Haberler

BMW Z4-Z5 cephesinde yeni gelişmeler




2002 yılında Z3’ten evrilip Z4 ismini alan ve o zamandan beri piyasada olan Z4’ün üretiminde sona gelindi. Modelin üretiminin, Ağustos 2016 itibariyle sonlanacağı duyuruldu. Bilmeyenler için söyleyelim; durum sanıldığı kadar korkutucu değil.

Toyota’yla ortak bir spor model.

Uzun yıllardır Japon-Alman ortaklığına dair bir haber dolaşsa da ortada kesin bir bilgi bulunmamaktaydı. “Yeni Z4” etiketiyle önce casus fotoğraflar, ardından modelin isminin Z5 olacağı haberi, ortaklıkla ilgili detaylar, tasarım farklı olacak-aynı olacak söylentileri derken son durumlar yavaş yavaş aydınlanmaya başladı.

Güncel tek roadster’ını, Toyota ile ortak bir şekilde, Z5 ismiyle üretecek olan BMW, tıpkı Subaru BRZ – Toyota GT86 örneğinde olduğu gibi ortak bir platform kullanacak. M Versiyonu bulunmayacak olan bu modelin üretim tarihi ise kesinleşti. Modelin üretimine 2018’de Avusturya’da başlanacak.

Yoksa Toyota Supra mı?

BMW, modelin isminin Z5 olduğunu belirtse de, Toyota cephesinde bu konuda kesin bir bilgi bulunmamakta ancak modelin isminin Supra olacağı ve bir efsanenin bu şekilde tekrar dirileceğiyle alakalı birçok söylenti mevcut.

Motor kısmında ise tek gelişme 6 silindirli bir ünitenin yer alacağı bilgisi. Motorun benzinli mi yoksa elektrikli mi olacağı konusu ise, projenin diğer tüm gelişmeleri gibi çok ağır ilerlemekte.

Z5’in, kameralara yakalanmış kamuflajlı en güncel haline, aşağıdaki galeriden ulaşabilirsiniz.

onurhankocaman

Soğuk bir Şubat gününde, huysuzlandığı zaman ya bir otomobil içerisinde bulununca ya da müzik dinletilince keyiflenen bir bebek olarak dünyaya geldi. Hâlâ müzik ve otomobiller hayatında başı çekiyor. Üniversitede Uluslararası Ticaret eğitimi görürken bir yandan büyük bir aşkla müzik icra ediyor, bir yandan da otomobil kullanıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu