Haberler

Dizel V6’nın hırıltısını şimdiden duymak mümkün




Alfa Romeo’nun yenilenen üretim stratejileri tüm hızıyla devam ediyor, marka önümüzdeki yıl ilk SUV üretimini gerçekleştirecek. Ancak Alfa Romeo mühendislerinin üzerinde kafa yorduğu başka konular da var, bunlardan biri de BMW 5 serisi, Mercedes E serisi ve Audi A6’ya oldukça güçlü bir rakip üretmek.

Bu yeni proje görünüşe göre yeni Giulia Sedan altyapısı üzerinde yükselecek ve 2018 sonlarında otomobil severler ile buluşacak. Eldeki bilgilere göre altyapısını aldığı Giulia ile aynı motoru paylaşacak olan dişli rakip ana seçenek olarak 2.2 litre dizel ve 2.0 litre benzinli motora sahip olacak. Fiat – Chrysler Grubu Teknoloji Şefi Harald Wester benzinli motorun performans için modifiye uygulamalarına oldukça elverişli olduğunu ve 250 beygir üzerine çıkmanın mümkün olduğunu belirtti.

Markanın ilk V6 dizel motoru da yolda, muhtemelen bu motor Maserati’nin revizyon edilmiş motoru olacak.

Bu gizemli yeni sedan ayrıca elektrik altyapısına uygun halde üretilecek, yani Avrupalı patron Fabrizio Curci’nin söylemine göre bu otomobil gelecekte hibrit ve tam elektrikli olabilecek yapıda üretilecek. Ayrıca bu sedanın altyapısı 4 tekerden çekiş sistemine ve yarı otonom sürüşe de uygun olarak tasarlanıyor.

Bu dişli rakibin görünümü tam olarak nasıldır bilinmez ancak fotoğraflardaki Alfa Romeo Giorgio’yu resmeden Theophilus Chin oldukça başarılı bir iş çıkarmış gibi görünüyor, ne dersiniz ?

Keyifli ve güvenli sürüşler !

 

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Eğer arkadan itişli olursa pastadan pay kapabilir.Ama önden çekiş bir Alfa nın bir düzine rakip arasında payı ve ayrıcalığı pek olmaz.

    1. Giulia’nın platformu üstüne kurulacağından arkadan itişli gelmesi çok yüksek bir ihtimal.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu