Haberler

Mercedes’in panzerine güç takviyesi




Mercedes Benz G serisi, 1979’dan günümüze kadar varlığını çok küçük değişikliklerle devam ettiren ve otomotiv tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir SUV. İlk olarak askeri amaçla ortaya çıkması sağlamlığı da beraberinde getirdi. Özellikle de eski modellerin parçalarıyla yenilerinin birebir uyum sağlıyor olması, eski modellerine gençleştirme operasyonlarını kolaylaştırıyor. Ancak G-Power firması; dış görünümle kalmamış, kaputun altındaki canavarla da ilgilenmiş.

G63 AMG üzerinde çalışmalar yapan firma, 5.5 litrelik süperşarjlı V8’in standart haliyle ürettiği 571 HP gücü yeterli bulmayıp 645 HP’ye, torkunu ise 900 Nm’ye çıkarmış. Bu değişimlerin sonucunda 0-100 hızlanması 5.3 saniyeye düşerken, maksimum hızı ise fabrika verisinde olduğu gibi 250 km/s ile sınırlı kalmış.

G-Power, bununla da kalmayıp G-Wagon için Hurricane RR jantları da dizayn etmiş. Bu jantlar uçak gövdesindeki alüminyum alaşımdan yapılmış ve onları 305/35/23 boyutundaki lastikler çevreliyor.

Eğer bir G63 AMG’niz varsa ve bu güç modülüne sahip olmak istiyorsanız 5,800 Euro’yu gözden çıkarmalısınız. Jantlar için ise 8,400 Euro’yu.

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu