Haberler

VW, MQB tabanlı ucuz bir otomobil üretecek




VW grup, sahip olduğu markaların birçoğunda kullandığı MQB platformunun daha ucuz bir türevini üretmek için çalışmalara başlamış.

2013 yılının başlarında çıkan haberlere göre VW daha ucuz arabalar üretmek için karar almıştı. Detayları daha da kesinleşen bu düşük maliyetli araç hepimizin aşina olduğu MQB platformu üzerine inşa edilecek. Bu araçla beraber başlayan ucuz türev MQB atılımının sürdürülmesi ve ilerde yeni bir isimle VW grubun bir alt markası haline gelerek bu şekilde yeni araçlar üretmeye devam etmesine de sıcak gözle bakılıyor.

Düşük maliyetli MQB sayesinde VW kaçırdığı büyük bir pazarda elini güçlendirmek istiyor. Maliyetleri kısmak için ise tabi ki bir kesinti olacak. Gövdede kullanılan yüksek dirençli çelikler ve alüminyumlar azaltılacak. Daha basit ve ucuz bir süspansiyon sistemi, daha basit bir iç mekan kullanılacak. Son olarak da üretim yerlerinde bir değişiklik olabilir.

 

 

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. su vergilendirme sistemi mantikli olsa, zaten vw araçlari alman otomobilleri arasinda en ulasilabilir seviyede olan araçlar. bunu bizim ulke de degil hindistanda falan satsinlar..

    1. Yahu kızmayayım diyorum ama hala saçmalamaya devam ediyorsunuz. Daha önce forumda kaç kişi yazdı ” Vergiler sadece VW’ye uygulanmıyor ” bir anlatamadık.

      1. sadece vw’ye uygulandigini soyleyen kim?? yazdigimi nasil bu sekilde anladin anlam veremedim??
        elestirdigim konu vw fiyatlari degil! vergilendirme sistemi.

  2. Tekrardan hoş geldin 1.6 atmosferik 105bg 8v verimsiz hitler motoru 😀 elde şişen hitler motor ve tsi olmayan motorların hepsini geri itelerler piyasaya umarım fsi atmazlar da azda olsa işe yarar 😀 bari fabrika çıkış lpg de atsınlar hepsine 😀 şikayet ediyorum hitler motordan ama türkiyede geçer akçe lpgye %100 uyumlu en azından 😀

    1. Hitler motor ile gelmez. 1.2 tsi ve 1.4tdi ile gelir. Ellerinde artık hitler motor kalmadı eskisi kadar.

      1.4 tdi dan iyi taksi olur. Linea ya symbol e ve dacia modellerine dişli bir takip olacak taksici camiasının önünde

  3. Bu araç iyi satar. Neden mi? 1) sedan olması. Bizim türk insanı bayılır sedan arabaya 2) volkswagen olması. Bizim türk insanı bayılır volkswagen e 3) polo ile aynı fiyat bandında olacak olması. Bir nevi ucuz olcak olması.

    Volkswagen cidden çok akıllı bir marka… “Neyi, nasıl satarım” olayını iyi biliyor.

  4. 3 gün önce yolkenarında ankarada gördüm bu araçtan.vw logosunu görünce bu ne la demiştim 😀 meger santanaymış.dönüp bakamamıştım burdan öğrenmek kısmet oldu 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu