Haberler

Range Rover ile herkes off-road yapabilecek




Range Rover her zaman üstün off-road yetenekleri ile diğer rakiplerinden önde olmayı başaran ve standartları belirleyen marka konumunu korumaya devam ediyor. Senelerdir çok tecrübeli olmayan sürücülerin bile zorlu şartlar altında ilerlemesini sağlayan Terrain Response çekiş kontrol sistemine getirilen yeni özellik ise seviyeyi bir üst çıtaya çıkarıyor. All-Terrain Progress Control adlı özellik bir nevi arazi cruise control sistemi gibi çalışıyor ve tecrübesiz sürücülerin bile zorlanmadan off-road deneyimi yaşamalarına olanak tanıyor. 1 ile 30km/s hız aralığında çalışan sistem konsoldaki bir düğme ile aktive ediliyor ve otomobilin sabit bir hız ile arazide takılmadan ilerlemesini sağlıyor. Bu sayede sürücü çevredeki engellere yada uygun bir rota çizmeye daha fazla odaklanabiliyor. Sistemin temel avantajı ise tecrübesiz off-road sürücülerinin gaza fazla yüklenmesi ile oluşan patinaja düşme problemini ortadan kaldırıp daima maksimum yol tutuşunu kullanıcısına sunması.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=npGglaDtTDY&w=560&h=315]

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. ooo come on hoca arazide bari rahat bırakın ağır şanzuman ön arka difflock bide çamur lastiği yeter bize..

  2. bu bir kaç yıldır bilinen bir sistem değil mi zaten? diğer markalardada yıllardır kullanılıyor diye biliyorum.

    1. Otomatik fren yapan sistemler uzun süredir var yokuş inmek için kullanılanlar, bu hem iniyor hem çıkıyor cruise control gibi sabitliyosun yardırıyo kendisi. Bu şekilde olan görmedim ben daha önce ama vardır belki.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu