles’ta düzenlenecek olan otomobil fuarında yapacak. Sonuç olarak, GTS’nin gelişiyle ondokuz üyeye çıkacak olan 991 ve 911 familyasında, sadece GT3 RS ve GT2 için oyuncu değişikliği henüz duyurulmamış olacak.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu