Haberler

BMW’den ilginç iddia




Otomobil sektörünün altın çağını yaşadığımız şu günlerde bir Dodge bayisine giderek 60.000 dolar karşılığında 707 beygirlik harika bir Challenger Hellcat almamız mümkün. Bunun yanı sıra biraz daha lüks arayan biriyseniz seçiminizi BMW M4, Mercedes-Benz C63 AMG ya da yeni çıkan Cadillac ATS-V’den yana da kullanabilirsiniz. Fakat BMW satış müdürü Ian Robertson’a göre bu araçlardan hiç biri, iki kişilik, açılır tavanlı klasik spor otomobil tanımına uymuyor.

Robertson’a göre klasik spor otomobil pazarını etkileyen iki önemli sorun var. Bunlardan birincisi birkaç yıl önce yaşanan ve satışların önemli ölçüde azalmasına neden olan küresel ekonomik kriz. Bir diğer önemli sorun ise geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde satışlarında patlama yaşanan SUV ve crossover sınıfının, spor otomobil sektörünün tekrar toparlanmasına meydan vermemesi.

2007 yılında AUDI TT, BMW Z4 ve Mercedes-Benz SLK satışları toplamı 114.000 üniteye ulaştı ancak modellerin 10 yıllık dönemde yıllık 72.000 ünite satması bekleniyordu. Robertson pazarın eski gücüne ulaşması konusunda da bir hayli kötümser. Robertson verdiği demeçte, “2008 yılının son döneminde pazar tamamen çöktü ve tekrar tam olarak eski gücüne ulaşacağını sanmıyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu