Haberler

500X Mart’ta Türkiye yollarında




Fiat açıklamasına göre, Fiat 500 Ailesi’nin en yeni üyesi 500X’in uluslararası basın tanıtımı İtalya’da gerçekleştirildi.

Hem şehirli hem de doğaya meraklı kullanıcıların beklentilerine cevap verecek şekilde, iki farklı versiyonda tasarlanan Fiat 500X, 2015 yılından itibaren dünya çapında 100’den fazla ülkede satışa sunulacak.

Verilen bilgilere göre, 9 ileri tam otomatik şanzıman seçeneğini sunan ilk Fiat modeli olarak da önem kazanan Fiat 500X ayrıca çift kavramalı 6 ileri otomatik şanzımanıyla sınıfında fark yaratacak.

2015 yılının Mart ayından itibaren Türkiye pazarında yerini alması beklenen Fiat 500X’in 9 ileri otomatik şanzımanlı versiyonunun ise 2015 yılının 2. çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması hedefleniyor.

Türkiye satış fiyatı gelecek dönemde açıklanacak olan Fiat 500X, standart gövde tipinde 4×2, Cross gövde tipinde ise 4×4 veya 4×2 Traction+ çekiş sistemlerine sahip versiyonlarla pazara çıkacak. Çevre duyarlılığından vazgeçmeden, kullanıcılarına üst düzey performans sunmak için maksimum verim sağlayan dizel ve benzinli motorlar ile donatılan Fiat 500X, Türkiye pazarında ilk etapta 1.6lt MultiJet II 120 HP dizel, 1.6 E-Torq 110 HP ve 1.4lt MultiAir 140 HP benzinli motorlar ile yerini alacak. Daha sonra, kısa süre içerisinde, 140 HP’lik benzinli motorun çift kavrama otomatik vitesli versiyonu ve 1.4lt MultiAir 170 HP 4×4 benzinli motor seçeneği 9 ileri otomatik vitesli şekilde satışa sunularak, sınıfının en zengin motor gamına sahip model olacak.

Açıklamaya göre, güvenlik, dayanıklılık ve konforu özgün bir tarz ile harmanlayan Fiat’ın tasarım merkezi Centro Stile’de tasarlanarak Melfi’deki yenilenen SATA Fabrikası’nda üretilen Fiat 500X, farklı yaş gruplarında, farklı zevk ve ihtiyaçlara sahip çok geniş bir müşteri kitlesine hitap ediyor.

Sert ve belirgin hatlarıyla ilk bakışta dikkati çeken 500X, Fiat 500’ün stilistik özelliklerine yepyeni bir yorum getirdiğini açıkça gösteriyor. Fiat 500X, geleneksel C segmenti hatchback otomobillere eş değer boyutları ve dingil mesafesiyle, konforlu ve geniş bir iç mekan sunarken, zarafet ve dinamizm sağlayan hatlarıyla da farkını ortaya koyuyor. Modelde kullanılan “X” sembolü de, farklı segmentlerin bir araya geldiği bir kesişim noktasını ifade ediyor.

Fiat, 500X ile hem genç, dinamik ve şehirli otomobil tutkunlarına hem de zorlu yol koşullarında macera ve eğlence peşinde koşan otomobilseverlere benzersiz bir sürüş deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

500X, Türkiye yollarına ilk aşamada genç, dinamik ve şehirli müşterilerin beklentilerini karşılayan modelleriyle çıkacak. Söz konusu modeller bu ihtiyacı fazlasıyla karşılayan Pop ve Popstar versiyonları ile eğlenceden ve dış mekan aktivitelerinden vazgeçemeyen macera tutkunlarına hitap eden, daha fazla off-road kabiliyeti ve teknoloji sunan Cross Plus versiyonları olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fiat İş Birimi Direktörü Okan Baş, 2015 yılının mart ayı itibarıyla pazara sunmayı hedefledikleri Fiat 500X’in segmentinin en iyisi olacağına inandığını ifade etti.

Fiat 500 Ailesinin 3’üncü temel gövde tipi olan 500X’in, kardeşlerinin yükselttiği çıtayı daha da ileri taşıyacağını vurgulayan Baş, Fiat 500’ün tüm genlerini taşıyan 500X’in dikkati çekici tasarımı ve teknolojik özellikleriyle de ciddi bir fark oluşturacağını kaydetti.

Baş, Türkiye’de mini SUV modellerinin pazara girdikleri beş yıl içinde tüm SUV pazarında yüzde 20’ye yakın bir pay elde ettiğinin altını çizerek, “2014 yılında bu oranın yüzde 18 seviyelerinde gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Önümüzdeki yıl ise Fiat 500X’in yanında yeni lanse edilecek modellerin de etkisiyle, pazarın yüzde 20’nin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Bu kapsamda, 2015 yılında 1.500 adet civarında Fiat 500X satışı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

ntvmsnbc

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu