Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Yenilenen BMW 5 Serisi resmi olarak tanıtıldı!




BMW’nin Life Cycle Impulse (LCI) olarak adlandırdığı makyaj operasyonundan geçen yeni BMW 5 Serisi resmi olarak tanıtıldı.

Bavyeralı otomobil üreticisi BMW‘nin en önemli modellerinden biri olan 5 Serisi makyajlandı. 1972 yılında ilk jenerasyonu ile karşımıza çıkan modelin G30 kasa kodlu jenerasyonu 2016 yılında piyasaya sunulmuştu. Yaklaşık 4 yıldır piyasada olan 7. jenerasyon 5 Serisi güncellenerek markanın güncel görünümüne ve teknolojilerine kavuştu.

Yeni BMW 5 Serisi, Ağustos ayında Türkiye’ye gelecek!

Dünya genelinde toplam 600 bin adetten fazla satılan BMW 5 Serisi, ülkemizde ise Temmuz ayında tanıtılarak satışa çıkacak. Borusan Otomotiv CEO’su Hakan Tiftik, yenilenen 5 Serisi’nin satışıyla ilgili, “Planımız temmuz sonu ağustos başı satışa sunabilmek” ifadesinde bulundu.

Tasarım olarak tamamen yeni bir görünüme kavuşan yeni BMW 5 Serisi’nin ön tarafına baktığımızda yeni tasarım daha ince ön farlar bulunuyor bu farlar Adaptif Led Matrix teknolojisine sahip fakat donanıma göre Laserlight olarak’ta tercih edilebiliyor. Yenilenen BMW 5 Serisinde ön böbrek ızgaralarının daha büyüdüğünü belirtelim. Arka taraftaysa tasarımsal olarak ön taraf kadar bir değişim olmasa da LED teknolojisi ile yeniden tasarlanan arka stop lambaları bulunuyor.

Yenilenen BMW 5 Serisi’nde 18 inçten 20 inçe kadar tercih edilebilen yeni tasarım jantlar bulunuyor. Ayrıca yeni gövde renkleri de kullanıcıları bekliyor. İç mekanda ise opsiyonel olarak 12.3 inç boyutundaki multimedya ekran satın alınabiliyor.

2.0 litre hacmindeki 520i, 530i xDrive motor seçeneklerinin yanı sıra 3.0 litrelik 6 silindirli 540i xDrive ve 4.4 litre V8 550i xDrive, aracın benzinli seçeneklerini oluşturuyor. Ülkemizde en çok tercih edilen 1.6 litre benzinli versiyonun ilk etapta satışa sunulmayacağını da belirtelim.

Yeni BMW 5 Serisi’nin dizel motor tarafında ise 520d adı verilen 2.0 litre 4 silindir ve 3.0 litre 6 silindirli 530d / 540d xDrive seçenekleri bulunuyor. Ayrıca 520d ve 530d versiyonları istenirse BMW’nin xDrive adı verdiği dört çeker çekiş sistemi ile de satın alınabiliyor.

5 serisi, plug-in hybrid teknolojisine sahip bir motor seçeneği de sunuyor. 530e adı verilen bu modelin ortalama yakıt tüketimi ise 2.0 litre/100 km olarak açıklandı.

Yenilenen BMW 5 Serisi’nde yeni güvenlik teknolojilerine de mevcut sürücü destek sistemleri arasında şeritten ayrılma uyarı sistemi, opsiyonel olarak satın alınabilen park asistanı ve aracınızı park ettiğiniz yer ve çevresinin 40 saniye boyunca kaydedilmesini sağlayan Plus donanımı bulunuyor.

BMW 520i G30 Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu