Testler

Yeniçeri: Nissan Qashqai 1.6 dCi Platinum




  • Motor: 1598 cc, 4 silindirli turbo dizel
  • Güç: 130 hp @ 4000 d/d
  • Tork: 320 Nm @ 1750 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, manuel
  • 0-100 km/s: 9,9 sn
  • Son hız: 190 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 5,5 litre/100 km
  • Ağırlık: 1419 kg
  • Bagaj hacmi: 430 litre
  • Fiyat: 109.990 TL

Canlı motor
Düşük tüketim
+ Kısa dönüş çapı
Ekranların kalitesi
+ Zengin teknolojik donanımlar
+ Dayanıklı ve dozajı kolay frenler
Geniş arka yaşam alanı
+ Büyük eşya gözleri

– Fazla kısa vites oranları
– Çekiş sorunları
– Düşük yol tutuş limitleri
– Zayıf izolasyon
– Vasat müzik sistemi

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

90 Yorum

  1. 110.000 TL para verip de düşük izolasyon seviyesi çemem. Uzun yolda işkence olur asfalt ve motor sesi. Seat ibiza alsam “tamam” derim arabanın ederi bu kadar ancak 110.000 TL bence sessiz bir yolculuğu hak ediyor.

    Bu aracın fiyatı memleketimizde abartılıyor. Koreliler arkadan büyük bir hızla geliyorlar, burnundan kıl aldırmayan Alman ve Japonların bu tehditi dikkate almaları gerekiyor. Ne olduğunu anlamadan pazar payını kaybedebilirler.

    Sevgiler

  2. Keske millet olarak disimizi birak gicirdatip 0 araba almayi 3-4 ayligina birakabilsek.. belki su vergi sistemine bir etkimiz olurdu. 110000 tl nedir abi. 100 bin 200 300 400 500 bin yok mu arttiran. biz bu kadar zengin miyiz yahu? bu ne sacmaliktir boyle. devlet uretim yapmadigi icin, gelir vergisi toplayamadigi icin butun vergiyi tuketime bidirmis durumda. artik yeter.bu arabalarin ederi en fazla 60000 70000 tl.

  3. Arabada Dış tasarımı bana ford kugayı hatırlattın….
    Bu araca 110k vermek yerine Volkswagen tiguan almak daha mantıklı ….
    araba test ederken o montonluğu yaşatmıyorsunuz….
    ince esprilerle harikalar yaşatıyorsunuz….
    Muhip’in kayınvalide esprisi…
    ve
    Sinanı son dakikadaki ısıtma esprisi harikaydı tableti düşürüyordum …
    Test için teşekkürler…

  4. Abi arabada mühendislik yok işte i30 muhabbeti gibi adamlar bulduklarını koymuşlar dayamışlar göndermişler. İzolasyon yok, yol tutuşu yok, navigasyon dışında sistemler kötü çalışıyor. E bunun mühendisleri napmış tasarımcılar çizmiş birileri de sağdan soldan alıp oyuncakları doldurmuş al sana 110 binlik SUV

  5. Türkiye’de herhangi bir markaya haddinden fazla değer verince böyle bir tarafları kalkıyor.

  6. ülkemizde otomobil severler arasında küçük motor ve dizel fetişizmi maalesef had safhada, işte tamda vergi yükü nedeniyle mantıklı düşünemeyen kitleye hitap eden bir otomobil. küçük motor daaann, dizel daaaan, üstelik suv da dada daaan (buraya kadar font büyüklüğü 30), ama 110000 tl (font büyüklüğü 6), bunları görüp sersemleyen tüketici fiyatı duymuyor bile.
    güya cari açığı kapatmak için getirilen vergi yükleri aslında cari açığı dahada açıyor fakat devlet büyüklerimiz farketmiyor. 2 lt motorlu araçlar 1. 6 lt ile aynı oranda vergiye tabii olsa insanlar 1.6 araçlarının yerine 2.0 alacak değişen bir şey olmayacak. üstelik dev gibi arabalar takılan küçük motorlar daha çok arıza veriyor, büyük motor ile daha az arızalanan ve daha az yedek parça ithal edilen bir ekosistem yaratmak mümkün. değiştirsinler vergi sistemini örneğin mazda cx-5 yada rav 4 ile bu araba aynı fiyat dilimine girsin o vakit göreceğiz bu araca 110 bin tl fiyat çekebiliyorlar mı. bunlar hep alternatifsizliğin firmalara verdiği özgüvenin bir sonucu. 1.6 dizel yeti bu aracın karşısında her yönüyle çok ama çok daha mantıklı kalmış benzer sınıftaki iki araç arasında 40 bin tl ye değecek bir fark kesinlikle yok.

  7. Arabanin altina egilip bakmadinizmi. Eski qashqai bagimsiz iken bunun arkasi torsiyon. Alttan calmislar üstte koymuşlar. Eski qashqainin yol tutkusundan çok memnunum. Daha esp lambasinin yandigini görmedim. (Patinaj hariç) bence xxtrail çok daha iyidir süspansiyon olarak.

  8. Renault un göz boyama,oyuncaklarla süsleme ama mekanik olarak çok değişikliğe gitmeden politikası nissana bulaşmış, hoş yeni suvdan önce yeni note nın içine oturursanız daciada otuyor hissini alıyorsunuz.fransız arabalarını hiç sevmem ama dizel motorlarının onunde sapkamı çıkartırım. 1.6 dci 130 hp gerçekten cok iddialı ve 1.6 dci 160 hp lik de espace da kullanılmaya baslanıcak.ama fiyat ederi çok yüksek,ikinci eli zayıf.tam karşılığı olmasa da bi yeti 1.6 tdi 68.000 tl ye veya turkiyeye gelicek opel mokka 1.6d 136 beygir manuel bence daha makul alternatif olabilir .son zamanlarda reno ve grubunda sürekli bı seylerden çalıp onu dijital oyuncaklarla süsleme hissini alıyorum clio 4 örneği gibi.

  9. Bu ne kadar oyuncak koyarsan koy 110 bin etmeyecek bir araba. Bir çok kişi vergilerden şikayet etmiş ama zaten bu arabadaki motor 1.6 vergide oynayan pay büyük olsa da bu arabaları bu fiyat yapan esas şey döviz kurları. Dolar dayanmış 2.3 TLye Euro dayanmış 2.9TL ye. Bu arabanın giriş fiyatını bu kurlar üzerinden değerlendirince bide vergide de aynı oranda eklenince oluyor sana 110bin. Bu kurlarla şuan ne ikinci el nede sıfır araba alınır. Biran önce en azından eski seviyelerine düşmeli. Yoksa hiç bir şey alınmaz bu kurlarla

  10. Dış çekimler çok başarılı olmuş 🙂 Aynı kategorinin araçları olmasa da iç mekan olarak Scenic II test etmenizi ve model yılına göre yeni model çoğu araçta görülmeyen iç detaylara sahip. Motor ve yürüyen aksam sıkıntılı orası ayrı 😀

  11. Patron sen küsme ya arada eleştiriyoruz biliyoruz dikkate aldığını o yüzden eleştiriyoruz hoşumuza gidiyor:) teşekkürler güzel test olmuş emeğinize sağlık.

  12. Pazar günü bayide inceledim, ilk bakışta iyi gibi görünse de, şoför camı dışında kalan cam açma düğmelerinin tam otomatik olmayışı, düğmelerin kalitesizliği, aynı şekilde kol dayamanın hemen önünde bulunan düğmelerin kalitesizliği beni benden aldı. Bu araba değil 110 bin 60-70 bin olsa bile bu kadar uyduruk malzeme beklemezdim.

  13. test çok hoş olmus
    fiyata gelince gerçekten abartılı fiyatı var
    ve bu motoru megan gt lıne donanımı olan modeli ile testi olsa çok iyi olur bu motor megan da daha dengeli şekilde kullanılmış

  14. Dış çekimler videoyu canlandırmış.Gayette güzel olmuş. Aynen devam 🙂
    Arabaya değinecek olursak;babamın kafasında güzel yer etmiş bir otomobil olsa da bu fiyat şartları değişmedikçe alabileceğimizi sanmıyorum.Daha iyi alternatifler değerlendirilebilir.

  15. 2008 Qashqai 1.6 benzinli kullanmıştım bi ara, Onun da süspansiyonlarını çok beğenmemiştim, fena sayılmaz bi yol tutuşu vardı, buna biraz daha oyuncak koymuşlar, şekli şemali daha düzgün, daha az da yakıyor eyvallah ama 110.000 nedir ?
    Bu arada forumdaki taunus muhabbetinden sonra videoda görmek gülümsetti:) o taunusa yazık olmuş, toplanır aslında 🙂

  16. Elinize sağlık yine çok keyifli bir test olmuş. Ancak sözler bazen birbirine giriyor Sinan çok Heyecanlı çok keyif alıyor test yaparken ama diğer arkadaşların sözünü çok kesiyor demeden edemedim 🙂

  17. dış çekimler renk katmış bu arada asx testi bekliyoruz dış çekimlerin sonunda lancer da teste katılmak istemiş galiba 🙂

  18. Nissan artık tamamen Renault alt yapısında bir marka olmuş. Nerede eski Almera ve Primera modellerini üreten saf Japon markası Nissan? Nissan mühendisliğinin çoğunu sadece GTR modelinde konuşturuyor. Diğer modellerinde hep bir Renault mühendisliği ve havası hakim yıllardır maalesef.

    1. reno olmasaydı da tarıhtekı batan firmalar kervanına katılacaktı ne yapsın

      1. Japon markaların yıllardır süregelen sorunu Avrupa pazarını önemsememeleri. Renault olmasaydı Nissan batmazdı ama Avrupadan da çekilmek zorunda kalırdı. Amerika pazarında Nissan, Infiniti markası altında gayet iyi başarılara sahip.

  19. Bu arabaya oldum olası ısınamadım sizden duyduğum yorumlarda beni destekler nitelikte direksiyondaki ve vites kenarındaki gri plastikler bana dfm yi hatırlamıyor 🙂

  20. Bundan sonraki testlerinizi kesinlikle dışçekimle yapmalısınız 🙂 videoyu oldukça zengin hale getiriyor. Aracın yol tutuş dinamikleri için yorumlarınız negatif olmuş. Daha önce bu aracın testlerini izlediğim autocar türkiye ve oto.dünyamda ise yol tutuşunu birçok otomobilden iyi diyerek oldukça övmüşlerdi. İzolasyonunu da beğenmişlerdi 🙂 Demekki İşin içinde ticari kaygılar girince yorumlar oldukça değişiyor. Bu nedenle çalışmalarınızın devamını ve başarılarınızı diliyorum. Son olarak aracın debriyaj kavrama aralığının darlığı gerçekten enteresan,sondaki And Bey’in stop ettirme görüntüleri ile güzel açıklamışsınız 🙂 acaba 1.5 dci motorda da aynı durum varmı?

    1. Yukarıda bir cümlede yanlışlık yapmışım autocar türkiye’yi izlemedim, okudum 😀

  21. bu motoru boşuna koymuyorlar yeni c kasa mercedeslere..
    a kasalarda bile 1.5 dci var suan.

  22. İşte dış çekimlerle desteklenmiş harika bir test. Özellikle boğazda sahil yolu çekimleri enfes…Bravo otopark

  23. müthiş bir test, yine bir solukta bitti. çıtanızı bir üst seviyeye taşıdınız bundan sonra işiniz daha da zor

    renault müthiş güzellikte bir motor yaptı ve yine güzel denebilecek bir şanzımanla birleştirdi. hatta mercedese bile satmaya başladı ama renault kendi araçlarının kasalarını vs…ini güzelleştirmeye başlasa çok ilerleyecek. videoda uzun süre motor övülüyor ve motor nissanın değil

  24. abi elinize sağlık güzel olmuş da 10 gündür yeni test bekliyorduk. canımız sıkıldı vallahi gönül ister ki her gün yeni test yayımlansın.
    not: 2014 octavia’yı çok merak ediyoruz iyileştirmeler yapıldı mı bilmiyoruz bilgilendirirseniz seviniriz.

  25. Abiler elinize emeğinize sağlık çok guzel test olmus herzaman ki gibi 🙂 Merakla diger testleri de bekliyoruz 🙂

  26. Gerçekten bir araba tutkunu olarak Türkiye’de doğduğum için çok şanssızım. 110bin lira. Ne kadarı vergi? 40-50 bin lirası. Ya 110 bin liraya yurtdışında bmw 4 serisi mercedes c serisi alınabiliyorken, bizim dandik ülkemizde sırf bu ülkeye vergi ödeyecegiz diye bu gibi arabalara bu fiyatlar ödeniyor. Türkiye’desin ya hayırdır 2 lt arabaya mı bineceksin?? 110 bin lira vereceksin, ve izolasyondan başın ağrıycak hadi ordan ya. Teste gelecek olursak abi yine harika her gün girip baktığıma degiyor. Şu araba pek ilgi alanımda degil ama buna rağmen muhabbetinizi bekliyorum ben. Testlerin daha sık gelmesi dileğiyle abi ağzınıza sağlık.

  27. muhip iyi çalışmış, maşşallah video boyunca aktı gitti.

    Testin son kısmı şahaneydi.

    Teşekkürler. 🙂

  28. Araç hakkındaki yorumlar çok net, dış çekimler güzel olmuş ama and’ın yeri kesinlikle arka taraf değil. Ve testleri 3 kişi yapmak sanki içerdeki kargaşayı azaltacaktır. Muhipi tebrik etmek gerek tam 12’den vurmuş aracın ıvır zıvırını baya iyi tanımış.

    Testlerin devamını bekliyoruz elinize sağlık 🙂

  29. Cok net test olmus. 4 kisinin de teste yarari olmus bence. Benim tek beklentim birazcik gazlama goruntuleri sadece biraz. And Reis in dedigi gibi her arabanin bi stili var tutup corollayi zorlayamam demisti ama soyle siradan arabalarida azcik yoklasalar… Bu arada ben biraktiktan sonra sirtima kadar gelsin diye egilenlerdenim Sinan Abi

  30. s.a test cok iyi testten yana sıkıntı yok ama ben sizi bayadır takip ediyorum bilmiyorum banamı denk gelmedı zannedersem tek kişi sundugunuz test yok içerde dışarda genellikle bu işle uğrasanlar tek sunum yapıyor ozellıkle and’in tek kişilik test performansını merak edıyorum gercekten mümkünse vw golf gti testini tek yapabilrmisin reis yapıldıysa onumuzdekı testlerden bırını…

  31. Test cok guzeldi emegi gecen herkesin ellerine saglik 1.6 dci 130 en cok merak ettigim unitelerden biriydi acaba 130 luk boyle ise 1.6 dci 160 lik nasildir cok merak ediyorum acikcasi. Normal kullanici fark edermi etmez mi yonu cok iyi olmus test daha bilgilendirici olmus. 4 kisilik test daha iyi olmus cunku ne kadar fazla kisi o kadar fazla gorus acisi demek. And la murat abi nin yeri degismeliydi. Testler mumkun oldugu kadar 4 kisi yapilmali. Tekrar elllerinize saglik :)))

  32. 4 kişi iyi olmamış. kimin ne dediği belli değil. 3.20d testi de böyle olmuştu.

  33. Test sırasında And Bey arabanın gevşek olduğunu sıkı olmadığını gevşek olduğunu söylemiş.Çok doğru ben Nissan marka sıkı araba görmedim.Her zaman uzun kilometrelerde dökülmüş görürsünüz.Bir kaç gün önce nissan bayisinde Qashqai içine oturdum hemen gözüme takıldı A sütunun kaplaması sallanıyordu yerine oturmamıştı ve acaip kalitesiz idi kağıt gibiydi.Satış elamanına gösterdim adam hem şaşırdı hemde biraz bozuldu.Ama nissanlar hep böyledir.Arap ülkelerinde japonlar çok tutulur,eskiden nissan oralarda çok satılırdı,şimdi sokaklarda nadir görürsünüz,hep toyota vardır sokaklarda.

  34. Nissan bu fiyatlarla Tr’de zor tutunur.Bu firmalar ya milleti keriz zannediyo yada salak çok hakkaten.

  35. Hergün okula gidip gelirken kullandığım yolu görünce test ayrı bi hoşuma gitti 🙂

    Edit:
    Beykoz Lojistik MYO

  36. Videodaki dış çekimler klip harika. Bundan sonra aynen devam etmenizi tavsiye ederim.
    And abi arkaya geçmişsin bir videoluk sorun yok ama Murat abi lütfen kusura bakma Sinan abinin yanına Muhip abi oturmalıydı.
    Video harika eksikler tamam böyle devam =D>

  37. genel olarak dci ların şanzımanları hep kısa oranlı sanırım. 1.6 da çevirebileceği devir yüksek olduğu için bana son vites 2000 devirdi yaptığı hız absürt gelmedi. anca flu 1.5dic 90 ile, 3000 devirde 130 ile giderken illallah ettirmiş bana.

    qashqai genel olarak tam beklediğim gibi çıktı. ne bekliyorsam onu söylediniz. lastiklere çok takıldım hatta üzüldüm. test aracını herkes belli arazide de denemiş. o ebatta o lastiklere yapmayın yahu çıkmayın böyle arabalarla araziye, 4×4 olmadıktan sonra kim napsın qashqai nin arazi performansını.

  38. Keyifli bir inceleme olmuş. videodaki enerjiniz bize de yansıdığı için video hiç bitmesin istiyor insan 🙂
    4 kişi olması bence çok güzel oluyor. Çeşitlilik her zaman iyidir. Araba içindeki oturma düzeninizi de arada değiştirmeniz iyi oluyor. Fazla takılmamak gerek .
    Araba nın yakıt tüketimi ve performansı hakkında söyledikleriniz o boyutta bir araba için gayet iyi ,
    ülkemizde bu tarz arabaların kullanım koşullarını göz önüne alınca diğer kusurlar da göz ardı edilebilir.
    Tabi ki fiyatı hariç çünkü fiyat gerçekten iddialı olmuş.

  39. testi yeni izlemeyi bitirdim gerçekten şahane olmuş. dış çekimler,müzik,4 kişi söz kesmeden konuşulması. tek kelimeyle harika. bu test otopark için bence bir mihenk taşı. bundan sonrasında artık hep daha ileriye gidilir ama gerileme olmaz. bu tarz bir testi golf gti ve 520i de de bekliyoruz =)

  40. Öncelikle testinizi çok beğendim başarıların devamını diliyorum.
    Bana göre bu arabaya 3,5 puan fazla olmuş And’in dediğine katılıyorum araba cidden çok gevşek bana göre sürüşte çok boş hissettiriyor .Zaten nissannın renault destekli bir motor kullanmasına bir anlam veremiyorum koskoca nissan bir tane dizel motor yapamıyor mu yani?Bunlar bana göre araba yapmakta kolaya kaçan kişiler veya firmalar yüzünden oluyor.
    Bu arada VW Amarok testini merakla bekliyorum…

  41. Muhip in şahidi olarak aracın kameralardan gece hiçbir şey anlaşılmıyordu onaylıyorum 🙂

      1. Her zaman ki gibi bilgi yuklu eglenceli ve objektif bir test olmus. Ama bu seferki testin bize kattigi en buyuk sey senin nasil selektor yaptigin oldu bence (10:45-10:54)

    1. Top Gear’a bi eski kasası çıkmıştı 1.6 kiralık Panda ile kalkış yaptılar 400 HP’lik Evo var Jeremy reiste 1.6 atmosferik Fiat Panda aldı. Sebebi ise Turbo boşluğunun çok olması araba düşük devirde yürümüyor ki

  42. fiyat olarak çok farkı olmayan x trail ile karşılaştırıldığında sizce aynı motor x trail daha mı mantıklı gelir sizce ?
    emeğinize sağlık kişi sayısı fazlalaşınca daha ayrıntılı ve daha fazla görüş farklılığı olan bir test olmuş…

  43. keşke biraz daha 4×4 özelliğinden bahsetse idiniz. onun dışında çok güzel bir test olmuş. acaba bu yeni 4×4 ün mekaniği duster ile aynı mı yeni modelinde qq nun?

  44. YENİ JETTA’nın testi olacak mı 🙂 Eski kasadan farklı olarak kalitesi artırıldı mı merak ediyorum.

  45. muhip abi olmasa normal sürücüler harcanacak ama tabi adrenalin ve tutkunun profesyonelleri And ve Sinan abi videoların olmazsa olmazları. bi kere And abi videoları izlediğim kadarıyla bu sitenin kurucularından önceden bu site forum olduğu için bilemiyorum. ama bu formatın oluşmasında emeği olanlardan biri. benim tek sıkılmadığım şey araba programları , komedi filmleri ve stand up gösterileri. bu videolar sevdiğim iki şeyi bir araya getiriyor arabalar ve gülmek ve aynı zamanda öğrenmek. bu videoların ve sitenin hazırlanmasında bütün emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.

  46. Oldukça işlevsel bir araç. Nissan’ı alkışlamak lazım. Fiyatı da uygun olsa tam olurdu.

  47. Renault un standart ereksiyon vites kolu bu araçta da var… Gaza bas , vites kolu hooop geriye… Gazdan çek ayağı hoop ileri…. Her ne kadar mtv dezavantajı olsa da arada 15 Bin TL lik farkı verip Kia Sportage 2.0 almak sanki daha iyi gibi geliyor.. Bunun kadar oyuncağı fazla yok ama 400 NM tork var…
    Ayrıca ekip’ten Spo 2.0 DSL testide bekliyoruz…

    1. Yani Kia’yı Renaulttan daha başarılı ve kökenli bir firma gibi göstermişsiniz… Daha çok ekmek yemesi lazım kia’nın..

  48. Öncelikle bu işte önemli bir boşluğu kapatıyorsunuz. Ve hakkını veren birkaç adresten birisi burasıdır.
    Son zamanlardaki videolarınızı incelediğimde dialogların satır arasında kimi zaman bir araba için tespit edilen bir durum negatif olarak değerlendirilirken aynı hususu başka bir arabada pozitif gibi değerlendirmektesiniz. Ayrıca bir arabadaki değerlendirmeleriniz zaman zaman tutarlı olmaktan uzaklaşmaktadır. Birinci durum örnek vermem gerekirse Golf 7 ACT testinde arabanın kuvvetli motoru nedeniyle dönüş ya da kalkışlarda gaza fazla yüklendiğinde arabanın kayma eğilimini negatiflere yazarken yorum yazdığım test aracında aynı eğilimi motor çok güçlü kuvvetli gibi pozitif bir algıya yönelik olarak ele almakta, ön takıma problemi yüklemekte bunu da video boyunca pek hatırlamamaktasınız. Yine CC testinde başlangıçta iç mekandaki hayal kırıklığı dolaylı olarak dile getiriliyor sonraki ifadelerse birbiriyle çelişir çekilde olumlu olarak sıralanıyor. CC deki süspansiyon karakteri (rijitlik değil süpansiyonun darbeyi aldıktan sonra eski hale gelmesi arasında geçen sürenin uzun olması), RCD 510 ünitesi Passatla aynı fakat beğeniler iki ayrı videoda farklı.. Sanki Golf 7 de eleştirecek fazla bir şey yok bari bunu söyleyelim yorum yazdığım araçta da çok iyi diyecek bir şey yok bari bunu belirtelim gibi bir intiba hissettim. günümüzde bahse konu motorlar artık normal performansta kabul edilmektedir.
    LAstik konusunda bir şeyler söyleyeceğim; 2011 Passat B6 aracımdaki Turanza lastikler hakikaten dediğiniz gibi ıslak yolda resmen yüzüyor. Ama ıslak yol hafif sel olmuş yolsa bu durum belirginleşiyor. Camper ayakkabı gibi ıslakta kayan lastikler kuru yola gelince limitlerde, viraj dönerken gayet başarılı. B6 mı yatırarak tedirgin etse de kayma eğilimi yok. Frenler başarılı. LAstikler 37.000 km de muayene esnasında önler değişti. Ölçüme göre arkadaki lastiklerin diş kalınlığı 0,6 mm Değişen önlerin ise 0,7 mm. TAş gibi sert ve kötü yolda uğultu yapan lastikleri bir türlü eskitemiyorum anlayacağınız… Test aracınızda çok beğenilen daha 5-7 000 km de parçalanmış lastikleri görünce yazmadan geçemedim.
    Gün geçtikçe daha profesyonel işler çıkardığınızı görüyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. Bu arada içindeki çıt, çat çut sesleri nedeniyle Golf 7 ye geçmeyi düşündüğüm aracımın, test aracındaki sesleri dinlettikten sonra TBMM kütüphanesi gibi olduğunu fark etmiş bulunuyorum. Yine de bu geçişte sürüş dinamikleri ve sessislik açısından ekibinizde deneyimleri olanların tercihini merak ediyorum.

    Bu tür detaylar

    1. Eleştirileriniz güzel bir dille belirttiğiniz için teşekkürler.
      Golf ile ilgili durum şöyle, Golf hem TSI hem TDI olarak test edildi. Yine aynı platformdaki farklı motor kombinasyonlarıyla nerdeyse ailenin bütün modelleri test edildi. Bu abuk durum her motor seçeneğinde değilde TSI versiyonlarda göze batınca ön takım değilde motor eleştirildi. Testte And abilerin de dediği gibi o arabanın bir de GTI versiyonu var. Ön takımdaki mühendislik GTI kadar iyi olmasa da o kadar kalitesiz olamaz.
      RCD 510 ile ilgili ise testlerin çekim tarihlerinin etkili olduğunu söyleyebilirim. VW bu üniteleri ilk getirdiğinde gerçekten çok iyiydi, mevcut modellerin çok önündeydi. (CC testi Passat’a göre çok eski) Ama zaman içinde rakipleri de bu konuda yol alırken bu ünitelerin sabit kalması o “kaliteli” algısını düşürdü. Çünkü artık daha iyileri fazlasıyla var. Bu nedenle testleri karşılaştırırken işte burda şuna iyi demişler ama bi kaç test sonra aynı şeyi kötü demişler derken testlerin tarihi önemli bir nokta. Bu tarih meselesi testlerde konuşulan fiyatlarda da öne çıkıyor. Mesela iki Golf testi arasında TDI’a And abi ucuz demişti çünkü o zaman ucuzdu. Ama sonra gelen vergilerle TSI versiyonu ucuz olarak nitelendirilmedi gibi.

  49. bu kadar gürültülü (araçtan bahsediyorum) bir test daha hatırlamıyorum.. kaliteli bir suv’dan çok; janjanlı altyapısı zayıf şehir içi bayan arabası olmuş 🙂

  50. 3.45 – 4.45 arası yaptığınız muhabbetle ilgili bir şey soracağım, eğer tatmin edici bir cevap alırsam söz veriyorum, en azından ben o sözünü ettiğiniz eleştirileri yapmayacağım 🙂

    Soru şu: Madem öyle, neden Polo 1.4 Comfortline’ı kaymıyor diye eleştirdiniz o zaman? Madem ki aracın bu tip sıradışı acil durumlara tepkisidir mesele, Polo’yu bu konuda tam tersine övmeniz gerekmez miydi?

    1. Arabayı övdüler zaten Sinan abi: “Bu arabanın yol tutuşu kesinlikle iyi”
      test yazısından alıntı: “Olgun süspansiyonları, kararında bir tutuş/konfor dengesi sunuyor. Dunlop SP Sport 01’ler ile emniyet odaklı şasi ayarları sayesinde ESP eksikliği, çoğu koşulda başınızı belaya sokmuyor. Burnu inatla tutunuyor ve arkası hemen hiç kıpırdanmıyor.”
      Arabanın yol tutuşuyla ilgili olumsuz bir eleştiri yok. Ordaki eleştiri aracın karakterinin olmaması. Tamamen A’dan B’ye gidecek bir “araç” olması. And abinin test yazısında dediği gibi “Söz konusu ‘amaca hizmet’ ise, bu otomobilde kusur bulmak zor.”
      Videoda Fiesta ile karşılaştırıldığında zevk unsurunun olmamasından bahsediliyor bu kısmı olumsuz eleştiriliyor. Bu eleştiriler de otomobilden “araç” olmasının dışında birşeyler bekleyen insanlar için yapılıyor.
      Hep dedikleri gibi testlerde onlar otomobilleri her yönüyle detaylandırıyor ki herkes kendi ihtiyacı olan kısmı alsın ona göre karar versinler. Ben A’dan B’ye gidicem diyen adam için sıkıntı yok. Ama ben arada eğlenicem diyen adam için sıkıntı var.
      Umarım tatmin edici bir cevap olmuştur 🙂

  51. And abi, yeni nesil motorlarda çift kütle ( oynar volan ) kullanılıyor buda standart sabit volandan daha ağır bir yapı demek Volan’ın hafiflikle motor çevirme istediğinin pek alakası olacağını sanmıyorum.

  52. Nissan Qashqai 1.6 Platinum (yani bu araç) almayı düşünüyoruz. Araçtan istediğimiz de navigasyon, ekonomik yakıt tüketimi, çevre görüş, dokunmatik ekran gibi teknolojik donanımlar ve ekonomi. Daha iyi dediğiniz tavsiye edebileceğiniz başka bir model var mı? sportage, ix35 vs.

  53. Yol tutuşu dediğiniz gibi kötü mü? Limitlerde sürerim gazlamaya alıyorum tabi makaslara değil ama virajlara sert girerim çok severim audi q5 kullanıyorum.Nissana binsem bana kaza yaptırır mı?Q5 sürdüysniz bilirsinizBMW 3.20i nin 70te kopmaya başladığı virajı Q5 ile 90la dönüyorum. Fakat nissan virajı iyi değilse alamam.

  54. Merhaba,

    15 aydır Qashqai kullanan biri olarak özellikle olumsuz yorumlarınızın çoğuna katılıyorum. Fakat sizinle aynı düşünmediğim konular da var. Benim görüşlerim şu şekilde.

    + Yakıt tüketimi. 1.5 olan versiyonunu kullanıyorum ve ortalamam 5.5 lt. Araç 20.000 kmde ve gerçekten de karma bir tüketim değeri.
    +Farlar. Daha önceden Leon kullandım. Gerçekten de arada çok fark var. Farlar tam olması gerektiği gibi, hatta uzunları mükemmel diyebilirim. Selektör yaptığımda öndeki bir anlık şoka giriyor!
    + Yokuş kalkış desteği. Alıştıktan sonra çok kullanışlı. Daha önceki aracımda (Leon) gaza dokunduğun an devreden çıktığı için (daha kavrama noktasına gelmeden) araç hep geri kaydırıyordu, bu tam olması gerektiği gibi çalışıyor.

    Gelelim eksilere.

    – Debriyaj. Çok hassas. Özellikle yokuş çıkıyorsanız debriyaj balatasından yanık kokusu gelmesi ve 1-2 saniye yapışık kalması çok kolay.
    – Kol dayama. Çok alçakta ve hareket etmiyor.
    – Bel desteği. Elektrikli değil. İlk versiyonlarda sadece sürücü tarafında var. (Sanırım Eylül 2014 sonrası üretimlerde yolcu tarafına da eklediler.) Ve yukarı aşağı hareket etmiyor. Bel desteği hangi pozisyonda olursa olsun, uzun yolda benim hep belimi ağrıttı koltuklar.
    – Camlar, sadece sürücü tarafı hariç tam otomatik değiller, ayrıca aydınlatmaları yok.
    – 4×2 olan çoğu SUV’i de olduğu gibi bu araç da arazi kullanımı için uygun değil.
    – Malzeme kalitesi fena değil ama işçilik kötü. Tavan döşemesinin birleşim yeri, sol arka yolcu bölümünün üstünde ve aynı seviyede değil. Tavan perdesi, açılırken bazen yerine tam oturmuyor ve perde sarkıyor, ayrıca tam açıldığı esnada küt diye bir ses geliyor. Aracın birleşim noktalarında simetri hataları olabiliyor.
    – Şerit takip asistanı. Özellikle şehir içinde çok fazla devreye giriyor, ayrıca şeride yönlendirme desteği yok. Sadece sesli uyarı veriyor.
    – Navigasyon. Çok kullanışsız buluyorum. Adres girmek zor, cadde sokak ismini, ya da il ilçe ismini aynı anda giremiyorsunuz. Örneğin; İstanbul Kadıköy X Caddesi Y sokağı diye bir adres aratacaksınız. Önce Kadıköy yazıyorsunuz, onlarca seçenek içinde İstanbul Kadıköy’ü bulmanız gerekiyor. Sonrasında ya X Caddesi ya da Y sokağı olarak giriş yapmanız lazım, ikisini birde girme şansınız yok. Ancak özel arama yaparsanız, Hastane , AVM gibi o zaman nokta atışı yapıyor. Ayrıca sesli komut veremiyorsunuz. Gün ışığında ekranı okumak zorlaşıyor.
    – Radyo. Çekim gücü zayıf. FM’de sadece 12 istasyon kaydedebiliyorsunuz. Direksiyondan kayıtlı kanallar arasında geçiş yapamıyorsunuz, mutlaka ekrandan geçiş yapmanız gerekiyor, ekranın dokunmatiği de kötü olduğu için gözünüzü mutlaka yoldan ayırmanız gerekiyor. Ayrıca 1-6 ile 7-12 arasındaki kayıtlara geçmek için yine ekran üzerinden işlem yapmanız lazım. Kesinlikle dikkat dağıtıcı bir unsur.
    – Müzik sistemi, kesinlikle vasat. 45’e kadar çıkıyor sanırım ancak 15 bilemedin 20’den sonra ses kalitesi sürünüyor. VAG grubu ile karşılaştırılamayacak kadar kötü.
    – Torpido soğutmalı değil.
    – Arka kamera, gece görüş çok kötü. Gündüz idare eder. 360 derece görüş özelliği fena değil, ama elzem de değil. Sağ tarafa yanaşırken sağ ayna altındaki kamerayı aktif edebiliyorsunuz, bu sayede ön tekerleğin kaldırıma sürtmesini engelleyebiliyorsunuz, ancak sol taraf için maalesef böyle bir durum söz konusu değil.
    – Uzun far asistanı, şehir dışında zifiri karanlık yol haricinde çok uygun değil. İster sokak lambası olsun, ister araç farı, hatta evlerin girişinde yanan normal ampul bile olsa uzak mesafelerden dahi algılıyor ve hemen kısa farlara geçiyor. Dolayısıyla şehir içi kullanımda çok da pratik değil. Hatta ben uzun süre bu özelliğin çalışmadığını düşündüm.
    – Süspansiyon ve 19 inç jantın birleşimi ile arka koltukta oturan yolcular çok sarsılıyor. Yine arka havalandırma çıkışlarının olmaması arkada oturan yolcular için can sıkıcı.
    – Bagaj hacmi. Rakiplerinin çoğundan küçük. İki parçalı bölme varken 400 litre, onları çıkarınca 430 litre civarı. Cüssesine yakışmıyor.
    – Araç yerden yüksek olduğu için rüzgar hem yol tutuşu olumsuz etkiliyor, hem de zayıf yalıtımdan dolayı içeri çok ses alıyor.
    – Araç çok fazla teknolojik oyuncağa sahip ancak abuk sabuk eksiklikleri var. Mesela sürücü tarafının camını kapattınız diyelim, normalde otomatik şekilde kapanması gerekir, fakat bu araçta kontağı kapattığınız an camların kapanması duruyor ve tekrar yarım kontak yapmak zorunda kalıyorsunuz. Camı açık unuttunuz diyelim, anahtardan kapama gibi bir şansınız yok. Tekrar araca binip yarım kontak yapmak zorundasınız. Aynalar da aynı şekilde. Sadece en üst versiyon Platinum Premium Pack araçların 2014 sonbaharından sonrası üretilen modellerinde otomatik kapanma özelliği var. Diğer versiyonlarda içeriden tuşa basarak açıp kapatmanız lazım. Farlarda coming home özelliği var, fakat bir kez selektör yapmak zorundasınız, leaving home özelliği ise yok. (Ya da 15 aydır ben bulamadım)

    Sözün özü, And’ın da dediği gibi, aracı şöyle bir 10 dakika test ettiğinizde, o oyuncakları , heybeti falan sizi cezbediyor, ancak kullandıkça diyorsunuz ki “Bu araç parasını hak etmiyor.” Diğer C sınıfı araçlara göre,yerden birkaç santim daha yüksek bir araca 20.000 TL küsür fark vermek ne kadar akılcı, takdiri size kalmış. Aynı fiyata D segmenti pek çok araç alınabiliyor. Örneğin 1.6 Dizel otomatik Insignia Cosmo + sunroof + Adaptif C.C. + Adaptif şasi + tam deri döşeme + ön koltuk ve direksiyon ısıtma + Bose müzik sistemi + 19 inç jant + gelişmiş park paketi + kör nokta uyarı sistemi + şerit takip sistemi + akan trafik uyarı sistemi + trafik işareti tanıma sistemi ile birlikte 115.000 TL gibi bir fiyata satılıyor.

  55. Nissan Qashqai 2018 yılında GT-R ile birlikte yenilenecek. Qashqai gibi bir aracın ses yalıtımı ve izolasyonunun kötü olması gerçekten çok şaşırtıcı. GT-R gibi yeni Qashqai de sabırsızlıkla bekliyorum. Yeni kasada ses yalıtımı ve izolasyonunu geliştirir ve iğleştirirler

  56. Beyler muzik sistemi vasat demisiniz
    Anlayamadim simdi okudum,
    Müzik Sistemi BOSE en iyisi ve en pahalisi
    Kötü olamaz katilmiyorum …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu