FeaturedTestler

Seat Ateca | TEST




  • Motor: 1395 cc, 4 silindirli turbo benzinli
  • Güç: 150 HP @ 5000-6000 d/d
  • Tork: 250 Nm @ 1500-3500 d/d
  • Şanzıman: 7-ileri DSG
  • 0-100 km/s: 8,6 sn
  • Son hız: 198 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 7,5 litre/100 km
  • Ağırlık: 1300 kg
  • Bagaj hacmi: 510 litre
  • Fiyat: 141.000 TL

Kullanışlılık
Yakıt tüketimi

– Sıradan tasarım

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

16 Yorum

  1. Ani fren yaptığında arka kamera çalışıyor videonun sonlarına doğru var, sizin dikkatinizi çekmedi galiba güzel bir özellik

  2. 1- leon&ateca süspansiyon sistemi kesinlikle sert bir süspansiyon. antileoncular aksine adi bir süspansiyon olduğunu düşünmüyorum. testede belirtildiği gibi yüksek hızlarda kasislerden geçerken başka süspansiyon olsa vuruntu yapar dediğiniz yerden normal bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. 2- sürüş dinamiğine gelirsek; eski leon testlerinde gördüğümüz gibi bolca esp uyarısı gördük ekranda. görüntüler bana hiç iyi-medeni bir şekilde virajı aldığını göstermedi. yığılmaları bolca gördük. mqb platformu çok da akıcı bir platform olmadığı aşikar ama platform kardeşlerinden böyle farkla ayrılıyor olmasının tek sebebi bence süspanpsiyonları, yaylar. sonuç: normal bir ailenin bütün isteklerini karşılayacak bir araba olmuş ateca. zaten aldığı ödülde size verdiklerini en ucuz en iyi bir şekilde sunan arabalara veriyor. kısaca süspansyinoları biraz daha elit olsa tadından yenmez. frenleri harika gözüktü.

    1. Sisli yollar her zaman kaygan olur.Kullandığı yer jilet gibi keskin yollardı. Bu performansla yol tutuşunu gösterdiyse araba o yollarda bile bence gayet başarılı bir iş çıkarmış otomobil. Özellikle kayma sırasında hemen toparlanabilir olması ki o tip yollarda bu çok zordur.

  3. Sinan reyiz iyi güzel hoşda tek başına çok yavan kalıyor son3 videoyu bitiremeden kapattım. Muhip reyizle beraber çekin o eski 2 li eleştiri anlayışı güzel oluyordu. Bu ara otoseyir in videolarına daha çok sarmaya başladım. Adamlarda bilgi ve türkçe çok ileri düzeyde muhabbetleride genel olarak baymıyor. Diğer gazcı ve katalogcular yine seviye olarak çok altta hele doğan kabak açmaya bile değmeyen videolar yapıyor. Sizi sevdiğimden bu uyarım. Otoseyiri izlerseniz şuan yapılan en kaliteli işlerden biri olduğunu anlarsınız. Oradan alabileceğiniz iyi özellikleri almanız dileğiyle.

  4. sinanın iyi niyetine süphem yok,ama uykum gelıyor testlerde,belkı kendısı de uykulu anlatıgı içindir.aslında and’da tek başınayken bayıyordu o yüzden mutlaka 2 kişi olmalı.

  5. Sinan abi güzel bir test olmuş. Motor sesi gayet güzel. İç mekan güzel fakat malzeme kalitesi daha iyi olabilirmiş. Ateca kardeşi Tiguan’dan daha donanımlı bir araç. Aracın şekli çok güzel. Ateca’nın bu fiyatlar ile Tiguan karşısında 2.eli çok zayıf kalıyor. Araç kesinlikle kötü bir araç değil ancak marka imajına yenik düşecektir

  6. Araç tasarım olarak çok güzel. Mükemmel bir tasarıma sahip. 4×4 özelliği olması arazi için iyi bir avantaj. Fakat henüz çok yeni bir araç olduğu için kimsenin bir tecrübesi yok. Ateca’nın yalnız tek bir sorunu var oda kokpiti. Ateca’nın kokpit tasarımı daha iyi ve kaliteli olabilirmiş ama yinede genel anlamda güzel bir otomobil. Yani her türlü süprizlere açık olunabilecek bir araç. Aracı 4×4 özelliği olan VW Tiguan, Yeni Vitara, Subaru XV, Peugeot 3008, Ford Kuga, Hyundai Tucson gibi araçlarla kıyaslamak daha doğru olur

  7. Herşey iyi güzel Sinan Reis çok güzel testler yapıyor kendisinide çok ayrı seviyorum ama And Reis'i de bi ayrı özledik be abi.Sen gitsen And Reis kalsaydı bu seferde seni özlerdik çünkü siz Zeki ile Metin gibi Ahmet Kural ile Murat Cemcir gibisiniz hanginiz olmasa onu özleriz biz bi yarımız eksik kalır.Şartların ve durumların neler olduğunu bilmiyoruz tabi ama er yada geç bir şekilde tekrar sıkıntıları aşıp biraraya gelmenizi diliyoruz.He bu arada MUHİP Reis olmadanda olmaz tekrardan hoşgeldin MUHİP REİS.

  8. Tasarım çok sıradan. Arkadaşın CHR Hibrit’inin 4.0 yaktığını görünce bu yakıtta bana çok geldi açıkcası…

  9. VW grubunun 1 tane dikili taşı yok bu memlekette. Müşteri olduğunuzu ne servislerde ne de aracı satın alırken hissetmezsiniz. Ama nasıl bir milletsek bu adamları her sene 1.yapıyoruz satışlarda. Yazıklar olsun bize. Bu millet ne zaman uyanacak uykudan

  10. 'Yeni' golfü görünce VW'nin yaptığı; Nasreddin hocanın saz çalma fıkrası gibi demiştim. Ateca'da da bir değişiklik yok. Ne zaman bizi şaşırtacaklar acaba?

  11. Testteki yol durumu ve lastikler esp'nin devreye girmesine neden oluyordu. Şimdi bakamıyorum ama hatırladığım kaygan yolda Sinan 4000 devir civarlarında S modunda hafif gazlamalı gidiyordu. Burdan yoka çıkıp mqb şöyle böyle dememek gerekir.

  12. İyi günler araç Peugeot 3008 skora kodıaq gibi rakipleri karşısında bana çok sıkıcı geldi. Ayrıca VW grubunun ülkemizdeki otomobil fuarına bile katılmaması ülkemizdeki rahatlığını gösteriyor. Keşke insanlar burnu havada markaya biraz tepkisini gösterse. Markalar en azından ülkeye önem vermediklerin de satışlarının düştüğünü görürler.

  13. Avrupa'da yılın otomobili Peugeot 3008 seçilmedi mi? Bir derginin ilan ettiği sonuca göre izleyenleri bilgilendirmek yanlış değil mi?

  14. Bu vw grup ne zaman bizleri insan yerine koyacak acaba? Biz onları niye bu kadar şımartıyoruz anlamıyorum. Lütfen arkadaşlar biraz daha duyarlı olalım. Memlekette hiç mi araba kalmadı? Polo 95000 TL’den başlıyor. Passat 1,6 dizel highline seviyesinde DSG şanzıman fiyat farkı 33000 TL. Yuh artık diyecem ama kime. Onlara mı, bizlere mi? Hele bir de bayideki tavırları bir görün. Ha varsınız ha yok. Seat ve Skoda’da da durum çok farklı değil. Herkese kazasız belasız sürüşler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu