FeaturedHaberler

Fiyat artışı kapıda; Benzin ve motorin fiyatlarına zam




Düşen döviz kurlarına rağmen ülkemizdeki benzin ve motorin fiyatlarına yeni bir zam geldi.

Son günlerde küresel piyasalarda petrol fiyatları yine bir değişim yaşıyor. Bir düşen bir artan fiyatlarında yanında ülkemizde gerileyen dolar kuruna rağmen yeni bir üzücü haber geldi. Buna göre benzine 20 kuruş, motorine ise 12 kuruş zam yapılması bekleniyor. EPGIS resmi bir açıklama henüz yapmasa da haberin ileriki saatlerde duyurulacağı tahmin edeliyor.

Benzinin litresi şu an İstanbul’da 5.69 TL’den, Ankara ve İzmir’de ise ortalama 5.80 TL’den satıldığını hatırlatalım. Motorinin litresi ise İstanbul’da 5.38 TL’den, Ankara ve İzmir’de ise ortalama 5.46 TL’en satılıyor. Zamlar ile bu fiyatlar da yükselecektir.

Akaryakıt pompa fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler göz önüne alınarak anlık olarak değişebiliyor. Son günlerde yaşanan artış ve inişlerin kaynığını da bu olarak gösterebiliriz. Yapılan hesaplamalar sonucu elde edilen fiyatlar, şehir, dağıtıcı kurum ve serbest rekabet gibi başlıklar nedeni ile değişiklik gösterebiliyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu