Testler

Kurtlar Vadisi: Volkswagen Polo 1.2 TSI Comfortline | 1.0 Trendline




2014 Volkswagen Polo 1.2 TSI Comfortline

  • Motor: 1197 cc, 4 silindirli turbo benzinli
  • Güç: 90 hp @ 4800 d/d
  • Tork: 160 Nm @ 1400 – 4000 d/d
  • Şanzıman: 7-ileri, çift kavramalı otomatik
  • 0-100 km/s: 10,8 sn
  • Son hız: 184 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 7,5 litre/100 km
  • Ağırlık: 1139 kg
  • Bagaj hacmi: 280 litre
  • Fiyat: 65.000 TL

Had safhada sürüş dinamikleri
Mutlak hakimiyet sağlayan direksiyon
Gövdeyle %100 uyumlu motor
Olgun fren pedalı
Tereddütsüz DSG
Makul tüketim
Yalıtım ve NVH seviyesi
Üst sınıf hissettiren kontroller
Malzeme ve işçilik kalitesi
Kumandaların kullanım kolaylığı
Kuvvetli müzik sistemi
Geniş ve soğutmalı torpido
Geniş arka yaşam alanı
Bagaj zeminindeki ikinci kat

– Yüksek fiyat
– Eşya gözü eksikleri
– Şehir içi sürüşe müdahil asistanlar
– 2 hava yastığı
– Tam açılmayan arka camlar

4yildiz


2014 Volkswagen Polo 1.0 Trendline

  • Motor: 999 cc, 3 silindirli benzinli
  • Güç: 75 hp @ 6200 d/d
  • Tork: 95 Nm @ 3000 – 4300 d/d
  • Şanzıman: 5-ileri, manuel
  • 0-100 km/s: 14,3 sn
  • Son hız: 173 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 5,5 litre/100 km
  • Ağırlık: 1050 kg
  • Bagaj hacmi: 280 litre
  • Fiyat: 39.500 TL

Kusursuz konfor
Esnek, sessiz ve tatminkar motor
Makul tüketim
Olgun fren pedalı
Yalıtım ve NVH seviyesi
Zengin standart donanım
Kumandaların kullanım kolaylığı
Kuvvetli müzik sistemi
Geniş arka yaşam alanı
Geniş torpido

– Gevşek gaz pedalı ve tutarsız tepkileri
– Kemikli ve keyifsiz düz vites
– Sert direksiyon simidi ve vites topuzu
– Dik yokuşlarda zorlanan motor
– Tam açılmayan arka camlar

35yildiz

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

78 Yorum

  1. 65 bin ve b sınıfı araç kombinasyonu sadece vergi sistemi ile açıklanamaz. istediği kadar iyi ve kaliteli olsun bu araç ve fiyat kombinasyonu sadece daha çok golf satılsın diye piyasaya sürülmüş olabilir.

  2. 1.2 tsi polonun liste fiyatı ( dsg olan ) 50 bin tl. manuel olan 45 bin tl. incelenen araçta ek donanımlar var. gırtlak yani.

    1. 50 bin tl makul gözüküyor aracın makyajla beraber standart olan donanımları için bence.ayrıca ztn b sınfı bir arabayı bu kadar doldurmak akıl karı değil.

  3. Yahu 66.000 TL’ye Fiat 500L alınıyosa Rockstar+cam tavan+metalik boya.
    Sıft VW diye bu kadar para bu araçlara verilmi yahu el-insaf 🙂

    1. 500l üretimi sallantıda sırbıstan fabrikasında üretime ara verıldı eylülün ilk haftasında .fiat 500x modeline odaklanmış durumda.

      1. Şuan öyle bir durum yok üretimi devam ediyor sadece malzeme tedarikçi ile sıkıntı olduğu için üretime ara vermişti.

  4. Bu aracı 65000 TL yapan nedir ? Benzinli bir araç alıyorsunuz sözüm ona az yakıyor ama ort. değeri 7.5 lt bana göre bu araç için hiç de az değil bu değer.2 hava yastığı 🙂 şaka gibi benim 30.000 TL aldığım (2.el) linea’da 6 hava yastığı var ! Trendline da Arka park sensörü yok !!! 60000-65000 TL aralığında highline donanım da bi-xenonlu gırtlak dolu 2011-2012 model golf düşünürdüm.

  5. Bence bu araba için sadece fiyat etiketi 4.5 yıldızı haketmemesine sebep.

    65 bin tl ye mis gibi leon alınır.

  6. sayın otopark ekibi ve sinan abi öğrenci için kiralık polo 1 litre mi yoksa i10 1 litre mi? eğlence faktörü çok önemli

    1. Bence i10. Daha işlevsel, minik. Bundan 6-7 bin daha ucuz. Ve 15 bin %0 faiz kredi avantajı. Doğuş burnundan kıl aldırmaz. 500 ₺ indirmez fiyatı

  7. İlki çok pahalı, o düzeyde alınacak çok araç var. İkincisi de o direksiyona göre pahalı bence, İbiza 1.4 almak bence daha mantıklı. Sinan’ın dediği gibi, şirket arabası seçimlerinde zirveye oynar.

  8. Bu otomobili yaklaşık iki aydır kullanan biri olarak yorumlarınızı gayet isabetli ve gerçekçi buldum. Farların zayıflığı ve ilk gaz tepkisinin tatminsizliği dışında bence iyi bir otomobil, ben 48.600’e opsiyonsuz ve opak renk almıştım. Parasını hak eden bir araç, almanlara helali hoş olsun! Ancak opsiyonlu polo alanlar golf almalı derim.
    Otopark ekibine teşekkürler, sizin sayenizde otomobilimi daha çok sevdim!

  9. Araba girtlak da , 69 bin liradan basliyor Tiguan , 69.900 olacak yeni passat , baz versiyonlarınin da zaten polodan eksigi yok ustelik her tarafta hava yastigi da var , dogus’un fiyatlandirmasi ve opsiyonlarin fiyati bu kadar etkilemesi premium olma cabasinin tüketiciye yansımasi mi ?

    1. passat manule halıyle 70.000 tl ,dsgyi alırsan 83.000 oluyor bunu ekleyelim halkımız eksik bilmesin. ona rağmen gene de passat daha mantıklı araba 2 sınıf farkı var. gene tiguaini de araya sıkıştırmışsın. helal valla, bi donanımhaber.comdakı Mitsubishi colt ısrarı bı de senın tiguain fenomen olucak bence

      1. Kardes ben yorumumda tiguan sahibiyim diye belirttim mi ? Hayir , dikkat edersen 65bin liralik b sinifi bir aracin karsisina , ayni firmadan 5bin lira farkla alinabilen bir adet d sinifi tamamen yeni , bir adet de crossover yaklasik 6-7 yillik ama hala gideri olan araclar cikariyorum , bunu herhangi bir firma icin yaparim , eger fiestaya 70bin lira isterlerse o paraya kuga var yazarim… ayrica yemisim tiguani , ne dogus oto ne de vw babamin oglunun degil , ornek veriyorum sadece , yillarca renault kullandim cok da keyif aldim , simdi vw kullanıyorum ondan da keyif alıyorum ama firma fanatigi değilim , dogusun fiyat politikasini ben de elestiriyorum farkindaysan hatta bazen anlayamıyorum da …

  10. aynı aracın aynı donanımına 1.2 tsi dsg gırtlak opsiyon yani testekinin birirebir benzerine sahip biri olarak 1-2 yorumda ben yapmak istiyorum. öncelikle otopark ekibinin samimiyetine inanıyorduk zaten ama artık doğruluğu şüphe getirmez benim için. testteki her sözün altına imzamı atarım. bende gözden kaçan 1-2 detay eklemek istiyorum. ilk olarak çok kafa karıştıran klimatronik olayına değinmek istiyorum. fiyat listesinde 3000 yazdığına bakmayın, siz klimatronik siparişi verdiğinizde aractaki mevcut klimayı söküp geri aldıkları için onu 2000 den sayıyorlar size klimatroniği 1000 tl farkla takıyorlar. yani aracınızda zaten klima oldugu icin klimatronik kontrol ünitesnin sadece tuşlarını ekliyorlar, oda 1000 tl farkla. belki benim aracıma mahsus olabilir ama bozuk yollarda benim poloda trim sesi mevcut. trim sesine kafa takan tiplerden değilim ama sesler daha çok takır takır değilde garç gurç şeklinde. özellikle koltuklardan geliyor. ikincisi aracı ortadan ikiye bölün, ön taraf ne kadar izolasyon olarak iyiyse arkası garip biçimde ses alıyor. bagajın orada bir delik varmışta ses geliyormuş gibi. ilginç bir şekilde öndeyken fark edilmiyor ancak arka koltukta yolculuk yapıldığında dışarıdaki bütün sesi duyuyorsunuz. ayrıca süspansiyonlar söyledikleri gibi iyi yol tutuyor ama leon testinde anlatılan 30 a kadar lokum gibi olan süspansiyonların 30 dan sonra tak tak vurması ve çalışma aralığının bitmesi durumu bu araçtada mevcut.

  11. Bu arabanın 50900 satılan comfortline modelde bir doluluk yok ki bomboş araba veriyorlar comfortline yerine tırtline veriyorlar aslında :)) Her şey opsiyonel arabada ne jant var ne sis farı hız sabitleyicileri filan saymıyorum bile 🙂 işte arabayı biraz normal hale getiriyim filan derseniz metalik renkte varsa 60000 tl çıkıyor şaka gibi fiyat !!! Ve hala 2 hava yastığı insanı enayi yerine koyuyorlar şehir içi güvenlik sistemi var ama bir kaza olsa patlıycak airbag yok enteresan işler.

  12. Merhabalar bu sene okulum bitince işe başladim ve 3 ay once bende 1.2 tsi polo aldim comfortline paket extra opsiyon almadim bu halinin fiyati 44,500e aldim. zaten almaya kalksam 1 ay gun verdi Tokat’ta ki Vw bayi. Sade hali ile memmunum su videonuzu izleyince tercihimden mutlu oldum. İnşallah yaza doğru 16′ ya da 15′ çelik jant ve sis fari taktirmayi dusunuyorum. :)) 1.2 de motor mu diyen cok miktarda tanidigimi sasirtan bi araba. Scirocco testinizi bekliyorum cunku inş 2. arabam Scirocco olacakk…

  13. 1.2 TSI Comfortline manuel gün batımı kırmızısı aracı 44.600 TL fiyatla ben de gecen Cumartesi teslim aldım.

    Araçla ilgili izlenimlerim tamamen sizinle aynı. Ancak benimde eklemek istediğim birkaç not var;
    (+) 1 lt. Polo testinde söz ettiğiniz torpido gözünün altındaki kapaklı bölme aracın kitapçığı için, ayrıca onunda üstüne ruhsat filan da sığıyor.
    (+) Sağ ön yolcu kapısının ön tarafında (sol taraftaki kaput açma kolunun simetriği) gizli bir bölme var, o kısım yerinden çıkarıldığında küçük – derin bir kutuyla karşılaşıyorsunuz. Boşluğu değerlendirmek istemişler sanırım.
    (+) Araçla 150 km hıza kadar çıktım, direksiyonda en ufak bir titreme bile yok, sedan arabadaymışcasına size güven veriyor.
    (-) Aracın kornasına değinmek gerekirse bastıktan bir saniye sonra filan tepki veriyor ve siz ufak bir dokunuş yapsanız bile korna yarım saniye filan çalıyor.Hatta uyarı amaçlı çalmak istediğimde birkaç defa hayırdır birader ne var bakışıyla karşılaştım, artık daha az kullanmaya çalışıyorum 🙂 sanırım korna elektronik çalışıyor.
    (-) Selektörler hızıma yetişemiyor, selektör kolunu çekip bıraktıktan bir süre sonra uzunlar yanıyor.Birkaç kere denedim, ancak sonuç hep aynıydı.
    (-) Aracım manuel, yeni olmasından mı kaynaklı bilmiyorum boştayken 1. vitese geçerken zaman zaman oturmuyor.Boşa alıp yeniden 1 e almak gerekli, hatta bazen 2 ye alıp sonra 1 e taktığım bile oldu.Zamanla düzelir mi bilmiyorum.

    Sonuç: Şahsi görüşüm bu fiyata alınabilecek en konforlu araç Polo 1.2 TSI Comfortline.

    1. Osman Bey merhaba, aynı aracı ağustos sonu itibariyle aldım. son (-) maddede belirttiğiniz 1. vitese geçiş zorlanmasını ben de yaşadım. şuan 4000 km civarındayım ve sorun kendiliğinden geçti. Bilginize. Ayrıca +,- bütün yorumlarınıza birebir katılıyorum ve doğru bir tercih yaptığımızı düşünüyorum. Arabanız hayırlı olsun kazasız belasız binin 🙂

      1. Cagri Bey merhaba, öncelikle sizinde aracınız hayırlı olsun. Umarım benim aracımda da düzelir 🙂 kesinlikle yine araba alsam lüks sınıf haricinde tercihim VW olur 🙂

  14. fiat 500l diyen arkadaşlar youtube u açıp bi çarpışma testini izleyin aracın… Güvenlik önemli

  15. Beyler ilk defa dediklerinize katılmıyorum.
    Bende makyajlı kasaya bindim ama 65.000 lira eden bir arabanın kalitesini göremedim.
    B sınıfı bir arabaya 65 bin vermek de ne kadar mantıklı tartışılır.
    Hepsini geçtim bu kadar testin ardında bu arabaya nasıl 4.5 verdiniz anlayamıyorum.
    4.5-5 verdiğiniz tüm arabalara bende katılıyorum ama bu arabaya kesinlikle 4.5 vermem.
    Süspanyonlar hiç hoşuma gitmedi.
    Arabada sürekli bir mekanik sesi geliyormuş gibi geliyor. Opsiyonları çok çook pahalı.
    Bunlar benim görüşüm.
    Herkezin sürüş dinamikleri ve zevkleri farklıdır.

  16. and ve sinan çok iyi bir ikili olmuşsunuz. bu arada yeni i20 testini merakla bekliyoruz.

  17. And abi birde Citröen DS5 testi yaparmısınız? Sınıfındaki en ilgi çekici araba bence.

    1. Citroen DS5 testi biraz zor arkadaşlar, çıkalı çok olduğu için Citroen’in kendi elinde bile basın aracı yok zaten.

  18. 65 bin bu B segmentıne cok degılmı 15 daha kat 116d al hıc yoktan fıyatını soyleyınce gulmez kımse 🙂

  19. Dsg için bir ergonomik sorun teşkil etmemekle birlikte manuel vites oldukça aşağıda konumlandırılmış. Bir eksiside budur polonun. Bunu nasıl es geçtiniz hayret.

  20. Sinan beye ve and beye soruyorum. 55-56 bin tl bütçemiz var. Bu testten sonra 50.900-TL ye opsiyonlarla 52-55 bine polo 1.2 tsi comfortline dsg mi alırsınız. Yoksa polodaki opsiyonları almaya gerek kalmadan golf platformlu 56.500 tl ye Leon 1.2 tsi style dsg mi alırsınız. poloya opsiyon koyunca leonla aynı para, hatta leonu geçiyor ve leonun daonanımına ancak erşiyor. sürüş dinamikleri, yakıt, izolasyon, malzeme kalitesi vb. açısından değerlendirirseniz hangi araç daha başarılıdır. hangisini tercih ederdiniz.kafam karişti, yardım edin. polo 4.5 yıldız leon 3 yıldız sitenizde. geçekten böylemi ?

    1. Merhaba; yıldızları segmentlere göre veriyoruz. Leon 3 yıldız fakat kendi klasındaki araçlar arasında. Seçiminizde biraz da sizin ihtiyaçlarınız önemli, Polo’yu tercih edebileceğinize göre bagaj yada iç mekan genişliği çok büyük bir kriter değil sizin için. Dizayn olarak ben Leon’u daha çok seviyorum , sürüş dinamikleri olarak yeni polo çok ciddi kafa tutar Leon’a. Açıkçası burada sizin istek ve ihtiyaçlarınız ön plana çıkıyor. Videolar ortada 🙂 seçim gene size kalıyor 😀 ama şahsi fikrim ben B segment bir otomobile 50k tl verirken elim titrer, gözüm dolar 😀 Sevgiler… Takibe devam…

      1. Bende polo kullanıyorum.Hemde insigniayı bırakıp poloya geçiş yaptım.Benim beklentilerimi,sürerken eğlenmemi sağlıyor polo.Burada her kullanıcının beklentisi farklıdır zaten.Ona bakarsanız 65 bin tl ye çok daha lüks 2.el araçlarda alırsınız.Olay vay bu paraya bu araç hakediyor haketmiyor demek değil.Türkiyede hiçbir araç ederi değil zaten.Yurtdışından birini alıp gelin misal 320d almak istesin 190-200 bin lira m donanımlı bir bmw fiyatını görünce o da yuh diyecektir.Veya bir range rover almak istesin oha çokpahalı bu araba bu kadar etmez diyecektir.Bizim ülkemiz böyle acı ama gerçek hükümet giydirebildiği yerden çakıyor vergiyi.Ulkemizde satılan her araç yurtdışında aslında daha ucuz.O yuzden bence 65 bin lira poloya verilir mi demek saçma.İnsanların beklentileri ne yöndeyse aractan beklediği neyse ona göre karar verir herkes.Bana göre yolda x aracı görünce diyebilirm ki içimden ‘vayy bu araca bu para verilir mi gider şunu alırım.”Bu benim fikrim ve beklentilerime göre söylediğim birşeydir.Polonun eksileri tabiki var.Ama her aracın var illa ki.Ben polo sahibi olduğum için demiyorum ama şahsi objektif yorumumdur bana göre polo iç mekan olarak kendi segmentindeki araçlara göre daha premium bir hissiyat verebiliyor.Bende ibiza cupra alcaktım araç alırken ama 5 kapılı oluşu ve iç mekan malzeme kalitesi sebeplerinden ötürü polo aldım.Ama ibizanın tasarımını daha çok beğeniyorum lakin gün boyu aracın içinde oturuyorum.Burda beklentiler öne çıkıyor:)Lafın kısası herkes mutlu olabileceği aracı alsın arkadaşlar.Sonuç olarak ülkemizde hiçbir araba ederinde satılmıyor…(Biraz pata küte yazdım iş yoğunluğu sebebiyle.Üslubum ve yazım yanlışlarım varsa affola.)

  21. Aynı sınıf değil tabi istekler de belki farklı ama yine vw yine absürt fiyatlar olduğu için bir sürü başka araç önerilebilir. Birisi de Auris 1.6 132HP. Hem atmosferik olmasıyla hem bi üst sınıf olmasıyla çok daha iyi bir araç. Gayet de eğlenceli, performansıyla frenlemesiyle yakıt tüketimiyle vs. Advance donanım ve skypack ile de 66 ya geliyor. Vw de fiyatlandırmayı anlamak mümkün değil her zamanki gibi. Olay DSG kullanıp şereflenmekse orası ayrı tabi…

    1. Mert kardeşim,
      Hala daha iyi bir araç diyorsunuz.Kime göre neye göre?Sizin beklentilerinize göre oyle olabilir.Bir başkası geniş araç sever gider ben tourneo connect alcam çok rahat der.İnsanların araçlardan beklentileri farklı.Kimi Dacia alır kimi vw kimi mercedes.Herkesi mutlu edecek araç farklıdır.Vw nasıl olsa satıyorum dıe dıledıgı gıbı fıyat uyguluyor evet.Ama şunu demek yanlış.Auris polodan ıyı arac gıder onu alırım.Böyle birşey yok kusura bakmayın.Sizi Auris mmutlu eder.Beni polo bir başkasını mini cooper.Ben 180hp araç istiyorum derim giderim gti alırım.Bir baskası der hayır arkadasım çok ufak bagajı ben gider golf alırım gide rmegane alırım der.Beklentiler araç seçimini belirler..Bana görede honda ve toyota gibi markalar turbo besleme,çift kavramalı şanzımanlar gibi unsurlara uyum sağlamadıkları için tercih dışı kalıyor.Demode geliyor.Evet belki çok çok daha sorunsuzdur birşey diyemem.Kısacası her aracın bir fiyatı var ve alıcısı var.Bu araçları alan ınsanlar beklentılerıyle alıyor.Herkes mutlu olacağı aracı alsın.Bu kadar basit aslında sadece kimseyi vaay gidip bu paraya bunu almış diye yargılayamayız onu demek istiyorum.Kalın sağlıcakla..

      1. Tabi orası öyle ama zaten farklı isteklere göre değişebileceğini belirttim. Zaten Polo satışları da ortada gayet de çok satıyor. Ben atmosferik motor lafını da Otopark.com adına daha tatmin edici diye yazdım. Testi yok bu aracın bilmem kullanmışlar mıdır ama 1.0’lık atmosferik i10’a bayılmışlardı ona da bayılırlar diye piyasadaki 65000 bandında alınası atmosferik bir örnek verdim. Ben olaya tamamen verdiğin paraya aldığın ne kadar diye bakarım. Bunla ilgili V40 testinde de çok yorum yaptık. Burada da yine böyle bir olay var iş Vw olunca insan Türkiye’de ilk yorumumda da dediğim gibi onlarca karşılaştırmaya girebiliyor. Yoksa malzeme kalitesine marka algısına diyecek bir şey yok sadece araçları alırken tonlarca para veriyoruz, biraz da önemli olan verdiğimiz paraya hangi markaların daha çok şey vaadettiği, diye düşünüyorum.

  22. Sayın and ; peugeot yeni 308 allure ile sınıfında liderlige oynayabilecek kıvama geldiği görülüyor merakla sizlerin yapacağı video testi bekliyoruz..

  23. polo iyi hoş sınıfının ön de gelen araçalarından ama parasını gerçekten haketmiyorum korkarım doğuş oto yakında herşeyini opsiyonla satacak wv ların sınıf arkadaşımda dediğine göre full un bir altı polo var 60.000 tl verdik dedi araba da kapaklı jant var bir de sis farı yok komik b sınıfı bir arabaya 60.000 tl vericem alaşım jant olamayacak çok komik size şöyle söyliyeyim şu an b sınıf araba almayı düşünsem EN PAHALI MODELİ 50.000 tl OLAN YENİ İ20 SYTLE DİZEL i ikilemde kalmadan alırım NET ARABADA TEK OPSİYON PANAROMİK AÇILIR TAVAN O DA 2.500 TL

  24. polo iyi hoş sınıfının ön de gelen araçalarından ama parasını gerçekten haketmiyorum korkarım doğuş oto yakında herşeyini opsiyonla satacak wv ların sınıf arkadaşımda dediğine göre full un bir altı polo var 60.000 tl verdik dedi araba da kapaklı jant var bir de sis farı yok komik b sınıfı bir arabaya 60.000 tl vericem alaşım jant olamayacak çok komik size şöyle söyliyeyim şu an b sınıf araba almayı düşünsem EN PAHALI MODELİ 50.000 tl OLAN YENİ İ20 SYTLE DİZEL i ikilemde kalmadan alırım NET

    1. 55bin liraya comfortline donanımlı dizel ve dsg bir golf alabilirsiniz…60bin olacak ve kapak jant bunlar efsane gidip sorabilirsiniz.

      1. yalan söyleyecek halim yok bahsettiğim arabayı hergün görüyorum araba kapaklı jant ve sis farı yok ayrıca aracın sahibi sınıf arkadaşım hatta ben arabayı görmeden önce de sormuştum kaça aldınız diye 60.000 tl demişti kapaklı jantlar dikkatimi çektisonradan ben kendim tekrar sordum dedim ki ya 60.000 tl vermişssin hangi donanım paketi bu arabada ne jant var ne sis farı var diye da comfortline dedimişti hatta başka bir arkadaşımda 1.2 tsi comfortline almıştı ama 50.000 tl civarında bir şey vermişti geçenlerde sonradan gitti polo gti jantı taktırdı onunki de kapak janttı istersen siteye gir bak en full comfortlin görünüyo ve 16 inç alaşım jant 2.500 tl comfortline opsiyonu içerisinde

    2. Comfortline dizel DSG golf 80 binin üzerinde şu anda liste fiyatı. ÷2 indirim yapıyorlar. Artık ne kadar olduğunu hesapların 60 bin falan değil kesinlikle

  25. AYRICA BANA İNANMAYANLAR HYUNDAİ SİTESİNE GİRİP İ20 NİN DONANIM ÖZELLİKLERİNE BAKABİLİR BENCE TEK EKSİĞİ DİZELDE ELİT DONANIM OLMAYIŞI

  26. Merhabalar.İnceleme için teşekkürler öncelikle.Makyajlı polo 1.2 tsi dsg sahibiyim. Bahsettiğiniz mute tuşu benim aracın direksiyonunda var ama benim araba boş. Sizin araba ağzına kadar dolu olduğu için direksiyonda da tuş değişikliği olmuş. Diğer tuşlara yer açmak için mute tuşunu kaldırmaları ilginç.

    1. aracınızın normal kullanımda şehir içi yakıt tüketimini öğrenebilir miyim acaba? dizel almak mı daha mantıklı yoksa?

  27. 3 ve tam katları silindire sahip olan motorların sesine bayılıyorum.Buna motosikletlerde dahil tabi.Sanırım downsizingte bu yolla devam ederlerse ses bakımından pek mutsuz kalmayacağız sanırım. 🙂

  28. tüm opsiyonları seçiliyken ford fiesta 1.0 ecoboost(motor seçeneği yakın olması nedeniyle tercih ettim. ki 1.25 motor seçenekli versiyon daha bile ucuz) fiyat olarak 56bin tl civarı bir rakam çıktı ortaya. polo da aynı şekilde dolu iken 65 bin tl fiyat ile satışa sunuldu. peki aradaki neredeyse 10 bin tl lik farkı neyin yarattığını sorabilirmiyim. Yani mantıklı bir açıklaması varmı bunun. Marka taraftarlığı vs için değil videoda fiesta danda bahsedildiği için bunu soruyorum sadece. Yani 10 milyarlık bir fark az bir miktar değil. polonun baz modeli fiestanın en dolu modeli ile aynı fiyattan satılıyor ise bu araç bana göre makul değildir.Videoda bunun açıkça belirtilmesini isterdim. Videonun son 1 dakikasında yarım ağız bir biçimde dillendirilmesinin yerine. Markaya sevimli görünme vs gibi ithamlarda bulunmayacağım kesinlikle ama bunun açık yüreklilikle belirtilmesini istiyorum 10 bin tl lik farkı yaratan nedir fiesta ile polo arasındaki?

    1. Kesinlikle katılıyorum, bu testlerde genel anlamda daha fazla Fiesta’dan dem vurulmalıydı.

      Ayrıca şehir içi kaç litre yakıyorsunuz ?

  29. 1.2 TSI testinin fikir vereceğini sanmıyorum. Bu kadar dolu Polo Türkiye’de 1 tane bile satılmaz.Spor Yay+17 Jant+ ıvır zıvır.

  30. Ne kadar dolu olursa olsun B segment araca 50000TL’den fazla vermek anlamsız.

    Trendline Passat alirim yada Toyota Avensis alirim mis gibi.

  31. 1.4 BMT 90 HP 230 tork aracımda 185 60 15 ebatlı lastikler var, Sinan, And ve Muhip’e soruyorum, acaba 215 45 16 ebatlı çapı değişmeyen bu lastik ve jantları takmış olsak, 100 km de kaç ltr yakıt ta değişiklik olu bu yüzden yanıtınız çok önemli, lakin örneğin skodanın sitesinde 185 tabanlı teknik özellikli araç ile 215 tabanlı yüksek donanımlı aracın teknik özelliklerinde yazan yakıt aynı. Yani hiç bir değişiklik olmaz mı? daha dogrusu muhakkak olur ama çap aynı kaldıktan sonra bu miktar çok düşük olur ve biz anlayamazmıyız. Daha önce denemelerinizdende örnekleme rica ederiz. Teşekkürler, yeni testlerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz.

    1. Bu değişimde ağırlık faktörüde çok önemli, (sprung , unsprung weight konusu, bunun hakkında zaten köşe yazısı yazacağım) dediğim gibi ağırlıkta önemli takacağın 16 jant ve lastik şuankinden büyük ihtimal ağır olacaktır bu sebeple az da olsa yakıtı olumsuz etkileyecektir ama yol tutuşun artacaktır. Hayatın kanunu bir yerden alırken bir yerden vermek zorundasın 😀

      1. Sinan kardeşim o zaman sorum şu: çapta değişiklik yaratmayan 195 50 16 yı mı? yoksa 215 45 16 yı mı seçmeliyim, aracın kitapçığında 195 50 16 diye bir değer yok, 185 60 15 yada 215 45 16 / 215 40 17 yazıyor, fakat ben yakıtta çok oynama yapacağından ve çapta neredeyse sıfır değişim olan fakat kitapçıkta yazmayan 195 50 16 seçeneği için ne düşünürsünüz? mantıken yakıtta çok az değişim olacak belli belirsiz, fakat yanak 60 tan 50 ye düştüğünden ve taban çok küçük değiştiği için biraz daha yol tutuşu artacaktır diye düşünüyorum. Peki ya fabrika verisinde bu değer olmamadıgı için ve fabrika eğer bir veri veriyor ise bunun anlamı belli bir hızda aynı RPM mi tutmak olacagına göre bir sıkıntı olurmu, Fakat dediğim gibi 185 60 15 ile 195 60 15 arasında çap birebir aynı gibi birşey, sizce mantıklı mı?

  32. Yeni İ20’nin tasarımı çok hoş fakat motorları fıs . Keske motorları da bir elden geçeirselermiş iyi olurmuş gibi geliyor bana . 1,2 ‘sini kullandım . Bana göre vasat …

  33. Araç taş gibi ama tasarımı pek güzel değil basit bir tasarımı var hem içte hem dışta
    kararsız kalıyosun

  34. polo 1.2 tsi dsg lounge modelini Ağustos 2015 de satın aldım.Arkadaşlar öncelikle bu araçla ilgili videoda ne söyleniyorsa olumlu yada olumsuz doğrudur.aracı kullanırken video gözümün önüne geliyor. araç, fiyatını sonuna kadar hak ediyor.sadece bu araç için konusmuyorum genel olarak bu sitede izlediginiz videolara sonuna kadar güvenin, ona göre kararınızı verin. inanın arac almanıza çok faydası olacaktır.Test videoları ummadığınız kadar objektif, net. neyse o. And ve Sinan beye sonsuz teşekkürler.Yolunuz açık olsun.

      1. Kesinlikle. Ben en alcakta kullaniyorum ve Polo’dan sonra bindigim hicbir arabada o kadar alcakta oturmaya izin vermiyor koltuklar.

  35. Volkswagen Polo’nun kasası 2009 yılından kalma. Aynı Polo 2014 yılında makyajlanmıştı. Volkswagen Polo tasarım ve malzeme kalitesiyle sınıfındaki rakiplerinin çok gerisinde. Arkaya TSI yazmakla herşey olmuyor. Bakın Hyundai i20’nin arkasına hiçbir şey yazmamış i20; tüketim, hızlanma, beygir, tork, vites sayısı gibi değerlerde hep üstün ve aynı fiyat. (Üstelik yeni kasa) daha ne olsun

  36. şuanda 2020 den geliyorum güncel fiyatlar trendline manuel:137.900 tl confortline dsg: 154.000 tl (fiyatlar 30.04.2020 tarihinde doğuşun kendi sitesinden alınmıştır) keşke hala aynı fiyatlar devam etse.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu