Haberler

Geleceğin teknolojisi Chevrolet Chaparral 2X




Chevrolet Chaparral 2X Vision Gran Turismo konseptini Los Angeles Auto Show’da tanıttı. Chaparral 2X kompozit bir şasiye sahip ve aerodinamik yapısı ile sürücünün omuzlarını ve bacaklarını içeride tutuyor. Otomobile gücünü veren motor, lazer itiş sistemi esinlenerek yapılmış ve şirket gelişmiş uzay seyehatleri ile geleceğin hava araçlarının ileriki hedefleri olduğunu söylüyor. Ortaya sabitlenen lazer itiş gücü sistemi ile darbeleri şok emiceleri ile absorbe ediyor. Lithium-ion pilleri bir hava jeneratörü ile desteklenerek aracın 900 Bhp güce sahip olması sağlanıyor. Chevrolet aracın 0-100 km/h hızlanmasını 1.5 saniyede tamamladığını ve en yüksek ulaştığı hızın ise 386 km/h olduğunu söylüyor.

GM’in tasarım yöneticisi Clay Dean; “Bu konsept azim ve iddianın bir vizyonu. Chevy mühendisliğinin yarının teknolojisini kullanabildiğinin bir kanıtıdır. Ayrıca günümüzde pistlerde ve sokakta kullanılan fren teknolojisinde bir öncüdür.” dedi.

Volkan Hasköy

1995 İstanbul doğumluyum. Çocukken yan koltukta yaşadığım heyecanımı şimdilerde hem direksiyonda hem de Otopark.com ailesinde yaşıyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu