Haberler

Yeni A8, Audi’nin ilk otonom aracı olacak




Otonom araç teknolojilerine öncülük yapan Audi, piyasaya otonom araç sürme aşamasında bayrağı Mercedes-Benz grubuna kaptırdı. Ancak bu durum fazla uzun sürmeyecek. Audi, belirli durumlarda kendi kendine yol alabilecek olan yeni nesil A8 ile 2017’de tekrar bu yarışa dahil olacak.

Bu bilgi, Audi ürün ve teknoloji kominikasyonu başkanı Stefan Moser tarafından ileri sürüldü. Moser’a göre otonom otomobiller, dikkatlerinin dağılması mümkün olmadığı için insanlardan çok daha iyi araç kullanacak.

Moser, tamamiyle kendi kendine yol alabilen ilk otomobili piyasa sürmek için can attıklarını ancak mevcut yasal düzenlemelerin buna engel olduğunu da belirtti. Örneğin Almanya’da otonom araçların tek seferde sadece 10 saniye için kendi kendisine yol almalarına izin veriliyor.

Audi yakın zamanda pistte tamamiyle otonom olarak bir turu tamamlayan RS7 konseptini sergilemişti. Model bunu GPS verilerinden ve 3D kameralardan faydalanarak yapıyordu. Moser’e göre günlük kullanım için sunulan modellerde ise çok daha komplike bir sistem kullanılacak. Modelde çok daha fazla sensörün yanında sisli ve karlı havalar için yardımcı lazer sistemler de kullanılacak. Çünkü modelin her türlü koşulda yol alabilmesi amaçlanıyor.

Yeni nesil konsept Audi A8’in premiyeri gelecek ay 2014 Los Angeles Auto Show’da yapılacak ve üretim modeli ise 2016’da tanıtılacak.

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Renonunda uzerinde calistigi two 2 adli bir araci var arac surucunun mudahalesi olmadan ilerliye biliyor internetteki kisa videosunda otobanda surucu mudahelesi olmadan ilerliyor aracin satisina ise 2018 yilinda başlanacak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu