Haberler

Gelmiş geçmiş en hızlı Audi




Audi, ilk kez Los Angeles Auto Show’da tanıtılması beklenen 2015 R8 Competition modelini ortaya çıkardı. Audi bu modelin şimdiye kadar üretilmiş en hızlı Audi olduğunu beyan etti.

Araç gücünü 5.2 litrelik V10 motordan alıyor ve bu motor 570 beygir (425 kW) güç üretiyor. Motor gücünü 7 ileri S tronic şanzımanla dört lastiğe aktarıyor. Dört lastikten çekiş sistemi ile birlikte araç 0-100 hızlanmasını 3.2 saniyede tamamlayıp maksimum 320 km/s hıza ulaşabiliyor. Bu değer R8 Competition’ı gelmiş geçmiş en hızlı Audi yapıyor.

Tasarım anlamında ise model R8 LMS’ten esintiler taşıyor ve modelde bazı parçalarda karbon fibere yer verilmiş. Karbon fiberden üretilen parçalar arasında ön lip, yan ayna kapakları, arka difüzör ve spoiler yer alıyor. Araç aynı zamanda parlak siyah alaşım jantlara ve parlak siyah egzoz uçlu spor egzoz sistemine sahip ve modelde eloksal kırmızı fren kaliperli karbon seramik frenler kullanılmış.

Mat karbon fiber döşemeler ve aydınlatmalı “R8 Competition” yazılı kapı eşiği plakaları ile sportif tasarım kabin içinde de devam ediyor. Şirket aynı zamanda müşterilerin farklı iç ve dış renk seçenekleri ve jant opsiyonları arasından kendi zevklerine ve ihtiyaçlarına uygun şekilde daha çarpıcı bir görüntü elde edebileceklerini belirtiyor.

Modelin üretimi sadece 60 adetle sınırlı olacak ve görünüşe göre sadece Birleşik Devletler’de satışa sunulacak. Ön siparişlerin Kasım ayı içinde toplanmaya başlanacağı modelin teslimatlarına ise gelecek yılın ilk çeyreğinde başlanacak.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu