Haberler

Audi Q8 yolda




Audi, Temmuz 2015’te tanıtacağı yeni nesil Q7 den sonra Q8’i de üreteceklerini açıkladı. BMW X6, Range Rover Sport ve yeni çıkacak Mercedes-Benz GLE Coupe gibi üst sınıf modellere rakip olacak Q8, lüksün yanında sportif sürüş deneyimini de sunacak.

Autocar’a konuşan Audi Teknik Şefi Ulrich Hackenberg: “Q8 gelecek. Prologue Concept modelinin tasarımından etkilenen yepyeni bir araba olacak. Q7 den daha duygusal ve daha sportif olacak. Q7 yedi kişilik bir araba olacakken Q8 daha çok bir coupeye benzeyecek.” dedi.

Yakın zamanda tanıtımı yapılacak yeni Q7 Audi’nin mevcut tasarım anlayışı ile ürettiği son modellerden birisi olacak. Yeni tasarım şefi Marc Lichte’nin geç gelişi ile tasarıma çok fazla bir etkisi olmasa da Q8 hem içeriden hem de dışarıdan bakıldığında Q7’den daha farklı görünecek.

Hackenberg Audi Q8’in resmi olarak onaylandığını, şu anda geliştirme programının yürütüldüğünü ve üretiminin en geç üç yıl içerisinde yapılacağını belirtti. Yeni Audi Q8 tüm dünyada satışa sunulacaksa da Çin, Orta Doğu, Amerika Birleşik Devletleri gibi büyük pazarların ihtiyaçlarını göz önünde bulunduracak ve hedefinin orijininde bu pazarlar olacak.

Audi Q8 in 5 metreden daha uzun ve geniş bir araç olması bekleniyor. Ayrıca arabanın tamamen elektrikli veya bir plug-in hibrit olması da muhtemel.

Not: Fotoğraf Audi Q2 konseptine aittir.

İlgili Makaleler

2 Yorum

    1. Henüz Q8 görseli yayınlanmadığı için Q2 konseptine ait fotoğrafı kullandım. Şimdi haberin alt kısmına not olarak ekledim. Alakanızdan dolayı teşekkür ederiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu