Haberler

Rallikros Heyecanı İstanbul’da Başladı




Intercity İstanbul Park pistinde gerçekleştirilen Dünya Rallikros Şampiyonası’nın 11.ayağının ilk gününde, Supercar ile RX Lites kategorilerinde ikişer eleme yarışı yapıldı. Eleme yarışlarının ilk gününü, Supercar kategorisinde 92 puanla Peugeot Hansen takımından Timmy Hansen, RX Lites kategorisinde ise 100 puanla Olsbergs MSE takımından Sebastien Eriksson zirvede tamamladı.

RX Lites kategorisinde Tok Sport ve Avitaş desteğinde mücadele veren Türk pilotlardan Fatih Kara, 77 puanla 5. durumda yer alırken, Yiğit Timur ise 72 puanla 8. sırada kendisine yer buldu.

Organizasyon formatına göre pilotlar, ilk günde 2 , ikinci günde de 2 olmak üzere toplam 4 eleme yarışı yaparlarken, ardından yarı final ve final yarışları gerçekleştiriliyor.

Eleme turlarında topladıkları puanlara göre ilk 12 sırayı alan pilot, yarı finale katılım hakkı elde ediyor. Yarı final yarışlarının ardından ilk 6 sırayı alan pilot ise final yarışlarında mücadele etme hakkı kazanıyor. Final yarışının galibi olan sürücü, bu ayağın şampiyonu olarak kürsüye çıkıyor.

Eleme turlarını ilk 16 sırada tamamlayan, yarı finallerde ilk 8 sırayı alan ve finale kalan sürücüler puan elde ediyor. Bir pilot, elemelerde 16, yarı finallerde 6 ve finallerde ise 8 olmak üzere maksimum 30 puan kazanabiliyor.

Ayrıca, eleme turlarında her turu en hızlı tamamlayan sürücüye 50, ikinciye 45, üçüncüye 42, dördüncüye 40, beşinciye 39 ve altıncıya 38 sıralama puan veriliyor. Bu puanlar, elemeler sonunda sıralamayı belirliyor.

Şampiyonanın ikinci günü (12 Ekim Pazar) serbest antrenmanların ardından, ikişer eleme yarışına daha katılacak olan pilotlar, yarı final ile final yarışlarına katılabilme mücadelesi verecek. Eleme yarışlarının ardından, önce yarı final, sonra da final mücadelelerine geçilecek.

Panpalarımızdan Sinan KOÇ’un da organizasyonda yardımcı pilot olarak görev alacağını hatırlatıp, zamanı olan tüm motorsporları tutkunlarını İstanbulpark’a bekleriz.

Kaynak: tosfed.org.tr

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu