Haberler

Corsa OPC Cup Körfez’e hayat verdi!




Opel Türkiye ve Safari Motorsport’un işbirliği ile hayata geçirilen Corsa OPC Cup’ın ilk ayağı 30-31 Temmuz’da İzmit Körfez Pisti’nde koşuldu. Sezonun ilk yarışında iş dünyasının birbirinden iddialı ve tecrübeli pilotları podyum için kıyasıya rekabet ettiler. Gerçekleşen iki yarış sonunda birincilik kupalarını Ali Başakıncı ile Turgut Konukoğlu kaldırdı.

Özel olarak 230 beygir güce çıkartılan 15 adet Corsa OPC İzmit Körfez Pisti’nde motor sporları meraklılarına heyecan dolu bir hafta sonu yaşattı. Cumartesi gerçekleşen sıralama turlarında Ali Başakıncı 56.264 sn’lik derecesiyle pole pozisyonu elde ederken, Mehmet Ali Baldaner geçirdiği kaza sonrasında yarış dışı kaldı.
corsa-cup-7

Pazar günü koşulan birinci yarış Ali Başakıncı ile Korgun Şengün arasında kıran kırana bir rekabete sahne oldu. 15 turun sonunda Başakıncı yarışı 14 dakika 19.113 saniyelik derecesi ile Şengün’ün yaklaşık bir saniye önünde yarışı tamamlamayı başardı. Artuğ Aysal ise 14 dakika 53.567 saniye ile yarışı üçüncü sırada tamamladı.

İkinci yarışın sonuçları ile OPC Cup’ın sezon boyunca kıyasıya rekabete sahne olacağını gösterdi. İlk defa bir motor sporu etkinliğine katıldığını belirten Turgut Konukoğlu tecrübeli rakiplerini 14 dakika 13.731 saniyelik derecesi ile geride bırakmayı başardı. Cem Aşık ve Ragıp Dönmez ise ikinci ve üçüncü sırayı elde ettiler. Birinci yarışın galibi Ali Başakıncı dördüncü sırada yer bulurken, Korgün Şengün ise geçirdiği kaza sonucu yarışı tamamlayamadı.

Yarışların tamamlanması ile gerçekleşen kupa töreninde pilotlara kupalarını Opel Türkiye İstanbul Bölge Müdürü İsmail Takım ve Opel Motor Sport’un Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Erdemir takdim etti.

Safari Motorsport Direktörü Hakan Dinç, “6 aydır hazırlık aşamasında olduğumuz Corsa OPC Cup organizasyonuna start vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlk iki yarışın bize gösterdiği gibi önümüzde büyük rekabete sahne olacak bir sezon bizleri bekliyor. Pilotlarımızın hepsi iddialı ve hiçbir yarışın favorisi yok. Bu keyifli organizasyonu hayata geçirmemizde bize destek veren başta Opel Türkiye olmak tüm sponsorlarımıza ve ekibimize teşekkür ediyor ve tüm motor sporları meraklılarını bu heyecana ortak olmaya çağırıyorum” dedi.

Corsa OPC Cup Sezon Takvimi ise şöyle:

-) 13/14 Ağustos: İzmit Körfez Pisti

-) 27/28 Ağustos: Yunanistan Serres Pisti

-) 1/2 Ekim: İzmir Pınarbaşı Pisti

-) 22/23 Ekim: Otomobil Sporları Festivali

-) 5/6 Kasım: İzmit Körfez Pisti

Kaynak: TOSFED

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu