Haberler

Yüksek sevenlere




Detroit’te karşımıza çıkan S60 Cross Country‘nin detayları belli oldu

1997 yılına, Volvo’nun başarılı vagon otomobilleri serisine all-road sürüş özelliğine sahip bir model ekleyen ilk premium marka olduğu yıllara geri dönersek, o zaman kimse crossover konseptinin bu kadar başarılı olabileceğini tahmin edemezdi. Oysa şimdi, crossover çok iyi tanınıyor ve lifestyle araçlara ait tüm bir kategorinin tanımlanmasına yardımcı oluyor.  Volvo şimdi de, ünlü Cross Country vagonların tüm yeteneklerine ve sağlam tasarımına sahip S60 Cross Country ile -bu kez sedan segmentinde- geleceğe yönelik cesur bir adım daha atıyor.

Volvo Cars Ürün Stratejisi ve Araç Hattı Yönetimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Lex Kerssemakers, “Cross Country markamızla pazarı daha fazla sahiplenmek istiyoruz. 1997’de bunu V70 Cross Country ile başardık ve tümüyle yeni bir segmentin doğmasına yol açtık. Bu model ile oldukça spor ve stil sahibi bir paket içerisinde macera ve all-road özelliklerini sunarken, aynı zamanda Cross Country markasının tüm yetkinliklerini de dahil ettik” diyor.

Yetenekli Duruş

S60 Cross Country, tıpkı geçtiğimiz günlerde piyasaya sunulan V60 Cross Country gibi 65mm’lik (2,5 inç) bir sürüş yüksekliğine ve yine kardeşindeki gibi (All Wheel Drive) dört çekiş desteklerine sahip. Bu özellikler, onu pazarın gerçekten yetenekli ve stil sahibi tek All-road sedan crossover’ı yapıyor. S60 Cross Country, Avrupa’da ve bazı pazarlarda önden çekişli olarak da sunulacak.

Volvo Cars Satış, Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Alan Visser, “S60 Cross Country, crossover sedan segmentinde rakipsiz. Sağlam bir tarz ve yüksek bir duruşa sahip daha yetenekli bir sedan ile pazarda açıkça niş bir alan tanımladık. S60 Cross Country, heyecan verici ve yetenekli bir sedan ararken aynı zamanda bir crossover’ın sunduklarına da sahip olmak isteyenlerin çok hoşuna gidecek” diyor.

S60 Cross Country, Volvo’nun doğa sevgisini ve İskandinav mirasını yansıtan, daha fazla lastik koruması, konfor ve all road estetiği sunan, 18 ve 19 inçlik jantlara sahip yüksek profilli lastiklere sahip.

Sağlam bir görünüm ve odaklanmış bir sürüş deneyimi sunan bu dinamik tasarım, sedan konseptine spor, sıra dışı ve maceracı bir boyut getiriyor.

Motor

S60 Cross Country, ABD, Kanada, Rusya ve Avrupa pazarlarına özel 250* bhp güce sahip T5 Dört çeker benzinli motordan, Avrupa pazarları için sunulan verimlilik ve performansın benzersiz birleşimine sahip, Volvo’nun sınıfının lideri Drive-e, önden çekişli, 190 hp, dizel D4 motora kadar geniş bir motor yelpazesine sahip. Ayrıca kendini kanıtlamış 2,5 litrelik, 5 silindirli dizel bir dört çeker D4 motor alternatifi de bulunuyor. S60 Cross Country’nin Türkiye’de 2015 sonuna doğru satışa hazır olması bekleniyor.

*Not:

  • ABD 250 bhp
  • Avrupa 254 hp
  • Rusya 249 hp (vergiler nedeniyle)

Galeri için tıklayınız

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu