Haberler

M4’e özel seri: “DTM Champion Edition”




BMW geçtiğimiz sene, bir Almanya klasiği olan DTM’de (Almanya Binek otomobiller Şampiyonası) Audi’ye kaybettikten sonra bu sene katıldığı M4 DTM ile yeniden hak ettiği şampiyonluğu kazandı. 2014 sezonunda, senenin flaş pilotu olan Marco Wittmann’ın yardımları ile BMW Team RMG, pilotlar ve markalar şampiyonasını zaferle noktaladı. BMW Team RMG 204 DTM sezonunu takım olarak, 5 şampiyona zaferi 11 podyum, 4 pol pozisyonu ve 4 en hızlı tur derecesi ile tamamladı.

BMW firması bu zaferden sonra M4 modelinin yeni bir versiyonunu tanıttı. “M4 DTM Champion Edition” olarak duyurulan araçta standart M4’den farklı olarak, sadece Alpine beyazı renginde üretileceği ve kontrast olarak da mat siyah kaput ve bagaj kapağı ve üstlerinde renkli şeritler olacağı elimize ulaşan bilgiler arasında.

Dışarıdaki değişikliklere ek olarak araçta 19 inç alaşım jantlar, siyah tampon altı rüzgarlığı (ön lip), siyah yan kanat ve karbon ayna kapakları bulunacak. Ön ızgara çevresindeki turuncu şerit ve aracın çeşitli yerlerindeki 23 numaralı yazıya ek olarak, Şampiyon pilot Marco Wittmann’ın imzası da aracın çeşitli yerlerinde bulunuyor.

“M4 DTM Champion Edition” modelinden sadece 23 adet üretilecek olması da aracın ne kadar özel bir seri olacağının habercisi.

M4’ün özel versiyonunu açıklanmasından sonra, BMW motor sporları patrona Jenns Marquardt Wittmann’a bir sürpriz daha yaptı ve pilotun 24 yıllık hayali olan Formula 1’de test yapması için izin verdi. Marco testleri Toro Rosso takımı adına yapacak.

Biz de kendisini ve takımını şampiyonluğu için tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3ArQUFaDaq4]

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu