FeaturedHaberler

BMW efsanesi İ8 için veda zamanı

Nisan ayında üretim sona eriyor




BMW İ8, 2014 yılında “yeni nesil spor otomobil” sloganı ile karşımıza çıkmıştı ve oldukça beğenilmişti. Markanın hibrit motorlu spor otomobilinin üretimi için son günlere gelindi.

Bavyeralı Alman otomobil üreticisi BMW, tarihindeki en başarılı elektrik motorlu spor otomobil olarak İ8 anacak. Üretildiği tarihten bu yana 20 bin adet satılan otomobil, ilk olarak 2013 yılında Frankfurt Otomobil Fuarında karşımıza çıkmıştı.

Formula E’de güvenlik aracı olarak 2015 yılından 2019 yılına kadar görev yapmış olan araç ayrıca Top Gear, Auto, Motor und Sport gibi Avrupa’nın ve dünyanın en çok takip ettiği otomobil dergilerinden kazandığı ödülleri de bulunuyor. Alman üretici BMW, 2023 yılına kadar 25 yeni elektrik motorlu otomobil üretmeyi hedefliyor. BMW İ8 ayrıca dünya çapında kendi segmentin yüzde 50’sine sahip olan efsane bir model.

Teknik verileri hatırladığımızda ise 1.5 litrelik 3 silindirli turbo beslemeli içten yanmalı bir motora sahip. Bunun yanında 100 beygir güç üreten bir elektrik motoruna da sahip. Toplamda 362 beygir güç üreten bu motorlar otomobili 0’dan 100 km/s hıza ise sadece 4.6 saniyede çıkartıyor. Otomobilin yakıt tüketimi ise şehir içinde 2.1 lt / 100 km. fabrika verisi bulunuyor.

Sadece 200 Adet özel koleksiyon serisi

BMW’nin Leipzig’teki fabrikasında limitli olarak  “Ultimate Sophisto Edition” isminde özel bir versiyonunu üretiyor. Bu versiyon sadece 200 adet olarak sınırlı olacak. 200 Adet üretilecek bu serinin koleksiyon değerininde olacağını şimdiden söyleyebiliriz. BMW bu seriyi, M1 ve Z8 Roadster modelleri gibi özel bir yere koyacak. Böylece bir efsane BMW modelinin daha üretimi son bulacak İ8 yerine ise yeni bir modelin üretilip üretilmeyeceği hakkında şuan için bir bilgi bulunmuyor. BMW İ8 hayranları üretimin sona erdirilmesine üzülse de model gün geçtikçe değerlenecek bir otomobil olarak tarihe geçecek.

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu