Haberler

Akaryakıtta büyük indirim




Petrol fiyatları düşerken benzin ve motorinde yeni indirimler yapıldı.

Kurşunsuz benzine 13 kuruş motorine ise 15 kuruş birden indirim geldi. İndirimler gece yarısından itibaren geçerli olacak.

Bu indirimlere göre İstanbul Avrupa yakasında kurşunsuz benzinin litre fiyatı 4,57 liradan 4,44 liraya geriledi. Motorin ise 4,07 liradan 3,92 liraya gerileyecek.

 

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/

İlgili Makaleler

17 Yorum

  1. petrol varil fiyatı 115 dolardan 72 dolara düştü en az 1 tl indirim gelmesi lazımdı petrol firmaları fiyat düşürmüyor karlarından kesilmesin diye böyle birşey olamaz çok yüksek kar ediyorlar bizde gidip alıyoruz

  2. Valla petrol firmalarıda bu işte etken bişey demiyorum ama çok büyük bi gerçek var!
    100 TL lik benzinde 63 lira vergi ödüyoruz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Devlet petrol aldığı ülkeler ile 6 aylık SÖZLEŞME imzalayarak anlaşma yapar. Fiyat, SÖZLEŞME yaptığı fiyattan 6 ay boyunca geçerlidir. Dua edelim de varil fiyatları bu oranlarda Seyir etmeye devam etsin. Yeni fiyatlandırmalarda da umarım güzel indirimler olur. (Ne kadar inanmasam da öyle umuyorum)

  4. Ciddi manada 13 kuruşa sevinirim hale gelmişim nasıl alıştıysak artık, lan depoyu “full” lesem 52 lt den 6,76 lira farkedecek bu ne lan bir sigara parası o da camel, marlbora da alamazsın aq, bir de bir depo benzin alırsan böyle… Bu vergi işinde bir tezat var, hem özel tüketim diyorsun hem de ipini koparanda araba var. Adam saat 12 de mahalle arasında full müzik, abuk subuk patinaj sesleri ile geziyor. Yataktan fırlayıp cama koşuyorum geçmiş oluyor… Polisi arıyorum, şahitlik yapman lazım diyor. Sabah sınavım var karakola mı gelecem bi doğancı için bu nasıl iştir ya… Arabayı almayı zorlaştırın, eski külüstürleri özellikle doğan, şahin vs kaldırın trafikten, ortalık rahatlasın millet verdiği ötv nin ö’sünü hissetsin, o zaman ötv ye ağzımı açmam paşa paşa öderim.

  5. yapmadılar demesinler diye yapılmış bir indirim.. vatandaşı aptal yerine koymak bu başka bir şey değil.

  6. ”petrol fiyatlarının dünyadaki seyri nasıl olmuş diye merak edip nette ararken aşağıdaki siteyi buldum ve oradaki verilerin doğru olduğunu kabul ederek bir kaç ülkedeki değişimi yüzde olarak hesaplamaya çalıştım. sizde girip istediğiniz ülkenin seyrini izleyebilirsiniz.
    http://www.globalpetrol…Turkey/gasoline_prices/
    türkiye için
    minimum of 4.59 Turkish Lira on 24-Nov-2014 and a maximum of 4.98 Turkish Lira on 18-Aug-2014
    fark: 39 kuruş indirim, %8 düşmüş

    almanya için
    minimum of 3.96 Turkish Lira on 24-Nov-2014 and a maximum of 4.26 Turkish Lira on 18-Aug-2014
    fark: 30 kuruş indirim, %7 düşmüş

    abd için
    minimum of 1.84 Turkish Lira on 24-Nov-2014 and a maximum of 2.17 Turkish Lira on 18-Aug-2014
    fark: 33 kuruş indirim %15 düşmüş

    rusya için
    minimum of 1.6 Turkish Lira on 18-Aug-2014 and a maximum of 1.65 Turkish Lira on 10-Nov-2014
    fark: 5 kuruş zam, %3 artmış

    japonya için
    3.04 Turkish Lira with a minimum of 2.92 Turkish Lira on 24-Nov-2014 and a maximum of 3.14 Turkish Lira on 18-Aug-2014
    fark: 22 kuruş indirim, %7 düşmüş
    ilgili siteden tek tek bakıldığında grafik üzerinde fiyatların seyri de verilmiş
    devletimizi aklar gibi olmayayım ama, fiyatlar abd hariç(ortalamanın iki katı düşmüş fiyatlar) genel seyire paralel gitmiş görünüyor. ”

    Bir forum sitesinde gözüme çarpan güzel bir yorum . Eleştiriceksek vergiler dahilinde eleştirelim çünkü tabloya baktığımızda düşüşler normal gözüküyor . İleriye dönük bir beklentiyi maalesef baltalıyor bu veriler 🙁

    1. değindiğiniz nokta aslında çok doğru.
      Yapılan indirim petrol varil fiyatının düşmesinden ötürü yapılanlar. Ancak birde vergilendirmeyi düzeltip vergi indirimine gidilse, benzin fiyatını düşürmeseler dahi olacakta malesef vergilendirmeyi düzeltme gibi bir girişim, siyasilerin ekranlarda, meydanlarda, hayat koşullarını şöyle iyileştireceğim, vergilendirmeyi şu şekilde yapacağım gibi asıl hayati önem arz eden şeylerden tamamen uzak, onlar bizler şeklinde konuşmalarıyla malesef hala ancak mazot 4 tl olunca sevinen bizler sadece oluşan durumu seyrediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu