Haberler

DTM markalar şampiyonu Audi




BMW, DTM pilotlar şampiyonluğunu kazanan pilotu Marco Wittmann’ı göklere çıkarmış olmalı ki  DTM’in son yarışı olan Hockenheim’daki yarışa Audi’ler damgasını vurdu. Audi takımı muhteşem bir yarış çıkartarak markalar şampiyonluğunu kazandı.

Dört halkalı üretici,  son yarışta ilk üç sırayı alarak 21 puan geride olduğu markalar klasmanında 30 puan farkla şampiyonluğunu ilan etti. Hockenheim’deki finalin ardından DTM markalar sıralaması şu şekilde gerçekleşti : 1. Audi 409 puan, 2. BMW 379 Puan , 3. Mercedes 222 puan.

Audi Sport DTM’in sorumlusu Dieter Gass: ” Bugün Audi’nin; ‘Teknoloji ile ilerle’ (Vorsprung durc Technik) sloganı sahne aldı. Yarış, sürücüsüz RS 7 ile başladı sonrasında da DTM finalinde podyuma 3 Audi çıktı. Bu haftasonu amacımız markalar şampiyonluğunu almaktı ve bu durum  özellikle mükemmel takım performansıyla Audi’nin lehine sonuçlandı. Burada Audi Sport takımının 3 pilotu podyuma çıkarak isteğimizi yerine getirdi.” dedi.

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu