Haberler

Volvo’dan 450 Beygirlik Canavar!!!




Geçtiğimiz günlerde Audi’nin açıkladığı ve 2016’da karşımızda olacak yeni nesil Q7 de kullanacağı yüksek performanslı elektrik motor destekli turbo dizel üniteden sonra, Volvo’da yeni teknoloji benzinli motorunu tanıtmakta gecikmedi.

2.0 litre 4 silindirli benzinli motora twin turbo ekleyerek işe başlayan İsveç markası, bunlara ek olarak alt devirlerde neredeyse anında tepki verip motoru canlandıran elektrik destekli üçüncü bir turbo ekleyerek verimliliği en üst seviyede tutmuş. Elektrik destekli turboyu motordan çıkan egzoz gazı ile beslemek yerine yüksek basınçlı hava ile besleyen Volvo mühendisleri, 3 turbolu benzinli ünitenin çalışma prensibini tanıtmış oldu.

Alt devirlerde elektrik destekli turbo ve üst devirlerde geleneksel çift turboya ek olarak Volvo, motora 3,600 psi basınçla yakıtı gönderen yeni bir yakıt pompası da kullanılıyor.

Tüm anlattıklarımızı bir araya topladığımızda, bu 2.0 4 silindirli besleme delisi şaheser 450 beygir gücü zorlanmadan kullanıcısına sunuyor. Yapılan açıklamada henüz konsept aşamasında olan motorun, önümüzdeki dönemde Volvo’nun performans kolu olan Polestar ile işbirliği çerçevesinde bizlere sunulacak gibi gözüküyor.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jlkqnVoQxqY}]

 

 

 

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. 1.6 450 bg olmadıkça iş yapmaz buralarda f1 motorlarını bekliyoruz 1.6 700 bg ancak ozaman iyi deriX

    1. 1.6 450 HP çok dedin yahu. O imkansız gibi bişey olsa bile uzun ömürlü olması çok zor kanımca

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu