Haberler

A9’un öncüsü tanıtıldı




Audi sır gibi sakladığı ve gelecekteki tasarım dilini yansıtacağını söylediği Prologue konseptini Los Angeles Auto Show’da tanıttı.

Piyasaya çıktığında A9 olarak adlandırılması beklenen coupenin 2016’da Mercedes S-Class Coupe’ye rakip olarak piyasaya sürülmesi planlanıyor. S Coupe’nin daha zarif ve lüks görünümüne kıyasla daha agresif ve komplike görünüme sahip. Prologue’nun V8 4.0 litrelik twin-turbocharger’lı motoru ise süper spor seviyesi diyebileceğimiz 597 Bhp’lik gücü ve 700 Nm’lik torku (overboost ile 750 Nm) ile agresif görünümünün hakkını veriyor.

Yeni tasarım dilinde Audi tasarımcıları birçok bölgeyi yeniden yorumlamışlar fakat büyük tek parça ön ızgara değişikliğe uğramış olsa da Audi kimliğini yansıtmaya devam ediyor. Dışarıda 5 adet lense sahip ince tasarımlı matrix lazer farlar uzun far asistanı özelliği ile dikkat çekerken iç mekanda ise Opel’in Monza konseptininkine benzer OLED ekrandan oluşan konsol cezbedici duruyor.

Alüminyum ve yüksek dayanımlı çelik gövdeye sahip konsept güncel A8’den 40 mm kısa, 70 mm daha alçak ve aks mesafesi 50 mm daha kısa. 597 Bhp’lik gücünü 8 ileri otomatik şanzıman ve Torsen AWD sistemi ile yola ileten Prologue 0-100 km/s hızlanmasını Audi’nin bilgisayar simülasyonlarına göre tahmini 3.7 saniyede tamamlıyor. 5 noktadan bağlantılı yükseklik ve sertlik ayarlı süspansiyonu ile gövde kontrolünde iddialı olan Prologue’un S-Class Coupe ile karakter farklılıklarını görmemiz içinse sanırım şimdilik beklememiz gerekiyor.

Yakıt tasarrufu için ihtiyaç duyulmadığı takdirde 4 silindirini kapatabilen ve 48 voltluk elektrik motoru ile desteklenen Prologue’un 100 km’de 8.6 litre yakıt tükettiği ve 199g/km’lik CO2 emisyon salınımı olduğu iddia ediliyor.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Arabayı alamayacağımdan olsa gerek, aklıma gelen ilk soru “kapı kolları nerde laaan” oldu 😀

  2. Audi’nin yeni nesil tasarım anlayışını yansıtan çok güzel bir konsept. Audi(VW), BMW, Mercedes’in her modeli birbirine benziyor Lexus’un ise hiçbir modeli birbirine benzemiyor hepsinine kendine özgü bir tasarımı ve iç mekanı var. Audi VW çakması. Volkswagen’in bıraktığı tasarımları hep gruptaki diğer markalar alıyor(Audi, Seat, Skoda) gibi. Audi ile Volkswagen modelleri arasında tasarım anlamında hiçbir fark yok. Audi ne zamanki tasarım anlamında Volkswagen’den ayrılır kendine özgü ve bağımsız bir tasarım çizgisi yakalarsa ancak o zaman BMW ve Mercedes ile rekabet edebilir. Aksi takdirde Audi’nin işi çok zor

    1. Burak bey haklısınız. Audi’nin tasarım ve kalite olarak VW’den tamamen ayrılması gerekiyor ama gelin görün ki günümüzde Audi ile VW arasında hiçbir fark yok. VW “halk otomobili” Audi ise premium marka olmasına karşın Audi’nin VW’den VW’nin de Audi’den hiçbir farkı yok. Audi’nin kendi tasarım ve kalite çizgisini yakalaması gerekiyor. Audi ne zamanki kendine özgü bir tasarım ve kalite çizgisi yakalarsa ancak o zaman başarılı olabilir. Audi bu anlayışla istesede başarılı olamaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu